cleo -> RE: Испитувања во бременоста (7.2.2012 13:13:21)
|
Devojki iskreno da vi kazam ova so d-dimerive i hemostazive, a i terapijata sto ja davaat posle (Clexan ili Fraxiparine inekcii,ili Aspirin 100) spored mene stana mnogu somnitelno i cudno. Eve bes vcera se izvadiv od takt i ke objasnam nakratko zosto. Aj prvo koga zabremeniv d-dimerite mi bea visoki okolu 1400,no pricinata bese bliznacka bremenost,sto vsusnost dovede do pokacuvanje i na poveke drugi parametri. Potoa ostanav so eden plod i posle mesec dena koga napraviv ispituvanje povtorno se si bese uredno i vo sosema normalni granici za bremena zena, d-dimerite padnati bea na 700, zanci duplo. E arno ama doktorot i ponatamu mi rece da si prodolzam so istata terapija, a najbitno od se -da prodolzam so istata doza (Fraxiparine od 0,4 + Aspirin) [sm=smiley13.gif] Znaci i ako ti e se vo red i ako ne ti e - pak isto ti se faka, dzabe pravam ispituvanja koga sto i da se pokaze jas i ponatamu prodolzuvam so istata terapija. Odam vcera tret pat na istoto ispituvanje,edna druga doktorka se pogodi,koga gi vide rezultatite od posledniot pat mi veli Pa ti si nemala potreba povekje od terapijava, se ti bilo vo normalni granici za bremena. Jas zbesnav..ednostavno ne sakam nikakvi lekovi da primam ako nema potreba. A zaboraviv da vi kazam deka pred dve-tri nedeli pri mala povreda od iglickata krvta ne mozese da mi se sopre nikako, edvaj so ton zavoi uspeav posle eden saat da ja sopram i epten se uplasiv. Posle toa mu rekov na doktorot deka na svoja raka ke ja smalam dozata na 0,2 i toj odobri zasto bev navistina luta i isplasena. I kako posle da ne mislam deka ova e cist biznis so inekciive koi se dosta skapi od druga strana. Izvinete za dolgiov post, ama stvarno sum izrevoltirana [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|