newmamy -> RE: Сок (9.10.2010 15:50:05)
|
MOjot ne pie nitu voda nitu sok, iako mu pravam so Power Juicer doma, ne pije poveke od dve goltki, probav i hipp, dzabe,,,on ni voda ne saka. Pa mesto sok, ke zemam vo blender edna banana, a edno jabolko vo juicer sok,,,i oooppp sokceto u blender so bananata... inaku , citav nekade pogore deka nekoj daval sok uste od 2 meseci ...mislam deka za bebinjata epten e rano, osobeno za tie sto se na doenje kako moeto. Misalm deka voopsto nema pottreba. Ima vreme koga ke pijat sokcinja, pa kasi i tn. Cel zivot e pred niv. Mlekotot e njavazno barem do 6 meseci, a sokcinjata ne deka ke go najade ili nesto...ima vreme za vitamini :) Bar jas taka mislam , i definitivno ima mng vreme koga jas ke pocnam so tetrapak. Snaa mi od Svajcarija na vnuka mi koja ima 2,5 godini, uste ne i dava sokovi da pie, mislam na tetrapak a da ne zboram za gazirano. Ama zatoa vnuka mi e non stop so ovosje i zelencuk vo race i sama si bara. Sto ubavo neli? kaj nas u Mk retko da vidam taka dete,,se gledam so cokoladi, bonboni, cipsovi....Toa voopsto ne mi se sviga...
|
|
|
|