RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

eli07 -> RE: Еднократни пелени (8.1.2013 12:36:20)

Да и двете се од Бугарија. Последната кутија што ја порачавме ,беше со различен дезен а и мислам дека по добри беа од претходните. У главном се добри,што знам не сум се пожалила оддамна од пелени. Имав пишувано дека Македонските памперс се каде каде по различни со Бугарските и Хрватските.
Така да откако дознав за овие,незнам од кога не сум купила Македонски памперс.Руските тешко се начекуваат, до сега 2 кутии се погодиле Руски а другите 5 се скоро сите Полски. мада да немам замерка,како што кажав детето ако се напие 500мл течност пред спиење од било која пелена ке се направи утоп.
Ем се поефтини ем се подобри.

Fala puno za informaciite :) Bas ke naracam od Bugarija...

Gwendolin -> RE: Еднократни пелени (8.1.2013 16:44:51)

Ај јас уште еднаш да си прашам, кои пелени се еластични на половината освен Памперс? Да не купувам од сите, ако некоја мамичка користи пелени кои се еластични и на половината, нека сподели, фала многу однапред [sm=smiley2.gif]

kikicka -> RE: Еднократни пелени (8.1.2013 17:41:15)

Пробај со дајперс мислам виолетовите имаа ластик како памперсот.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

Ај јас уште еднаш да си прашам, кои пелени се еластични на половината освен Памперс? Да не купувам од сите, ако некоја мамичка користи пелени кои се еластични и на половината, нека сподели, фала многу однапред [sm=smiley2.gif]

Gwendolin -> RE: Еднократни пелени (8.1.2013 17:56:45)

Фала Кикичка ќе пробам, па ќе кажам [sm=smiley1.gif]

ostoun -> RE: Еднократни пелени (9.1.2013 22:17:35)

Lastik imaat nannys pelenite i starite bekutan, dajpers nemaat lastik tuku rasteglivi lepenki.
Jnaku bello pelenite se katastrofa povtorno da kazam, za dzabe dadeni pari.

elenak -> RE: Еднократни пелени (9.1.2013 22:41:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

Дајперс со сигурност, ние ги користиме веќе подолго време и задоволна сум.

elenak -> RE: Еднократни пелени (9.1.2013 22:52:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Ние од почеток сме со Виолета, презадоволна сум. Но, сега го сменивме бројчето, преминавме на 3ка, и приметувам дека последните неколку дена ми пропуштаат. Навечер не ја пресоблекувам, па наутро ми е мокра на половините, што воопшто не ми се допаѓа.
Ти се од 4-9кг, ние имаме 5500кг, па мислев дека се ок за нас, зошто 2ката ни се тесни. Изгледа ќе мора и преку ноќ да се пресоблекуваме.

А да пробаш со некои други пелени, може 3-ка од Виолета не ви одгавараат. Пробај смени ги и види дали ќе биде исто. Пресоблекување навечер не знам колку ти е баш паметно.
И ние бевме од сам почеток на Памперс и тоа премиум демек како најдобри па кога стигнавме до 3-ка почнаа да ни пропуштаат навечер баш како кај вас. Земав Дајперс и ок беше, а и уште сме со нив, сега веќе 4-ка.

Gwendolin -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 14:33:03)

Фала мамички за советите, сега сме на Дајперс и засега супер ни е, газе суво, половината сува, нема перење секој ден мочкани боди и хулахопки, уживаме [sm=smiley31.gif]

Sandric -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 15:28:29)

Jas samo da kazam dea VIoleta ima za maski i za devojcinja razlicni ama jas tek pri kraj go otkriv toa[sm=smiley36.gif]

meU87 -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 15:45:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Ние од почеток сме со Виолета, презадоволна сум. Но, сега го сменивме бројчето, преминавме на 3ка, и приметувам дека последните неколку дена ми пропуштаат. Навечер не ја пресоблекувам, па наутро ми е мокра на половините, што воопшто не ми се допаѓа.
Ти се од 4-9кг, ние имаме 5500кг, па мислев дека се ок за нас, зошто 2ката ни се тесни. Изгледа ќе мора и преку ноќ да се пресоблекуваме.

