RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Calypso -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 9:52:40)

Женски, ич да не му ја мислите за Пафис, пелените се одлични! Инаку, дека се скапи, да, скапи се, ги поскапеа (ах кај отиде она време кога купував 70 пелени за 699 ден.). И во Тинекс се над 900 ден. број 4, за другите не знам. Ги користевме 3 и 4, арно ама 4 ни се мали, 5 ни се големи, кај нас нема 4+. И морав да ги сменам со Дајперс - и тие се супер, скоро слични како Пафис, само се малку покрути.

anaana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:14:40)

kako be tolku skapi? ohrid se 2ka i 3ka 749den, 2kata e so 94 peleni, 3kata na znam ama e golemo pakuvanje. a 4ka vcera vido 769den 70 peleni. jas sega zedov 2ka i ok se

Џесика -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:18:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Женски, ич да не му ја мислите за Пафис, пелените се одлични! Инаку, дека се скапи, да, скапи се, ги поскапеа (ах кај отиде она време кога купував 70 пелени за 699 ден.). И во Тинекс се над 900 ден. број 4, за другите не знам. Ги користевме 3 и 4, арно ама 4 ни се мали, 5 ни се големи, кај нас нема 4+. И морав да ги сменам со Дајперс - и тие се супер, скоро слични како Пафис, само се малку покрути.

Абе финта им направија, да се навлече народ и после надуваа цените, а дека се супер-супер се... јас и од Бекутан сум задоволна, поевтини се, а не ни прелеале ни еднаш, со оглед на тоа дека син ми љока сокови цела ноќ и обично мењам по 2 пелени во ноќта, со бекутанот поминувавме со 1 пелена...

Calypso -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:34:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

kako be tolku skapi? ohrid se 2ka i 3ka 749den, 2kata e so 94 peleni, 3kata na znam ama e golemo pakuvanje. a 4ka vcera vido 769den 70 peleni. jas sega zedov 2ka i ok se

И ја ги купував поефтино од Топ маркет кога бев во Охрид, ама и овде тогаш не беа скапи. Арно вика Џесика, само да не навлечат со поефтини цени [sm=smiley29.gif] Како и да е, ако носеа 4+ тука ќе продолжев со нив, а вака морам да се задоволам со Дајперс. Ама и тие се супер. Памперс нејќам поради гелот, јас сум алергична на тој гел, оти да му направам беља на малиов.

Ikana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:43:46)

Да не ги има во Кам случајно Пуфис?
Еве ние после прва вечер со нив, имаме дома поделено мислење. ММ мисли дека му пропуштиле, а јас викам дека нема шанси. Работата е што М се измочкала без пелена, додека и ја менувал мм, и сега он тврди дека пелената пропуштила, а јас мислам дека не ја кренал навреме и се намокрило малце бодито позади. Тоа го мислам бидејќи сега и променив пелена и беше многу измочкана, но немаше пропуштено пелената воопшто.
Дечки, јас мислам иако се иста цена ко Памперсот, сепак се исплатат, бидејќи подолго траат. Памперс премиумот мене ми траат 1 недела, нели 52 пелени, навечер не и менуваме повеќе ама преку ден на 3 саати. Овие ако ми траат исто една недела ќе се вратам на Памперсот.

Calypso -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:45:43)

Ги нема во КАМ, таму има само Памперс и Дајперс, ако не се лажам. Други не држат. А бе не знам оти кај нас нема Huggies... многу ги фалат, ама и тие сигурно би биле скапи...

anaana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:49:18)

a be koi peleni imaat gel? citam jas na forumov deka nekoj pampers imaat gel.. koj se tie? da znam da ne kupuvam. premium care 1 i 2 nemaat gel, pufies 2ka nemaat
i do tamu sum stignata sega zasega.. ama da znam

inace ohrid uste se taa cena pufies palenite. najskapo gi vidov 830den... iato golemo pakuvanje so 94 peleni (ova za 2ka)
ne znam kako tolku razlika vo cena

a mene sega zasega ne mi propustile

Ikana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 10:59:24)

Хуггиес Калипсо, само на фришоп, колку што знам јас, ако не почнал некој од нашиве да ги носи, мада не сум видела во Веро.
Анаана, памперс, четворката сигурно имаат гел, онака малце се лила боја, Памперс њу бејби имаат исто, а за Премиумот двојката мислам дека немаат. Нека ме поправи некој ако грешам, не памтам, одамна ги сменивме ние.

