Ikana -> RE: Педијатар (16.3.2012 12:11:59)
|
Ti blagodaram posto jas ne mozev da se razberam, i tocno toa m bese poentata...a za toa sto spomnav za majka mi, taa e endrokrinolog, se bavi so dijabeti, hormoni za rast, predvremeni puberteti kaj 6 mesecni bebinja, i uglavnom eden pacient go leci 10 godini. I ne daj boze ona da mi zatreba. JAs imav oooozbilen problem so M, konvulsii, napadi, eden lekar duri dade dijagnoza za nekoj si shklj kompleks, i normalno go odnesov deteto kaj Sofijanov i samo se nasmea i mi rece, nema potreba od takvi dubiozni dijagnozi i mi rece deka imam zlatno dete na koe treba cel zivot da se raduvam. Tolku sakav da kazam. A za Smokovska pisav sto pati, sekoja cest, ama ima i drugi, sekoj so svoeto kako znae i umee kje pravi. Ne sakav da ja ocrnam doktorkata ama bas ic, a mi mesaat babi i zabi so zavist ov ono....da be zavist koa deteto u trans mi pagja od konvulzii ja od zavist ne idam kaj Smokovska....seroizno! Sofijanov e doktor od povisok rang.Kaj nego en se odi koga kje ti nastine deteto (mislam se odi en deka ne) kaj nego se odi ne daj boze za deca so nevroloski problemi,konvulzii, autizam itn da ne karikiram ... za raboti sto se mnogu poslozeni od ovie sekojdnevnive.Covekot licno ne go poznavam ama znam lugje sto nosea dete kaj nego i im go spasi.Deteto sega fala Bogu e zdravo zivo i odi vo normalno uciliste....Ne deka ako otides so nastinato dete on enma da go izleci , no sepak toj e lekar od povisok rang i kaj nego se ide pretezno za drugi raboti. A Smokovska e neprikosnovena za onoj drugiot del, me lecela mene kako dete i sum go nosela moeto dete. Ne daj Boze pak da treba ama pak bi go nosela kaj nejze. Ama za ne daj Boze problem , nevroloski i sl deteto bi go nosela kaj Sofijanov i nikade na drugo mesto.
|
|
|
|