RE: Инсеминација (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Инсеминација (2.12.2012 14:57:08)

Менада тест се прави 15 дена после инсеминација така што слободно направи тест [sm=bravo.gif]

sladjana ms токму така за инсеминација нема стручност само се вбризгува па во момент кој е слободен доктор тој ја прави инсеминацијата

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (2.12.2012 15:02:28)

menada ne se plasi. nasloni se na boga on naj dobro znae za tebe sto e od hajr moli go da te usreki ako toj saka ke bide. drugo nemoj da
mislis deka ako te bolat gradi stomak, deka toa se znaci na menzis, moze da se i zbaci na bremenost. go molam gospod da ti podari edno bebence, aminnn

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (3.12.2012 4:01:54)

zdravo na site. sakam da prasam nesto. denes imam za
pravenje prva insemonacija. a gradite
me bolat mnogu i pred da ja primam stop inekcijata. a imav posleden menzis na 16-11 dali na vreme
mi ja pravat inseminacijata? zal ke mi bide ako dobijam za nekoja nedela. mada ne veruvam od ova nisto sto ke go pravat
pa aj so vikaat starite baraj go lekot.

Melanija RR -> RE: Инсеминација (3.12.2012 15:33:47)

Дали е на време инсеминацијата се одредува според големината на фоликулите по инсеминацијата треба да не добиеш после 15 дена ,така се прави инсеминација.[sm=smiley1.gif]
На темава прочитај ја првата страна таму има напишано што е инсеминација и се околу тоа.
Со среќа денес [sm=smiley1.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (3.12.2012 17:51:41)

zdravo na site. uspesno pomina inseminacijata sega go molam gospod za dve crti mi dadoa vaginaleti. za 7 dena kazete mi za sto se zemaat ovie vaginaleti ne stignav da prasam. i tabletki dabroston, i taka ke vidime po 16 dena mi preporaca beta hcg po sigurno e so toa.

Melanija RR -> RE: Инсеминација (3.12.2012 20:25:30)

Ummu_Ajna [sm=bravo.gif] за две недели дај боже [sm=rozacrtici.gif]
Пиши кои вагиналети или кога ќе ги земаш во аптека прашај за што се ,а дабрестон се за подршка доколку дојде до бременост.[sm=smiley1.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (3.12.2012 21:09:30)

vaginaletite se vikaat gino daltarin pozdrav i daj boze da bide dve crti.

Нивеа -> RE: Инсеминација (3.12.2012 21:42:12)

Ummu_Ajna gino daktarin se vaginaletki koi se koristat pri infekcija,na pr.kandida
Daj boze uspesna da ti e inseminacijata,da si se izraduvas

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (3.12.2012 21:57:10)

a posle inseminacija kazete mi smee
da se ima odnosi so mazot? posobro e da se ima ili sega veke be igra uloga toa deka
doktorkata ne mi rece nisto. mada ne
mi e pamet tamu, ne mi e kolku bitno. daj boze da
bidne pa sex ne ni bega na nikoj. i bi sakala nekoja da mi maze dali ima fateni od prva go ima
li nekoja toa iskustvo ?

Sajna -> RE: Инсеминација (4.12.2012 9:24:19)

Negde preporacuvaat odnosi posle inseminacija ... mene ednas mi rekoa posle inseminacijata odma vecerta da imame odnosi taka da ne e strasno, za od prva dali fatilo ne se opteretuvaj ti so toa ke bide [sm=jezicek.gif] sega pripazuvaj se , pij si folna, uzivkaj ne krevaj tesko i cekame da se pofalis za 15 dena so [sm=rozacrtici.gif]

bella80 -> RE: Инсеминација (5.12.2012 1:26:33)

Zdravo zenski,sakam da ve praasam dali po privatnive kliiki pravat inseminacija porucek,dali se zakazuva prethodno?Jas sakam da me sledi maticniot a samo inseminacijata da ja pravam vo nekoja od privatnive kliniki.Ja sakav na GAK,ama pocnav da rabotam i nema da mozam sabajle da odam.Pozzz
P.S.cestitki sanja,bas se izraduvav za tebe[sm=bravo.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (5.12.2012 2:06:05)

Da pravat vo privatnite bolnici inseminacija mene vo ponedelnikot mi napravila vo sistina vo 16h, i kostase 4500 denari i 1100 denari terapijata, tableti i vaginaleti.

Sanja ti si pravila inseminacija? imase efekt dobi dve [sm=rozacrtici.gif] ili na IVF si?

