Ikana -> RE: Прекин на доењето (11.4.2012 12:26:21)
|
Значи прво не ми е јасно кој ти кажал ваква глупост за уроците. Второ, зашто си прекинала да ја доиш во тој период, огромна грешка, барем ќе стекнела некој тип на имунитет од тоа што го имаш. Јас 3 пати се разболев во првите 2 месеци и само еднаш престанав да ја дојам поради тоа што многу ми беше лошо и земав многу силни апчиња. Инаку на пошеток и панцеф пиев па само во првите 3 саати не ја доев, колку што е времето на ресорбирање. И алкохол да се напиеш, доволно е само 2 или 3 саати да не доиш, и после можеш слободно!!! ЈАс едвај со две капки па уште се тегнам се мкнам да дојам, а какви проблеми имав на почеток, бевме одвоени недела дена, го одржав млекото, се молзев и давав, па не сакаше да цицфа, па едвај се науши па ми снема млеко, ама пак ете до 4 месеци полни се скрпивме. Не прекинувај. ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce Незнам дали прашањево ми е за тука ама ке прашам тука.Имав труење со храна страшно и мораше да се напијам на почеток Цитерал и тоа две таблети во рок од 4 часа и продолжив со антибиотик Хиконцил кој не е штетен за детето.Е сега два дена се одмолзував и не и давав да цица додека да се исчисти Цитералот од мојот организам,иако докторите ми велеа слодобно да да ја дојам.Прашањето ми е дали после прекин од два дена можам слободно да се продолжам да си ја дојам?Сакам барем до година дена да ја дојам,оти се изнаслушав муабети као дека не требало повеке да ја вракам на цицка,ке урочувала,па не чинело млекото итн.Инаку за срека и покрај големата дехидрираност на мојот организам јас имам уште млеко.Што мислите вие мои мили рингерајки.
|
|
|
|