Anonimen -> RE: Абортус - да или не? (7.6.2016 23:48:27)
|
RR-ajki, da ve izvestam deka se pomina dobro, vo najdobar red. Pred intervencijata mi pravea eho i definitivno srcence seuste nemase, inaku nemase da abortiram sigurno. Mnogu mi e polesno otkolku sto mislev deka ke bide. Griza na sovest ne cuvstvuvam, zosto sum poveke od sigurna deka pravilno postapiv. Imav vreme da razmislam i se navrakjav na ovaa misla. ANONIMNA veruvaj deka jas bev izrecito protiv abortus, no ne osuduvav nikogo. Nikogas ne pomisliv deka ke se najdam jas, tokmu jas vo vakva situacija i poveke od sigurna sum deka polesno e da se kaze od strana, i da se osudi, no vo mojata koza e poinaku. Jas rekov deka nikogas vo zivotot nema da abortiram, zaradi toa i se omaziv epten mlada, za da ne abortiram, no ete dojde i toj moment da se jandam vo vakva situacija vo koja stravot od donesuvanje na nov clen so eden ton promeni vo zivotot, bese pogolem od stravot od abortus [sm=smiley19.gif] I mene ne mi e lesno, vidov eden kup majki sto od drugi procini abortiraat, no ete da mozev jas da odlucam za drugite, site ke imaa deca. A ovoj Mil i zlaten Gospod neka i dade na KAPINA makar edno dete pa da ja prasam dali ke glumi majka Tereza pa i ke raga deca za drugi. Za mene licno, mnogu po bolno e da se rodi dete i da se dade na drug. Toa ne bi mozela da go preziveam nikogas i nikako!!! Ovoj moj embrion bese mnogu mal, takasto ne custvuvam golema vina. Zamislete na eho ne se ni gledase, pravev Beta HCG za da se utvrdi bremenosta i se resiv na ovoj cekor. Denes povtorno se osigurav deka ne e zivo i razvieno seuste pa polesno mi bese. Sepak vi blagodaram na site koi sto odvoivte makar 5 min od vaseto vreme za da napisete svoe mislenje, kakvo i da bese, mi bese od golema pomos da svatam nekoi raboti i duri veruvale ili ne, postovite na Kapina mi pomognaa da razmislam i odlucno da pojdam kon toa sto celev. Nejzinite postovi ( koi ne se ni razbiraat bidejki nemaat ni gram pravopis ) ve nateraa da proiznesete vasi mislenja i mnogu pomognaa. Ne posakuvam nikomu ova, da se najde vo situacija kade ke resava i odlucuva za vakov cin, na site sto mnogu posakuvate Bebence, neka ve blagoslovi Gospod da osetite sto e majcinstvo i da svatite deka i majka ne e lesno da se bide, no toa se ubavi maki. Vi blagodaram od srce na site, blagodaram za podrskata!!! <3 <3 <3
|
|
|
|