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (5.12.2012 6:45:49)

dobro utro. na site. sakam da prasam nesto, 3 den od inseminacijata sto ja napraviv gradite me
bolat mnogu i meki se prv pat se slucuva ova. obicni po priroda gi imam cvrsti i pred da mi dojde menzis kamen se, drugo koga ja primav stop inekcijata jas imav
odnosi so mm. mnogu mi se jade na sekoj pola cas sto nikad ne jadam taka. i mnogu me tera po mala nuzda i bolki vo dolniot den. i sve nesto kako da mi seta obicni kako kaj bremeni zeni koga im tropa bebceto :) .

Melanija RR -> RE: Инсеминација (5.12.2012 12:11:46)

Рано е за било какви симптоми,а тие болки траат докај 3 ден од инсеминација и се нормални.Барем уште 6-7 дена до можеби некои мали симптоми но и тоа немора да значи ако нема симптоми па може да се [sm=rozacrtici.gif]

bella80 честито за работата сега ќе имаш поисполето време па може полесно до [sm=rozacrtici.gif]

Sajna -> RE: Инсеминација (5.12.2012 12:24:46)

Ummu jas prirodno ovoj pat zacnav a inace imam praveno inseminaciii ama za zal kaj mene bea neuspesni .... ti ne se opteretuvaj so simptomi mnogu ti e rano uste teloto ti e pod dejstvo na pregnil inekcijata hormonite od predhodno , pocekaj malce ...znam deka e tesko ama mora TRPENIE ...

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (5.12.2012 12:32:42)

jas ne primam pregnil inekcija primav chormon inekcija samo edna i tolku posle 2 dena inseminacija sega samo tableti i vaginaleti nisto drugo jas cekav 7 skoro 8 godini znaci tolku godini sum trpela pa ke trpam i sega, zasto vo na gospod voljata i mokta ne mozam da se mesam toj ke dade ako saka ako neke nema da dade.

Melanija RR -> RE: Инсеминација (5.12.2012 14:02:19)

Инекција што си ја примила е иста со прегнил,со исто дејство само различен произведувач така што валиден тест е 14 дена од кога си ја примила ,но најдобро 15 дена од инсеминација

menada -> RE: Инсеминација (5.12.2012 14:11:18)

Dali ima nekoj iskustvo posle inseminacija negativen test preku urina a docnenje na menstrualen ciklus 1 nedela ??

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (5.12.2012 15:59:22)

zdxravo devojki. ve molam kazete mi sto e problemot, gradite mnogu me bolat kicmata, i dolniot del od stomakot kaj matkata me presekuva nesto kako so igli da me bocka nekoj, kako menstrualni bolki, dali moze da od inseminaijata, se javiv kaj mojata doktorka, mi rece toa e super hormonite ti rabotat i moze da simtomi na bremenost sto vikate vie ????

Melanija RR -> RE: Инсеминација (5.12.2012 19:13:09)

menada значи поминати се 3 недели од инсеминација?Ако е така ,тогаш да те прашам дали ставаш утрогестан вагиналети или имаш прекинато?
Ако ги земаш можно е од нив да не добиваш ,јас од кога ќе престанев после 4-5 дена добивав.
Ако не ги користиш тогаш оди преку крв можно е да има [sm=rozacrtici.gif]

menada -> RE: Инсеминација (6.12.2012 11:18:45)

za zal dobiv :( no zivotot odi ponatamu

Melanija RR -> RE: Инсеминација (6.12.2012 11:22:05)

Menada баш ми е жал ,собери сила и повторно во борба [sm=smiley31.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (6.12.2012 16:28:54)

Menada IVF pravese? ili inseminacija? Da dade Bog da se izraduvas sto poskoro ne ocajuvaj jas 8 godini skoro deca nemam, a sum pustila mozokot da mi pase sve u ler sum hehehe.

menada -> RE: Инсеминација (7.12.2012 12:03:16)

Pravev inseminacija prvpat i mooogu se nadevav i predosekav deka se ke bidi vo red no za zal se razocarav :( na nekoi raboti nemame sila da vlijaeme kako saka Bog taka ke bidii no zelbata e goolema za [sm=nosecka.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (7.12.2012 18:31:17)

pravev inseminacija na 3 12, sega za test mu doaga na 17 dekemvri, sega moze porano da se napravi ili ne zasto ovoj mesec treva da dobijam na 13 dekemvri Zasto sekogas dobivam na 27 28 dena,

Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>