RE: Инсеминација (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

nataly86 -> RE: Инсеминација (22.4.2012 20:48:39)

LUBA od swanson e od 400mg pijam 2 pati na den po 1 apce..utre odam na lekar pa ke vidam dali ima kaj mene dejstvo ili ne...

Melanija RR -> RE: Инсеминација (22.4.2012 22:59:52)

babyhope за подобра прегледност на темата и за евнтуални нејаснотии, прашањето можеш повторно да го напишеш ТУКА.
Деновиве ќе одам кај мојата општа докторка па ќе бидам што ќе ми каже за тест на Бета и ќе пишам

malena1 -> RE: Инсеминација (23.4.2012 10:10:40)

Прво да Ви се заблагодарам на сите што ми посакавте [sm=rozacrtici.gif]. Јас од петокот наваму секој ден правам тест и ми покажува бледа црта. А бетата во петокот ми беше многу ниска, ми рекоа дека било рано и за пет дена ќе мора пак да вадам, ама мислам дека сум [sm=nosecka.gif][sm=smiley36.gif]. Не знам што направи Lindicka. A ти Melanija кога треба да вадиш бета?
Поздрав до сите

Melanija RR -> RE: Инсеминација (23.4.2012 19:04:07)

malena1 едвај чекам да ни потврдиш [sm=rozacrtici.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif]
Ја сум за 3 мај [sm=smiley1.gif]
Списокче за [sm=rozacrtici.gif] има ТУКА

SOLE -> RE: Инсеминација (23.4.2012 19:40:44)

zdravo na site, me interesira dali nekoja od vas ima praveno inseminacija so los kvalitet na spermata (namalen broj na podvizni spermatozoidi) odnosno diagnozata na spermogramot e astenozoospermija?? ve molam pisete 

Sajna -> RE: Инсеминација (24.4.2012 8:38:08)

Da SOLE jas pravev so takva dijagnoza i neuspesno bese na procistuvanje ostana samo 0.5 mil i doktorite ni rekoa deka nema nikakvi sansi ama aj neli e potrebno samo 1 taka si rekovme i ja napraivme [sm=smiley13.gif]
Nego mene me interesira dali nekoja od vas odi kaj Dimitrov vo REMEDIKA kakvo iskustvo imate so nego? zatoa sto SISTINA E stanata katastrofa !!! peralna za pari nisto drugo!!!
I AJde veke neka ne izraduva nekoja d ani trgne [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]

sunshine0704 -> RE: Инсеминација (24.4.2012 13:22:39)

malena1 [sm=bravo.gif], ajde da ne izraduvas site. Jas utre treba da pravam beta hcg, imam trema ama pa i strav zasto stomakov me boli mnogu i jajnicite isto kako sekoj pat kako sto mi e za dobivanje. Ke vidime utre D-day [sm=smiley36.gif]

malena1 -> RE: Инсеминација (24.4.2012 14:45:52)

Sunshine и јас утре ќе вадам по втор пат бета, а првата не ми е ни за кажување, ептен мала. Ама јас сум си позитивна. Мислам дека утре и двете ќе се радуваме, ајде па време е сите нека се радуват на никој да не му дојди овој месец[sm=smiley31.gif] Ајде со среќа утре[sm=bravo.gif]

Bogdancanka -> RE: Инсеминација (24.4.2012 21:53:47)

malena mila ajde stiskame palci utre da se izraduvas na pozitivni rezultati i site zaedno da se raduvame[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Melanija RR -> RE: Инсеминација (25.4.2012 9:11:02)

Ајде мили денес е вашиот ден [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sunshine0704 -> RE: Инсеминација (25.4.2012 10:23:11)

Blagodaram za podrskata, iskreno se nadevam deka ke bide pozitivno [sm=nosecka.gif], no i da ne e prodolzuvame ponataka [sm=smiley1.gif], sto e nase ke si dojde. Ke ve izvestam utre zasto posle 17h ke odam [sm=smiley1.gif]

sunshine0704 -> RE: Инсеминација (26.4.2012 9:34:50)

Pomina denot vcera i za zal mojot test bese negativen, zdravje Boze ke bide eden den [sm=smiley1.gif]. Se nadevam deka drugite sto cekaat ke ne izraduvaat site [sm=bravo.gif], prodolzuvame ponatamu samo so pozitivni misli [sm=smiley1.gif]

malena1 -> RE: Инсеминација (26.4.2012 9:51:40)

Sunshine многу многу ми е жал искрено, ама не се разочарувај, само позитивно колку и да е тешко[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] секако ќе биде само кога. Јас секогаш си велев значи не требало сега да биде, така било подобро во овој момент, Господ си ја знае работата. Е мојот тест беше позитивен, само не можам целосно да се израдувам додека не го видат [sm=duda.gif] на ехо и додека не му го слушнат срценцето. На сите ви посакувам што побргу заедно да се радуваме. Еве секогаш сакав кога ќе се регистрирам на овој форум да напишам мојата прва инсеминација беше успешна, зошто толку многу листав на форумот за да го прочитам тоа од некој друг и да ми даде надеж. Епа сега пишувам иако сеуште со резерва. Девојки најверојатно мојата прва инсеминација беше успешна. Ве[sm=smiley31.gif]

sandrin -> RE: Инсеминација (26.4.2012 10:01:04)

cestitki malena1 za devet mesici da si guskas zivo i zdravo bebence
uzivaj vo bremenosta i eve za pomos na site koi si go ''proveruvaat'' teloto po napravena inseminacija kazi ni kako se cuvstvuvas :)

Sajna -> RE: Инсеминација (26.4.2012 10:05:17)