Исто сакав да спомнам дека и до Грција да се отиде по неколку паковања Huggies, ако веќе одите натака е исто добра идеја, од Лидл или така некој маркет, ако ги нема на фришоп....

Andriance -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 12:03:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Ги нема во КАМ, таму има само Памперс и Дајперс, ако не се лажам. Други не држат. А бе не знам оти кај нас нема Huggies... многу ги фалат, ама и тие сигурно би биле скапи...

Abe ja gi gledav nekade Huggies...uf samo da mi tekne kade...moze vo DON vo Novo lisice [sm=zmeden.gif]
inace da KAM samo dajpers i papmpers drzat...nie sme na dajpers i se odlicni..treba i kilazata da ja pogodite...ednas AnnaMolly imase pisano deka treba sekogas da bidat minimum 2 kila povekje od toa sto ima bebe...na primer ako bebe ima 7kila...peleni da bidat od 9..

anaana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 14:04:30)

i imam premium care doma 2ka, i kupiv sega pufies isto taka 2ka
imame neceli dva meseci, i okolu 4 i pol kg.. mislam deka mu se tocni. na niv pisuva od 3 do 6 kg

Ikana -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 14:39:02)

Од дајперс пелените многу се жалат дека се исфрлале бебињата[sm=zmeden.gif] За 2 или 3 дена ќе кажам пресуда за Пуфис, рано ми е[sm=smiley36.gif]

Ring -> RE: Еднократни пелени (7.5.2012 22:01:30)

Devojki a koja cena se Pufis i kaj gi ima , vo novoto Vero kaj idadija nema ????
Vo zegin gi ima ?

majka na eva -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 8:29:46)

Од дајперс пелените многу се жалат дека се исфрлале бебињата
за даиперс пелените не знам кој се жали,ама јас сум задоволна.се случува кога спие и по 13 часа,никогаш досега не и пропуштиле,да се извалка и ниту пак ми е исфрлила.јас сум задоволна и не планирам да ги менувам.[sm=smiley1.gif]

Beatris -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 9:41:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Беатрис земи премиум памперс за навечер ,мене тоа ми е спас,и Л тонее секое сабајле со активот,и тоа 5 и зимам иако нема толку кг. Пробај навечер премиум а преку ден Актив

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Женски кажувајте чаре, А неколку вечери по ред се буди утоп мокра, користиме Памперс актив бејби 4+, преку ден нема никаков проблем ама што и стана сега навечер незнам. Еднаш порано купив Дајперс и Пафис ама ми пропуштаа каки [sm=smiley36.gif]

Бројчето е ок, нема килажа за 5ка, а и убаво и лежат овие, таман и се. Хелп!

Кикичке кобро, алал да ти е значи, отспавме цела ноќ суви, со 5ка памперс премиум, се спаси од шетање со пелена на глава на плажа [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Andriance -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 10:54:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

Од дајперс пелените многу се жалат дека се исфрлале бебињата
за даиперс пелените не знам кој се жали,ама јас сум задоволна.се случува кога спие и по 13 часа,никогаш досега не и пропуштиле,да се извалка и ниту пак ми е исфрлила.јас сум задоволна и не планирам да ги менувам.[sm=smiley1.gif]

Potpolno isto...moze da zaklucam deka povekjeto na forumov se zalat od pampers za taa rabota..pogotov zaradi gelot

Beatris -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 10:59:16)

Незнам, мене од Памперс никад не ми се нафрлила, за разлика од Дајперс, со нив се правеше каша, не можев да ја доперам [sm=smiley36.gif] И од што многу се кашавеше со нив, се случуваше и да се нафрла

kikicka -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 11:04:05)