А да пробаш со некои други пелени, може 3-ка од Виолета не ви одгавараат. Пробај смени ги и види дали ќе биде исто. Пресоблекување навечер не знам колку ти е баш паметно.
И ние бевме од сам почеток на Памперс и тоа премиум демек како најдобри па кога стигнавме до 3-ка почнаа да ни пропуштаат навечер баш како кај вас. Земав Дајперс и ок беше, а и уште сме со нив, сега веќе 4-ка.

Готово средивме [sm=smiley1.gif] ги затегнувам поубаво, и ги вадам ластичињата. А за навечер ја пресоблекувам во 23-00ч зависи, и добри сме, до 9:30ч немаат гајле [sm=bravo.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric

Jas samo da kazam dea VIoleta ima za maski i za devojcinja razlicni ama jas tek pri kraj go otkriv toa[sm=smiley36.gif]

Како се гледа разликата???? и што е разликата?

ostoun -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 18:06:16)

Najverojatno na opakovkata na slikata ima masko ili devojce?

Sandric -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 18:17:36)

Da so razlicna slikicka se, a tocno so e razlikata ne znam ama valjda jadroto na apsorpcija kaj maskite e ponapred a kaj devojcinjata ponazad...

deluxe -> RE: Еднократни пелени (11.1.2013 19:01:52)

dali toa e navedeno na deklaracijata(maski ili zenski)??? me zainteresira ova[sm=zmeden.gif]

cleo -> RE: Еднократни пелени (12.1.2013 1:17:04)

Nie se prefrlivme od Pufies na Canbebe 4ka i mnooogu sum zadovolna! Mnogu se meki, so rasteglivi lepenki, dovolno golemi i dolgi, nitu ednas ne mi propustile [sm=bravo.gif]

Bethany -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 13:11:07)

А бре женски еве мене да се жалам пак - и овие Х. Харпер ни пропуштаат, и тоа не знам како.
Синоќе станав во 2 да го пипнам, цеееел мокар од страна, го пресоблекувам во никое доба, наравно се разбуди детево, после саат време не може да се успие.
Завчера во 5 станав, исто беше мокар. И ден пред тоа.
И што е најлошо, пелената не е ни пола полна, не е вероватно да три дена за ред погрешно ја местам. Овие се така уски, а високи, па сега не ни пропуштаат нагоре, туку од страна. [sm=smiley15.gif]
Ќе пукнам веќе, не знам што да правам и пробам, се пробав. [sm=smiley13.gif]
Ајде мајки на машки деца на нашата возраст (16 месеци), какви пелени користите ?

Bethany -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 13:12:57)

Da so razlicna slikicka se, a tocno so e razlikata ne znam ama valjda jadroto na apsorpcija kaj maskite e ponapred a kaj devojcinjata ponazad...

Ајд овие машки да пробам, на сликичка има машко дете, а?

eli07 -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 15:44:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

А бре женски еве мене да се жалам пак - и овие Х. Харпер ни пропуштаат, и тоа не знам како.
Синоќе станав во 2 да го пипнам, цеееел мокар од страна, го пресоблекувам во никое доба, наравно се разбуди детево, после саат време не може да се успие.
Завчера во 5 станав, исто беше мокар. И ден пред тоа.
И што е најлошо, пелената не е ни пола полна, не е вероватно да три дена за ред погрешно ја местам. Овие се така уски, а високи, па сега не ни пропуштаат нагоре, туку од страна. [sm=smiley15.gif]
Ќе пукнам веќе, не знам што да правам и пробам, се пробав. [sm=smiley13.gif]
Ајде мајки на машки деца на нашата возраст (16 месеци), какви пелени користите ?

Ista prikazna :( Nie sme pokrupnicki i ni se tesni gore i se od stranite propustaat.A bas se izraduvav deka ke gi bide.[sm=zmeden.gif]

Natuska85 -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 16:06:02)

Женски ајде пробајте со Бејби смајл од Гиго трејд.Јас сум презадоволна од нив скоро година време ги користиме по препорака на достик мислам беше. Ние сме скоро 14 кг користиме 5КА и досега еднаш или двапати дали пропуштиле.Плус се многу ефтини, 530 ден. 50 парчиња.

