RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Bethany -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 11:09:41)

Ги барам Бејби смајл и не ги најдов, човекот ми понуди бејби дрим (швајцарските) и си земав за проба.
Мноооогу се меки, нежни, премеки, убаво ми изгледат, дури помеки и од Дајперс и Пуфис, аааах само да се погодат! Сабајле рано од Х. Харпер целиот беше мокар, а пелена полупразна. Што е работа веќе не знам [sm=zmeden2.gif]

ivoni4ka -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 11:16:08)

jas gi korstam svajcarskite peleni gi ma poveke vidovi i super se veke 10 meseci gi koristam e sega ako zemas baby dream tie nekako pomali mi doagaat sekogas zemam bojce pogolemi inaku sega zemav edni novi svajcarski mio baby istiot kvalitet a podobro absorbiraat

Bethany -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 11:34:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

jas gi korstam svajcarskite peleni gi ma poveke vidovi i super se veke 10 meseci gi koristam e sega ako zemas baby dream tie nekako pomali mi doagaat sekogas zemam bojce pogolemi inaku sega zemav edni novi svajcarski mio baby istiot kvalitet a podobro absorbiraat

Taka li? Gi vidov i tie deka imase, pa moze i od tie da probam ponatamu. Jas od baby dream barav 5, nemase pa zedov 4+.

sladjana ms -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 12:18:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Taka li? Gi vidov i tie deka imase, pa moze i od tie da probam ponatamu. Jas od baby dream barav 5, nemase pa zedov 4+.

Da svajcarskite peleni baby dream i baby beauty se zakon,mnogu podobri i od Pufies, Daipers i Can bebe. Vo momentov koristime Helen Harper po vasa preporaka i za preku den se super. Bethany te molam kazi od kade gi zema baby dream zatoa sto tamu kade sto gi kupuvav veke gi nema?Pozz

Bethany -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 13:10:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Da svajcarskite peleni baby dream i baby beauty se zakon,mnogu podobri i od Pufies, Daipers i Can bebe. Vo momentov koristime Helen Harper po vasa preporaka i za preku den se super. Bethany te molam kazi od kade gi zema baby dream zatoa sto tamu kade sto gi kupuvav veke gi nema?Pozz

Slagana ms, jas ziveam vo Tetovo, pa od tuka gi zimam, ako ti nesto znaci od magacinite na industriska ulica. [sm=smiley1.gif]

deluxe -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 14:44:27)

Da!! Baby dream -od svajcarskite peleni se odlicni,jas po greska zeov svajcarski ama ne baby-dream nekoi bez veze pisuvase ista deklaracija no pelenata v natre bese poinakva pomalku kvalitetna i bez elasticni lepenki,pri kraj se veke gi dotrosuvame i si nabaviv povtorno Babu-dream

sladjana ms -> RE: Еднократни пеr rлени (19.1.2013 14:59:51)

Nisto Bethany jas sum od Skopje ke gi baram povtorno tuka, a samo sto gi pofaliv Helen Harper eve detevo stana od spienje za dva saata mokar utop. So svajcarskive nikogas ne se slucilo da propusti nitu navecer po 12 saati, aman veke so ova pelenive. Ke probam i od ovie sto velite za baby smail pa ke vi kazam iskustvo!

Bethany -> RE: Еднократни пеr rлени (19.1.2013 16:32:34)

Sladjana ms, mora da gi ima i vo Sk. ete neka napise nekoj od Sk. sto e kade gi naoga... [sm=smiley1.gif]

Kockicka -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 20:45:52)

Po ispieno 200 ml sok i nosenje na 3 casa Dipers pelena -rezultat propustena pelena, mokri helanki, dfinitivvno se vrakame na Pampers active baby .Sreka sto kupiv od najmaloto pakuvanje.Ete probav i jas ednas da eksperimentiram i rezultat bezuspesen

ivoni4ka -> RE: Еднократни пелени (19.1.2013 23:09:58)

prethodniot pat koga pisuvavme za svajcarskite peleni mislam deka spomnaa deka gi ima na bit pazar inaku jas gi kupuvam od kumanovo i imam go brojot na Tani firmata distrbuter za Svajcarskite ako sakate ke vi go piasam ama u pp [sm=jezicek.gif]

