fetusce -> RE: Испитувања во бременоста (30.11.2011 20:17:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo Epten rana bremenost sum. Ako i vo ivf se racuna isto kako prirodna bremenost od posledna menstruacija sega treba da sum 4 nedeli+5 dena. Ama ne sum sigurna dali e taka, bas ke go prasam doktorot sega koga ke odam. Znaci stom e vaginalno, depilacija ne mi bega [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] A sakav da ja izbegnam samo zaradi higienski pricini, mnogu mi e strav zasto ova e oset_liv period. [sm=smiley13.gif] Jas se depilirav sama so agda do sedmi mesec. Taka da ne se sekiraj nisto ne e toa. I na bebceto malku stres nema da mu skodi, malku poveke ke mrda, no toa ne e strasno. Sega sum osmi mesec i mi se strav, bidejki stomakot mi e kako balon. No pri kraj na osmi mesec ke si zakazam na depilacija. Stramota e so suma da odis na ginekolog, a posebno vo prvite cetiri meseci vaginalno ako go gleda bebceto. I za poroduvanje e stramota so suma da se odi. Stramota pred doktorite sto poroduvaat i celiot tim. Tie sto odat so suma na poroduvanje bebcinjata ima golema verojatnost da gi fati nekoja infekcija. Neminovno potrebna e higiena i toa kako.
|
|
|
|