Felly RR -> RE: Педијатар (29.7.2011 13:42:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce Вака,мамички јас сум од Прилеп и матична докторка на моето бебе е д-р Лилјана Мрческа на уред. Докторката е фина и сестрата исто но не сум задоволна од начинот на кој треба да ги објасни фазите на развојот на бебето во кој месец што му се развива најмногу, за добар развој со треба да му се даде за дохрана овој месец ниту да се испита крвта да се измери главцето како со имам читано во книга кои се обврските на матичниот доктор при секој преглед дали добро напредува, само го мери во килажа и тоа на мое баранје инаку ниту должина му мери и последен пат кога беше настинат му препиша алмацин сирупце за кашлица и настин и носето му течеше јас дома му давав алмацни веке една недела и ништо. И потоа му дадов еффереглан она со му го препиша сирупче кога беше на вакцина за болки и температура и му помина за ден и пол. Сакам подетално да објаснува на пр. во 5 месец треба да внесувас ова и ова во 7 месец тоа . Ако се обидам да ја прасам таа вели вие сте мајки треба да знајте како нема јас да ти кажувам со да му купуваш и на доктор се иди ако се има потреба и се нешто е зафатена за две минути прај преглед .......аха ќе го наслуша и толку. Дали васите матични докторки ви обајсуваат или јас премногу барам???????? или малку да и `ржнам ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Zdravo Kerkami ja nosam na pedijatar od bebe :) Kaj dr.Radmila vo Skopje vo cento...Se rodi mnogu malecka 2650kg a izlegovme 2510kg...Ja nosev sekoj mesec na pregled i se sto me interesirase ja prasuvav doktorkata i nikogas se nema sluceno da ne mi kaze... Sekkoj mesec sama mi kazuvase sto treba i sto smee a sto ne treba i sto ne smee.Za nesto sto mene me interesira dali smee ( na primer za smoki-okolu 7 mesec) me sovetuvala.. Od nea sum prezadovolna,edistveno sto ne mi se dopaga e ogromnata guzva kaj nea.... ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo Jas odev kaj Kartalova, sega e vo penzija. Me sovetuvase (bez da ja prasam) sto da mu davam na bebeto sekoj mesec, redovno ispituvanje na krv kako i dolzina i kilaza. Ne gledase dali nekoj ceka, tuku prvo tebe ke te istintri ubavo pa posle ke prodolzi so drug ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce Вака,мамички јас сум од Прилеп и матична докторка на моето бебе е д-р Лилјана Мрческа на уред. Докторката е фина и сестрата исто но не сум задоволна од начинот на кој треба да ги објасни фазите на развојот на бебето во кој месец што му се развива најмногу, за добар развој со треба да му се даде за дохрана овој месец ниту да се испита крвта да се измери главцето како со имам читано во книга кои се обврските на матичниот доктор при секој преглед дали добро напредува, само го мери во килажа и тоа на мое баранје инаку ниту должина му мери и последен пат кога беше настинат му препиша алмацин сирупце за кашлица и настин и носето му течеше јас дома му давав алмацни веке една недела и ништо. И потоа му дадов еффереглан она со му го препиша сирупче кога беше на вакцина за болки и температура и му помина за ден и пол. Сакам подетално да објаснува на пр. во 5 месец треба да внесувас ова и ова во 7 месец тоа . Ако се обидам да ја прасам таа вели вие сте мајки треба да знајте како нема јас да ти кажувам со да му купуваш и на доктор се иди ако се има потреба и се нешто е зафатена за две минути прај преглед .......аха ќе го наслуша и толку. Дали васите матични докторки ви обајсуваат или јас премногу барам???????? или малку да и `ржнам Матичната на Миа Др.Ирена Москова објаснува се, буквално ти дроби како да го гледаш детето. Ако не си задоволна премести се мајмунче. Инаку Др. Мрческа му е сеуште матична на Марио и комшивка ми е. Многу ја почитувам и добра докторка е, но Миа ја запишав кај Москова. ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet jas licno na pocetokot bev mnogu zadovolna od mojot doktor,ama ima premnogu guzva i mnogu se nabrzina pregledite vo posledno vreme. na sekoj mu treba vnimanie,posebno na bremenite so prvo dete,se sakam da prasam,nema vreme...... inaku dobar e covekot ama ne odam za na kafe tuku da mi objasni po nesto sto ne razbiram.... i taka ... mnogu se ceka iako imas zakazano,velguvaat preku red,butkaaat ah lele ovoj nas mentalitet,ama toa e vo mojot grad ima samo 2ca privtni ginekolozi,i kaj poprvo. sepak mozat da si napravat nekoj red .......... ete toa samo mi preci,sto nema dovolno vnimanie da posveti za sekoj..... ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817 RR на почетокот многу но откако му ја утна дијагнозата за сипаниците односно му даде антибиотик и му ги стопирасе една нелеа па откако престанавме да го пиеме антибиотикот послем неколку дена сами излего а икога отидов ми вика сигурно му иле сипаници и првиот пат но се стопирале со антибиотикот но што да правам само една е педијатар во тој дел од скопје а до центар да го носам ми е далеку
|
|
|
|