Тања РР -> RE: Сок (11.9.2010 15:32:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom Мамички, какви сокчиња им давате на вашите малечки ? Јас на Мартин му давам или направени од свежо овошје или му купувам од Hipp. Од која возраст можат да пијат сокови во тетрапак (се разбира без конзерванси) ?? ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite Јас не му купувам зошто не ги пие, имам пробано и да му давам од водичката кај што варам овошје, како сокче, ама слабо пие, така да ако му донеси некој, обично од ХИП, па со молење некако ќе го испиеме, а пред некој ден му донесоа од Јувитана, и на мое големо изненадување го испи цело, а убаво е да пие сокчиња, ем се внесуваат витамини, ем течности ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly Ние сокчиња пиеме секакви, и домашни, и купечки, од ХИПП, Нестле, ..... а за од тетрапак не знам, и јас се мислам од кога може да се почне. ДОмашни и правам од свежа праска, рендано јаболко, сега се мислам од грозје да пробам да и направам, а и водичка каде што го варам овошјето за кашичка (како компот) да и дадам си ја пие ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite Тетрапак мислам после 1 год можи, пред тоа од специјалните за доенчиња ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 odkako projade od 6 ti mesec i sve sto jadam i jas toj jadese pa ni sokovite ne bea odvoeni.od tetrapak ama razredeni so voda.taka mu davav.a do 6 meseci kupeckite.
|
|
|
|