Octavia -> RE: Педијатар (24.10.2012 18:59:25)
|
Јас сум малку збунета, па да си побарам помош на РР [sm=smiley1.gif]. Матична на малава и е др. Славица од Св. Пантелејмон. Работи со сини картони. ОК лекарка е, не дава антибиотици лесно, не е многу пристапна, ама не се сомневам во стручноста. That being said [sm=smiley1.gif], да поминам на главното. Секое одење ни наплаќа по нешто, и тоа прилично. На пример минатиот пат брис од грло (прават таму некој брис од грло само за стрептокока со резултати готови за 5-6 мин) ни наплати 450 ден, АСТ 250 ден, инхалација 250 денари, знаци 1000 ден преглед кај матичен кој работи со сини картони... Некако ми е премногу. Читам на друга тема, матичен не смее да наплати мед. потврда за дете, а нас ни ја наплаќа 250 ден. Еднаш дури само реков да ни напише наод, бевме на лекар, беше болничка малку малава, а требаше на вакцина да одиме, викам не мора потврда, доволно е наод, тоа ќе им го однесам, за да одложиме, па ми наплати 250 ден. Во секој случај, еднаш или двапати дали сме отишле, а да не ни е ништо наплатено. И само тоа ме буни, сите познати ми кажуваат дека тоа е премногу, а јас сум цела [sm=zmeden.gif]... Има некој слично искуство?
|
|
|
|