Annet -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 10:24:18)

E sega da vi kazam jas za pelenive sto vi gi falev Helen Harper,nie veke zimame izvesen period,i sto doznav....Gi pravele kopija tuka vo Veles so ista opakovka so se isto,kupivme od druga prodavnica kaj sto prodavat samo peleni,poeftini bea od tamu,arno ama site peleni mi propustija,od toj paket site propustija,i proveriv nemase nikakva deklaracija,nekako politi na pamuk mi bea,gi sporediv i navistina,kopija.
Nekni kupivme od kaj sto kupuvame,so deklaracija deka uvoznik e Magnolija ,i eve ni edna ne ni propusti.Znaci i na ovie koga videle deka im se trosat kako i na DAjpersot im napravile kopija a po ista cena skoro......
Zatoa zenski,Vnimavajte na pakovanjeto da ima zalepeno deklaracija Deka gi uvezuva MAgnolija Kocani.
Eve i denes po 12 saata spienje sme suvi..Sto da kazam,se osekam deka treba da dadam edno objasnuvanje,a se zavisi sepak od deteto....

Bethany -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 10:57:11)

Можно е и тоа, додуша јас не гледам некоја разлика од претходните по квалитет, башка двата пакувања земавме одеднаш и од истото место, ама ово второ пакување како да тие ластичиња околу бутчиња што идат како да се скроз олабавени, не знам зошто сега наеднаш почна толку да пропуштаат.
Знам дека има Х.Х во рефус пакување, а има и во оригинално пакување. Немам појма што се прави и како.
А ти Анет мила нема што должна да се чувствуваш па да даваш објаснување, па на секого е различито [sm=smiley1.gif]. Ти споделуваш што ти се тебе погоди од најдобри намери, така да опусти се. На некој нешто му одговара на друг не, зависи од милион фактори.

anaana -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 12:08:00)

jas eve kupiv vcera pak helen harper i na niv bese zastapnik Magnolija.
ne se losi. se slucilo da propusti. ama pa i pampers active mi proputale.
taka da ke si gi koristam uste pa ke vidime. :)

sladjana ms -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 12:43:45)

Ivoni4ka ako moze prati mi go br. od Tani firmata jas gi koristam baby dream i gi kupuvav na bit pazar no veke gi nema. A za H.Harper i moite se na Magnolija od Kocani no nekako pocnaa i preku den da propustaat pa i od niv se otkazuvam.Pozz

ostoun -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 12:45:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Slagana ms, jas ziveam vo Tetovo, pa od tuka gi zimam, ako ti nesto znaci od magacinite na industriska ulica. [sm=smiley1.gif]

Kazi mi od koi magacini na industriska gi zemas baby dream i dali se vo prozirno pakuvanje odnosno refus?

lilicka -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 13:25:34)

Јас сум презадоволна од Хелен.Х ептен ни се погодија не пропуштаат за среќа и по 12часа јас ги земав од Драчево Турбо маркет мислам се викаше!

Bethany -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 13:28:33)

Ostoun, da, refus pakuvanje se. A ne znam ime na magacinot, posle Anastasija, na krajot na ulicata pred semaforot:))

ostoun -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 14:22:56)

Fala, jas go izbegnuvam toj magacin ( kako vo baraka drvena) zatoa sto na opakovkite imaat mnogu prasina, i mi se pogodi vnatre celi crni pelenite od gornata strana, a ednas vidov deka gi mieja so crevo.