Jas samo da se prijavam deka prv pat posle dooolgi godini so AGNES dobiv menstruacija na vreme na 28 dena znaci devojki deluvaat zimajte gi :)) se nadevam naredniot mesec deka ke se falam za drugo deka sum dobila ... nasite vi pustam sreka za [sm=duda.gif]

Dreamline -> RE: Инсеминација (26.4.2012 10:33:56)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] odlicno Sajna... i jas prviot ciklus so agnes dobiv na 29 den sto e za mene nezamislivo i imav ovulacija na 14 den. ovoj ciklus ovulacijata mi bese na 21 den ( najverojatno poradi stres - ovoj mesec mi bese mnogu stresen[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]) ama ovulacijata sepak se sluci i sum presrekna..e sega ke vidime sto ke bide? dali ke dojde ili ke zakasni edno 9 meseci[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. test pravam na 8 maj ( dokolku ne dobijam). pozdrav i se najdobro

Dreamline -> RE: Инсеминација (26.4.2012 10:35:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1

Sunshine многу многу ми е жал искрено, ама не се разочарувај, само позитивно колку и да е тешко[sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif] секако ќе биде само кога. Јас секогаш си велев значи не требало сега да биде, така било подобро во овој момент, Господ си ја знае работата. Е мојот тест беше позитивен, само не можам целосно да се израдувам додека не го видат [sm=duda.gif] на ехо и додека не му го слушнат срценцето. На сите ви посакувам што побргу заедно да се радуваме. Еве секогаш сакав кога ќе се регистрирам на овој форум да напишам мојата прва инсеминација беше успешна, зошто толку многу листав на форумот за да го прочитам тоа од некој друг и да ми даде надеж. Епа сега пишувам иако сеуште со резерва. Девојки најверојатно мојата прва инсеминација беше успешна. Ве[sm=smiley31.gif]

Cestitki Malena1... se najdobro ti posakuvam...imaj skolska i lesna bremenost [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

temjana -> RE: Инсеминација (26.4.2012 10:44:33)

Честитки Малена [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] сега само смирено и се ќе биде како што треба, па за 9 месеци да го видиме бебушко [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

sunshine0704 -> RE: Инсеминација (26.4.2012 13:10:23)

[sm=bravo.gif] malena, uzivaj mila vo bremenosta, ti posakuvam ubava i lesna bremenost [sm=smiley1.gif]. Inaku i jas veruvam deka se se slucuva so nekakva pricina, taka da koga ke mu bide vreme ke si dojde se na mesto, trpelivo i se ke bide.

malena1 -> RE: Инсеминација (26.4.2012 14:53:11)

Ви благодарам за убавите желби на сите[sm=smiley1.gif], што побргу и Вие да си начекате[sm=smiley1.gif] Е сега да одговорам на Sandrin иaко може не е местото во оваа тема[sm=smiley36.gif]Од првиот ден на инсеминација до шестиот осекав слаби болки во јајниците, градите почнаа да ме болат, многу ме болеше и желудникот. Потоа по шестиот ден од инсеминација до пред 2-3 дена речиси ништо, градите ептен малку ме болат само на допир, ама интресно е тоа што ме болат и на средината кај брадавиците што порано ми се нема случено а и брадавиците ми се многу испапчени не знам дали е ова или порано не сум приметила, ама мислам порано не ми беа такви. Пред циклус градите ме болат најмногу под пазувите. Од вчера осеќам предменструални болки во стомакот, баш такви дури ме плаши тоа. А и дланките ми се потат а тоа никогаш не ми се случува, и тоа е за сега ...[sm=smiley36.gif]

sandrin -> RE: Инсеминација (26.4.2012 15:18:41)

dosta ti se simptomi, daj boze na toa da si ostanes i da nemas nikakvi problemi
tvoeto iskustvo sigurno ke e od korist na nekoja RR

DuffytheDuck -> RE: Инсеминација (26.4.2012 16:19:45)

Malena честитки за [sm=nosecka.gif] ти посакувам лесна бременост. За останатите голема поддршка, и чекаме нови цртки.
ЈАс примам терапија, најверојатно во понеделник ќе биде нашата прва инсеминација и искрено се надевам дека ќе се фалам овде на цел глас [sm=smiley36.gif]. [sm=duda.gif]

Bogdancanka -> RE: Инсеминација (26.4.2012 22:11:29)

cestitki malena[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]ajde daj boze sekoj den po edna vakva ubava vest da ni pisuvaat nasite ringerajki

Melanija RR -> RE: Инсеминација (27.4.2012 0:15:12)

malena1 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] да си имаш најубава бременост и секој ден да уживаш во убавите месеци што следат [sm=smiley31.gif]
Sajna си го најде лекот само напред [sm=bravo.gif]
sunshine0704 за тебе [sm=smiley31.gif] и издржи па со нови сили

zagrizena26 -> RE: Инсеминација (27.4.2012 0:30:48)

Zdravo na site, eve me mene pak po podolgo vreme neznam od kaj da pocnam totalno se razocarav dodeka me nemase pravev nekoi antitelni ispituvanja koj bea super pravev uste edna insiminacija koj izleze pozitivna i pak se spusti neznam sto e problemot veke[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]nemam sili veke psihicki padnav na nula.Sega cekam da mi pomine pa da vidam dr sto ke kazi, dajte mi vase mislenje insiminaciite veke me iscrpuvaat[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif].Fala vi na razbiranjeto.Cestitki za site novi mamicki, uzivajte sega zasto znaete kakov e patot do niv.Pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  67 68 [69] 70 71   Следна страница >   >>