Natasa981 -> RE: Овулација - симптоми, начини и средства за утврдување (8.7.2012 12:38:05)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york i mene sekogas me bolat jajnicite i zanm koga mi e ovulacija. Sega mene me bolat edno 2-3 dena uste pred da mi prsne, onaka me sece koga ke sednam-stanam ili koga mokram. A vo momentot koga mi prska pa epten me boli i znam tocno deka mi prska. Taka i go napraviv bebvo sega..epten si go nauciv telovo i imav odnsoi nekolku dena prethodno koga me bolese pomalku, vo menetot koga mn me bolese imav i den dva posle toa. Ajde so sreka i ke bidat [sm=rozacrtici.gif] ke vidis. Jas 2,5 godini gi cekav, mislev nikogas nema da bide i koga ne ocekuvav bidna, ne znam ni jas sama kako. ah fala ti new york,ama jas veke si imam 8ipol mesecna kerkicka :) vo skoro vreme ne planiram uste edno bebe :))ova si go prasav zasto otsekogas me interesiralo, a ne mi teknalo da prasam doktor.. Znaci, vo momentot koga bolkata e najintenzivna, se pretpostavuva deka prska jajce kletkata..? mislam deka e taka. dobro, nema vrska, kako i da e, toa e signal deka tie denovi se plodni.
|
|
|
|