Bethany -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 15:06:39)

hahaha, e da, stojat im nadvor do ulica, zapakovani se, ama ete se slucuva [sm=smiley1.gif]
Pogledni po drugite ako ovoj go izbegnuvas , ama ovie tuka gi pakuvaat kolku sto znam, isto vidov davno i tamu vo prodavnica nasproti sarena dzamija imase, ama i tamu nadvor stoeja i ne znam dali imaat bas od ovie.
A koi peleni ti koristis sega? Jas barav Violeta ama malo pakuvanje za proba , ne najdov, pa gi zemav ovie. Ako se pokazat ubavo i ponatamu ke gi koristam dodeka se dobri.

ostoun -> RE: Еднократни пелени (20.1.2013 16:26:50)

Jas gi koristam bekutan, po mnogu smeneti, imaat od napred kako najgolemi "usi" i najzadovolna sum od niv zatoa sto nie imame problem i so isip. A za Violeta gledav bas preska nema posebno za maski ili zenski site pakuvanja bea isti so ista slika. [sm=smiley1.gif]

Фиданче -> RE: Еднократни пелени (26.1.2013 17:05:53)

3 nedeli koristev pampers 2-5 kg, pa resiv da kupam can bebe isto 2-5 kg i malku se posiroki vo polovinata i tamu i propustija pa gi ostaviv za ponatamu , inaku ne se losi ama koga ke se popravime za nekoja nedela ke gi iskoristime, inaku stvarno pamersot sto se 43 vo pakuvanje se super, a i ne se skapi [sm=smiley1.gif]
Drugarka mi kupila sega od svajcarskite vo chair za maliot pa ke mi kaze kakvi se moze ponatamu da gi probam !!! Pozdrav

nadbet -> RE: Еднократни пелени (28.1.2013 17:29:42)

И јас користам Бекутан 3-5 кг и сум задоволна, имаат пристапна цена и не ми пропуштаат. Интересно ми е дека нашето момче секое пресоблекување кога ќе е голичко тогаш моча [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] и обично се околу ќе биде мокро а со пелените засега немам проблем.

JanaMarija -> RE: Еднократни пелени (31.1.2013 22:21:22)

Abe luge koi se tie svajcarski peleni? Kako se vikaat? Jas koristev can bebe ama me razocaraa nesto mnogu propustaat pa zedov sega pampers active baby pa sum prezadovolna...no gledam deka svajcarskive gi falite mnogu paresiv da zemam, no kako se vikaat i dali gi ima od centar pa nakaj karpos 4:)))

I P.S od PADME slusnal nekoj nesto...mi ja nema nekako i na pp ne mi vraka

meU87 -> RE: Еднократни пелени (1.2.2013 11:12:40)

И јас не најдов Виолета различни пакување, сега сме на 3ка. Овие ги користам од почеток, но ги земав и оние од Карфур Гуд бејби, али дефинитивно не ги бива, па ги користам за преку ден кога сме дома , а Виолета за преку ноќ и да ви кажам и по 10-12ч не ми пропуштаат(значи цело спиење).
Сега видов дека во ДМ нивните пелени се 955ден пакување од 100пелени, наредно тие ќе ги пробам.

princessa -> RE: Еднократни пелени (1.2.2013 15:53:56)

baby dream se vikaat ama nemozam da ti pomognam za vo skopje kaj da gi najdes, ima pisuvano vo prethodnite stranici kaj moze da se najdat vo skopje. Pampers active baby se svarno super ma da malku se skapicki, za navecer se najdobri. Ovie svajcarskite se ok za preku den
ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija

Abe luge koi se tie svajcarski peleni? Kako se vikaat? Jas koristev can bebe ama me razocaraa nesto mnogu propustaat pa zedov sega pampers active baby pa sum prezadovolna...no gledam deka svajcarskive gi falite mnogu paresiv da zemam, no kako se vikaat i dali gi ima od centar pa nakaj karpos 4:)))

I P.S od PADME slusnal nekoj nesto...mi ja nema nekako i na pp ne mi vraka

Страница: <<   < Претходна страница  65 66 [67] 68 69   Следна страница >   >>