dostickage -> RE: Педијатар (17.12.2012 8:44:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Последниов месец се повеќе и повеќе се разочарувам на нашата матична докторка. Прво едвај ми даде боледување мин. месец кога Н. ја фати стомачен вирус. Се искарав со неа за тоа што ми даде само два дена, морав да ја однесам Н. во градинка, па за 5 дена пак ми се разболе. Вториов пат (иако нов месец) не сакаше да ми даде боледување, со изговор дека не и било ништо, вироза - а за тоа нема боледување. Детето инаку ми беше со ужасна крвна слика, каде што сите параметри беа означени со LOW од прв до последен. Тоа не било ништо, почна да ми соли памет како ќе сум ја оставала кај комшии, тетки, пријатели, таа не смее да ми даде боледување. Ми идеше книшката да и ја треснам од глава. После внук ми се разболе. И на него му е матична. Ни на снаа ми не и дава боледување, само бактерија имал во нос, можел да прима антибиотик и да оди во градинка. На оваа ептидемија од стрептокока по школи и градинки, матичниот педијатар ова ги советува. Јас вријам!!! Внук ми не одеше 3 дена во градинка, после почна да оди, мораше немаше кој да го чува. За 2 дена доби стомачен вирус, а после 5 дена се разбуди со силна кашлица и секрет на плуќа спуштен. И оваа пак не сака да и даде боледување. Ако ги задржеле во болница тогаш ќе и отворела!!! Ти се плукнам во будалата! [sm=hudicek1.gif] Докторка од Козле го прегледа внук ми и рече дека под итно мора да пие антибиотик, да пие Вентолин и да го инхалираат со вентолин за да не завршат во Козле. Докторкава се бунела, зошто барале мислење и од друг доктор!!! Значи после сево ова ќе мора да ја сменам!!! Толку се плаши пак да не ја затворат од Фондот што заборава на примарната нејзина цел - да ги лечи и да се грижи за здравјето на нашите деца!!!! Maca , i mene ne mi dade Lazeska boleduvanje i toa navistina imav situacija. Se napravi deka zaboravi da mi pise taka sto ja iskoristi nasata zbunetost od situacijata da i nie zaboravivme na toa. Vo princip mene i ne mi trebase tolku mnogu zasto majka mi go cuva pa si odev po 2-3 saati samo na rabota i pak kje si zemam cela plata. No sepak se rabotese za nesto navistina komplicirano. V goltna apce za pritisok i bese na ispiranje na zeludnik na Detska Klinika.Tamu bese hospitaliziran i toa so majka mi zasto poradi mojata zdravstvena sostojba lekarite od Detska ne mi dadoa da ostanam. Posle toa , od bolnica V zakaci slajmovi i se na se bese navistina komplicirano zasto zaradi lavazata ne smeevme nisto da davame duri ni soleni kapki zasto imase sonda preku nosot. Za nastinkata ne ni pomisliv da go nosam kaj nejze. Go odnesov u Sistina i mi go sredija deteto. Samo se prasuvam zasto da go nosam deteo na privatno koga tolku mnogu pari im se dava za zdravsto od nasite plati.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Sto ako navistina nemav koj da mi go cuva deteto ; kje go ostavev kaj strina mi sto ja nemam a dete vrateno od bolnica ; strasno. Nejse temava e pedijatar; definitivno razocaruvanje od Lazeska a edno golemo bravo za Dr. Jani Vragoterov.Moja najtopla prepraka za nego dokolku enkj se resi za Sistina.
|
|
|
|