Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Znaci moj sovet CIN2 koga veke doslo do tamu najverojatno si nositel na nekoj visokorizicen tip na hpv i po moe iskustvo tesko deka ke se povlece po priroden pat. Mislam deka so laser mozes uspesno da si go resis problemot i voopsto ne e eopasno. Na klinika Dimitrov e za toa vrv
Јас целосно се согласувам со Сандрич. и за ласерот и за Димитров...барај врски за кај него...ЦИН2 сепак не е шала ама во денешно време не ни ништо страшно ако се истретитра на време.
така да, терај ја работата..ја со ЦИН1 без никакви проблеми родив
Пред извесно време за прв пат ПАП-от на другарка ми и покажа CIN 2. Веднаш направи типизација и биопсија по препорака на нејзиниот гениколог. Типизацијата HPV 18(бинго:)), а биопсијата најмногу до средна дисплазија CIN 2. Не побара второ мислење бидејќи има голема доверба во нејзиниот доктор. Кога ги комплетира сите наоди и препорача да оди во Плодност... Сега редовно треба да прима некоја терапија колку што знам
Пред извесно време за прв пат ПАП-от на другарка ми и покажа CIN 2. Веднаш направи типизација и биопсија по препорака на нејзиниот гениколог. Типизацијата HPV 18(бинго:)), а биопсијата најмногу до средна дисплазија CIN 2. Не побара второ мислење бидејќи има голема доверба во нејзиниот доктор. Кога ги комплетира сите наоди и препорача да оди во Плодност... Сега редовно треба да прима некоја терапија колку што знам
Цинк, селен, а обавезно ракија чашка...верувајте чуда прави, како и виното.....
девојки, јас успев по природен пат да се извлечам од цин 2. и тоа со терапија за зајакнување на имунитетот. редовно пијам immun assist 24/7 - ги има во зегин и одат на парче. паралелно со нив пиев и чај (тоа во почетокот), специјално наменет за цин, мн витамини и се што е корисно и убаво за јакнење на организмот (мед, аронија...). консултирајте се со вашиот гинеколог, сигурно ќе ви препорача и вагиналети. ако сте пушач - задолжително откажете ги цигарите. јас треба да направам преглед сега, и се надевам дека повторно се ќе биде во ред. мој совет е да пробате прво природно, па ако не успеете да го регулирате проблемот - тогаш да одете на конизација, или метода која сметате дека е најдобра. поздрав
imav hpv mi pravea biopsija pa potoa lasersko gorenje ....sega skoro pravev papa test i imam cin1 maticnata mi dade upat za sk pa da videme sto kako..sirupot imunokompleks go piev onaka na svoja raka..me interesira spirulinta dali pomaga za cin za hpv i caj od aronija i brusnica dali bi mi pomognalo nesto
Кате, имуно сирупот е супер, продолжи со него обавезно. Јади моркови и аронија и речи и на матичната да ти препиши вагиналетки. Цин 1 не е страшен и постои можност да се повлечи и со третирање по природен пат. Мора да правиш редовни контроли...
Zdravo devojki! Nova sum na forumov i preplasena do koski. Bremena sum 14 nedela i pred edna nedela na mikrobioloski bris mi se pokaza hpv tip16 vo cerviks. Neznam sto da pravam dali se lekuva, doktorkata mi dade vaginaleti na baza na kantarion da koristam i da jadam morkovi, brokula za imunitet. Pijam i bekomplex 3 pati po edno i Pregnazon Complete. Dali e toa dovolno ili da zemam nesto drugo ve molam ako ima nekoja vakvo iskustvo da mi pise.