RE: Инсеминација (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Инсеминација (13.12.2012 16:11:54)

lindicka ако нема посебен проблем можна е бременост со инсеминација во друг сличај е помала шансата ама ете мора да се четири,не гледаат на засебни случаи туку во глобала.Треба баш да не е во ред крајно само тогаш не баат инсеминации.Ако си ги правела на ГАК првите две тогаш е 900 денари ако не тогаш 1.700 но сепак е неспоредливо со приватна

ninaaa -> RE: Инсеминација (13.12.2012 17:46:55)

E mi koshtashe okolu 6iljadi Euro

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (14.12.2012 3:29:38)

mashallah mnogu hehehe, bidi zdrava i ziva
ke ti dade gospod pak dete ja 7 godini nemam pa ic ne
mu ja mislam, tuku da prasam nesto 3 den kako sto nemam menzis
imali sansi da dojde menzis pred da napravam beta hcg? uste 4 dena mi ostanaa za beta hcg. pozdrav

Melanija RR -> RE: Инсеминација (14.12.2012 13:01:11)

Ummu_Ajna предходно ти имав пишано но може не си ме разбрала [sm=smiley1.gif]
Нема да добиеш кога треба според твое добивање,туку 15 ден од инсеминација оди на тест за бета тоа е најсигурно.
Еве јас до 15 ден користам утрогестан и како ќе проценам одам на бета а добивав после 4-5 дена ,што значи 19-20 ден после инсеминација.
Дај боже бетата да биде висока и да си [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (14.12.2012 16:05:11)

betata koja cifra treba da e za da polaze pozitiven resultat, i dali sigurno pokazuva? pozdrav

Sajna -> RE: Инсеминација (14.12.2012 17:10:16)

Ummu beta hcg test preku krv e 100% najtocen test za bremenost .... se nad 5 e veke pozitiven rezultat ama ima i tuka zaebancii ako e niska na primer 2o ke te zbunat da ne e slucajno biohemiska bremenost i taka ama zatoa najdobro ke si go konsultiras lekarot i ke bide .... koga treba da pravis ti test?

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (15.12.2012 2:19:22)

jas pravev inseminacija na 3.12.2012 denes mie 13 den sega mi ostanaa uste 2 dena sega ne znam dali da pravam na 15 den tacno ili na 16 den? a
bolki za menzis simptomi nema nikakvi. sea gradite ne
me bolat kako pred nekolku dena sto me bolea taka po malce bolat.

Sajna -> RE: Инсеминација (15.12.2012 9:54:14)

Ummu vo ponedelnik sabajle trk na test preku krv veke bi trebalo da ti pokaze ... a za simptomi ic da ne se zamamras eve jas nemav ama bas nikakvi simptomi ... nekolku dena sega povrakav od se ama eve i toa mi se regulira poleka .... ajde vo ponedelnik cekame dobri vesti pozz

kapina -> RE: Инсеминација (16.12.2012 21:25:00)

na gak uste ne preavat inseminacii prasav denes

Maic. -> RE: Инсеминација (21.12.2012 23:01:14)

Драги рр, еве и јас да се приклучам на оваа тема...денес примив прегнил и утре на инсеминација (по прв пат)
поздрав и ако можи мала подршка или совет, оти имам трема, паника и страв [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Инсеминација (21.12.2012 23:52:50)

Maic. нема потреба од страв и паника верувај ми ,ги поминав 3ри.Само биди си опуштена и за 3 минути ќе биде готово и после 30мин ќе си лежиш.
Освен опуштеност зошто не е воопшто никаква процедура друг совет немам, биди си смирена и здравје за 2 недели чекаме [sm=rozacrtici.gif]
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (22.12.2012 0:23:30)

zdravo na site 5 den mie od cikluz uste utre i gotovo. dali smejam da zakazam uste edna inseminacija? dokorkata
mi vika da cekam eden mesec ama ne mi se ceka mene, i sega koj den se odi za insemonaija
koga ke ti pomone menzis i treba sa odam na folikometria?

Maic. -> RE: Инсеминација (22.12.2012 0:31:20)

Фала Melanija RR за советот..[sm=smiley1.gif]
Само да прашам дали после инсеминацијата треба тој ден да лежам да одмарам или се си функционира нормално мислам со нормални домашни активности....?
Се молам на бога за 2 недели да има [sm=rozacrtici.gif] ..[sm=smiley1.gif]
Пред неколку дена имав толку многу прашања. што не знаев од каде да почнам, а денес се мие измешано во главата и ништо не ми текнува што сакав да прашам [sm=smiley36.gif]
поздрав

Ummu_Ajna јас бев со стимулација, кај мене процесот беше вака:
на 3 ден од циклус пиев кломифен 2х1,- 5 дена
на 5 ден ампули меногон по две навечер до 12 ден од циклус
и на 13 ден примив прегнил и
на 14 (утре) инсеминација.