Jane Do -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 16:23:44)

I mene ova me interesira. Gledam na sajtot na Violeta imaat standard peleni i nokni peleni. Mozebi na toa misli Sandric [sm=smiley13.gif] Standardnite se violetovo pakovanje, a noknite sino pakovanje

Ikana -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 16:32:01)

Ние ќе се префрламе на 5-ка од Памперс актив бејби, четворкава почнаа да ни пуштаат кога и е наполнета пелената. Пробав и со 4+ ама пак пуштаат, петка за најсигурно. [sm=smiley1.gif]

Kockicka -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 17:42:03)

Nie koristime papmers actve baby 4+ i sum prezadovolna ,vcera dobiv nekoja ideja i kupiv dipers pa da vidam kako ke se pokazat barem za preku den n izgleda trebase da gi zemam 5 ovi nekako kako da ja stegaat (gi zemav 4) a pak vo aptekata mnogu mi gi forsiraa can bebe .Ima nekoj gi koristeno

Bethany -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 19:36:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Jane Do

I mene ova me interesira. Gledam na sajtot na Violeta imaat standard peleni i nokni peleni. Mozebi na toa misli Sandric [sm=smiley13.gif] Standardnite se violetovo pakovanje, a noknite sino pakovanje

Е па ќе пробам и тие ноќните, ние преку ноќ имаме проблем.
А и овие Натушка што ги спомна ќе побарам дали има тука кај нас. Жално ми е да во сред ноќ биде мокар и јас да го пресоблекувам и расонувам веќе [sm=smiley13.gif]

raklav -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 19:37:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Nie koristime papmers actve baby 4+ i sum prezadovolna ,vcera dobiv nekoja ideja i kupiv dipers pa da vidam kako ke se pokazat barem za preku den n izgleda trebase da gi zemam 5 ovi nekako kako da ja stegaat (gi zemav 4) a pak vo aptekata mnogu mi gi forsiraa can bebe .Ima nekoj gi koristeno

da jas gi koristam i dajpers i canbebe super se i za spienje se odlicni jas i ja stavam poslednata pelena vo 9h i do sabajle do 8 ne e mrdnata osven ako jas nesakajki ja pomrdnam inace preska kupiv canbebe 4+ od zegin 58kom. 633 denari a od dajpersot nema 4+ br.5 mislam deka ke i bidat golemi posto imame 9kg i nesto

Ring -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 21:22:01)

Баш во тие флаерите , малите списанија што ги дава Зегин видов дека од Даиперс Аир има Макси + што одговара на 4+ . од 9-20 кг , 589 ден.....така да мислам дека има....јас планирам следни такви да земам....баш ме чуди ова што викате дека нема
Провери во Зегин , штом ги рекламираат треба да ги има !

ИЗВОРНА ПОРАКА: raklav

da jas gi koristam i dajpers i canbebe super se i za spienje se odlicni jas i ja stavam poslednata pelena vo 9h i do sabajle do 8 ne e mrdnata osven ako jas nesakajki ja pomrdnam inace preska kupiv canbebe 4+ od zegin 58kom. 633 denari a od dajpersot nema 4+ br.5 mislam deka ke i bidat golemi posto imame 9kg i nesto

raklav -> RE: Еднократни пелени (18.1.2013 21:50:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ring

Баш во тие флаерите , малите списанија што ги дава Зегин видов дека од Даиперс Аир има Макси + што одговара на 4+ . од 9-20 кг , 589 ден.....така да мислам дека има....јас планирам следни такви да земам....баш ме чуди ова што викате дека нема
Провери во Зегин , штом ги рекламираат треба да ги има !

ИЗВОРНА ПОРАКА: raklav

nema od tie dajpers barav i jas skoro vo site segin od centar do goerce nemaat mozebi imale nekoja mala zaliha pa im se potrosila imaat samo 4 so po 50 peleni po 589 den zatoa kupiv canbebe 4+ i prethodno gi koristev canbebe i zadovolna sum

Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>