beki RR -> RE: Подновување на името (14.6.2010 11:51:18)
|
Е многу се изнасмеав со темава[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Е сега јас да ви каѓам, во крушево ако човек има 5 машки деца(синови), и тие сите имаат по едно машко дете, секое од тие деца ќе го носи името на дедото.Така ако дедото се вика Никола, сите први братучеди машки деца ќе се викаат Никола, као сите му праеле чест на таткото, а тоа што некои од нив раскарни до немај каде , тоа нема врска, важно народот ќе каже види го почитува таткото и го крсти синот по него.Лицемерие до немај каде... Во мојот случај кога бев бремена знаевме дека е женско и свекрва ми имаше желба да го крстиме бебето по неа.Свекрва ми се вика Стојна.Мене , ни нути пак на мм на крај памет не ни паѓаше такво име да му ставиме на нашето дете. Ќерка ми ја крстивме Ана...Е сега да ви кажам нешто друго ...Често си мислам, не стојна, не трајанка, маса, доста или не знам како, најгрдото име на светот нека го носеше само да беше добра и да немаше вакви проблеми.најважно од се е човек да има здраво право дете,детекое кога ќе порасен и неговот име да расте со него, па да му даде одлика на гордост и убавина на тоа име што го носи.Тоа е барем моето размислување , кое не беше вакво пред 3 години, тоа го признавам.
|
|
|
|