за без стимулација незнам да ти одговорам нека одговорат по искусните како точно е процедурата за инсеминација без стимулација
поздрав

MAKMUZIKA -> RE: Инсеминација (22.12.2012 0:44:54)

NAJDOBRI SE VO REMEDIKA I SV LAZAR , TUKU EDNO ME NERVIRA KAJ SITE PRIVATNI STO NE OTVORAAT MATICNA KNISKA TUKU TE PRAKAAT NAVAMU NATAMU DA SI BARAS DOKTOR

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (22.12.2012 0:57:45)

maic epa ja da si smenam klinika da si otidam bo remedika? sto vikad a da de javam i da razgovaram sto kako, koga ke mi recat. jad koga ja ptavev inseminacijata ne mi dadoa nisto da
pijam samo inekcija primav 1 dekemvri vo 12
navecer i na 3 dekemvri napraviv inseminacija. posle inseminacijata mi dadoa dabreston i vaginaleti i neuspesno. zatoa prasav koga ke mi pomine menzis utre u nedela da se javam vo remedika pa da
vidam sto ke mi recat sto da pravam dali mozam da napravam uste edna inseminacija.

Melanija RR -> RE: Инсеминација (22.12.2012 13:28:26)

Ummu_Ajna мој совет ти е да неправиш одма пак инсеминација.
Ако недај боже треба да правиш ИФВ преку фондот бараат 4 инсеминации но направени преку еден циклус.Ако правиш сега нема да ти биде валидна.
Во однос на тоа кога се прави инсеминација зависи како растат фоликулите,на стимулиран циклус е одприлика до 14 ден а без стимулација како што сега ти направи мислам беше на 16 ден,тоа е индивидуално.
Ако имаш повеќе фоликули тогаш немора стимулација.

Maic. денес повеќе одмарај и лешкарај од утре се нормално само без напнување и тешки работи.

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (22.12.2012 14:54:39)

ni na kraj pamet ne mi odi ivf da pravam, sega za sega bar ne tuku dali mozam da ja pravam inseminacija dali e stetno alo napravam pak uste ednas.,?

Melanija RR -> RE: Инсеминација (22.12.2012 15:40:06)

Пишав недајбоже ако стигне до тоа ќе мораш пак да правиш инсеминација, мора да имаш 4 инсеминации преку еден месец.
Јас на твое место не би си го мачела организмот и ризикувала да не ми биде признаена инсеминацијата,а ти како мислиш и чуствуваш.[sm=smiley1.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (22.12.2012 15:45:02)

cekaj sega da ti objasnam nesto, sega nemam plan za ivf zasto mlada sum uste sa go izlozuvam teloto na tolku terapija, ako pravam ivf ne pravam preku font tuku kesh ke odam, mene me
ontresira dali e dozvoleno edna po druga, zasto tuka citam na rr im pravel edna po druga odma.

Maic. -> RE: Инсеминација (22.12.2012 23:03:48)

Денес поминав добро на инсеминацијата, само што некако немам голема надеж, оставам сега се во божји раце[sm=smiley1.gif]
Од вечерва почнувам со утрогестан (crinone gel), докторот ми рече по една навечер, 15 дена. Дали некој ги има ставано после инсеминација, односно дали има врска со овулацијата?

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (22.12.2012 23:19:44)

ja sum stavala vaginaleti 7
dena samo ama zaboravf kako se vikaa. mislam deka tie beja za
infekija i plodot za se zadrzi taka nesto citav na niv.

Melanija RR -> RE: Инсеминација (23.12.2012 0:03:03)

Maic. јас секогаш примав утрогестан од 200мг 1 сабајле и 1 навечер,немаат врска со овулација таа ти е во тек т.е. помината.Вагиналетите за ако се задржи плодот како подршка и по забременување често се користат до 12 недела.

Ummu_Ajna -> RE: Инсеминација (25.12.2012 15:13:12)

zdravo na site denes bev na doktor, 8 den od menzis folikulot mi porasnal vodeciot 15mm dali dobro toa? gi imam mogu folikuli, vo petok pravam uste edna inseminacija za nepoln mesec
dve:). ovoj pat kasno mi bilo za
klomefon tableti da pijam. utre
ke primam horiomon inekcija i vo petok inseminacija. ajde gospod da me usreki ovoj pat da fati.

Bogdancanka -> RE: Инсеминација (25.12.2012 18:51:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Pred da pravite inseminacija, probajte go Preseed, lubrikans so 9 aplikatori,koj ke vi pomogne, so priroden pat da uspeete da izvrsite zabremenuvanje, se aplicira 9 dena okolu ovulacijata i go potpomaga dvizenjeto na spermatozoidite i so toa oploduvanjeto

SOLE -> RE: Инсеминација (26.12.2012 16:13:22)

Dali znae nekoj kolku kosta inseminacijata vo ReMedika na privatno ne preku fondot???

Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>