Слушај ме ти мене и ке успееш во животот ,а може и не [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Беатрис земи премиум памперс за навечер ,мене тоа ми е спас,и Л тонее секое сабајле со активот,и тоа 5 и зимам иако нема толку кг. Пробај навечер премиум а преку ден Актив

Женски кажувајте чаре, А неколку вечери по ред се буди утоп мокра, користиме Памперс актив бејби 4+, преку ден нема никаков проблем ама што и стана сега навечер незнам. Еднаш порано купив Дајперс и Пафис ама ми пропуштаа каки [sm=smiley36.gif]

Бројчето е ок, нема килажа за 5ка, а и убаво и лежат овие, таман и се. Хелп!

Кикичке кобро, алал да ти е значи, отспавме цела ноќ суви, со 5ка памперс премиум, се спаси од шетање со пелена на глава на плажа [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

AneLav RR -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 11:52:20)

Decki sega jas da vi kazam nesto. Sestra mi raboti vo Zegin i najmnogu pocnale da im se trosat CANBEBE i epten gi kupuvale. Roditelive bile prezadovolni , a Pampersot navodno gi upropastile imalo made in poland i made in germany. Kakvi ke vi se pogodat, tie sto bile made in polamd bile katastrofi. Zatoa jas ke sio koristam Canbebe uste od pocetok. Pozdrav!

anaana -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 12:01:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

Devojki a koja cena se Pufis i kaj gi ima , vo novoto Vero kaj idadija nema ????
Vo zegin gi ima ?

Vo zegin gi ima ?

jas gi kupiv 2ka 94 peleni 749den, vo ohrid. mislam deka gi ima vo don vo skopje, bidejki vo ohridskiod don gi ima. vo vero se najskapi - taka procitav na forumov

dostickage -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 12:16:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: AneLav

Decki sega jas da vi kazam nesto. Sestra mi raboti vo Zegin i najmnogu pocnale da im se trosat CANBEBE i epten gi kupuvale. Roditelive bile prezadovolni , a Pampersot navodno gi upropastile imalo made in poland i made in germany. Kakvi ke vi se pogodat, tie sto bile made in polamd bile katastrofi. Zatoa jas ke sio koristam Canbebe uste od pocetok. Pozdrav!

nema da zgresis!

ama pak vnimavaj deka se so gel.

AneLav RR -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 12:31:07)

So takvi sepak ke pocnam. A izgleda kako ke im se naucat gazinjata taka e. Sepak ke imam dve bebinja i poekonomicno ke mi izleze. Ne deka e problem da kupam i poskapi ama stom taka mi vika sestra mi taka ke napravam. A gi imase i sega na saemot.

Pepelaska * -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 12:35:20)

и другарка ми е многу задоволна од кан бебе, и од цената секако, нас ни проопуштаа.
Јас сепак не би ги менувала бекутанов

majmunce -> RE: Еднократни пелени (8.5.2012 13:19:03)

Откако е роден син ми користам швајцарски памперси и истите имаат растегливи лепенки колку сакаш време нека стојат и цела вецер ако треба ќе се наплни скрос дури веке да пукни не пропушта луге преубави се никогаш не е прокиснат имаат гел никогаш не се нафрла и плус ефтини се ги има во мали пакованја по 20 парчинја 170 ден од 14 -22 кг или 4+ така ги барам инаку имаме 12,5 кг ама користиме поголеми бидејки му се поудобни. Не користам никакви марки оние што ги рекламираат ......... сето тоа ми е пфффффф, 10+ за швајцарските памперси

Junona -> RE: Еднократни пелени (9.5.2012 8:48:03)

и јас сум екстра задоволна од кан бебе,по цела нок издржуваме со една пелена

belabela -> RE: Еднократни пелени (9.5.2012 14:28:55)

Can bebe se top koristevme pampers premium aktiv nema sporedba can nieden pat ne propustile i so cena i so kvalitet se najdobri

Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>