lindicka -> RE: Овулација - симптоми, начини и средства за утврдување (16.2.2013 20:37:00)
|
Здраво на сите, едно молба до сите вас, си го сменив телефонот и во новиот го немам бројот од др. Хаџи- Лега, од Ремедика. Ако може некој д ами го прати во приватна порака? [sm=smiley36.gif] Фала многу. Инаку денеска ми е 13ти ден од циклус, и имам еден фолекул на левиот јајник 13.6 мм, ама др не беше баш задоволна од ситуацијата. А зошто?!! Па мене ми е 18ти ден овулација, јас излегов пресреќна од ординацијата [sm=bravo.gif]. Инаку, хормоните нали ми се малку измешани, Естрадиолот ми е 23 (знаши низок), треба да почнува од 25 па нагоре, Андростендионот ми е 4.6, а границата е до 3.5 (значи повишен), и плус пролактинот ми е 20, а границата е од 3 до 25, ама др рече дека не е ок сепак, затоа што ако е 20 на 3ти ден, тогаш до колку ќе се качи на 21ви ден?!! Така ми рече. Можеби е во право, затоа имам доцна овулација. Ама и следниот месец ќе испитувам хормони пак на 3ти ден од циклус, уште некои неспецифични, пр. H6A1 i nekoi drugi, prvpat gi gledam??? И ќе одам на консултација кај ендокринолог, прво да ги средам хормоните, па после да правам инсеминации или инвитро, така ме советуваа др. Поз
|
|
|
|