ripce -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (6.4.2010 12:39:28)
|
Еве баш како што објаснува Бебица, истото се појави и кај нас... минатата недела кога бевме кај матичната (пошто ми кашлаше) го виде и кажа дека не е ништо сериозно, обично црвенило да го мачкам со креми на база на цинк оксид... и што уште не пробавме Мустела, Пенатен, Еозин го измивав со калиум перманганат, дури и со Флогоцид го мачкав, се повлекуваше ноќта, а преку ден пак се појавуваше... и + што почна нон стоп да оди дополнително се иритираше... се до завчера кога ептен дури и гнојаници со појавија, и го однесов на дерматолог (добро што не прими дека празници, арно што е пријателка на мајка ми) и ни препиша Белогент и измивање само со млака вода и испирање на крај со калиум перманганат... се исплашив зашто во сета збрка му се појавија и брумчиња на обравчето, се мислам дека е од беланецот што му го давале на крштевка бевме во недела, додека се завртев го ранат со беланец, ептен збеснав, јас десет пат се мислам пред да му дадам нешто, со некој ќе го оставам 2 минути и одма ќе ми направат проблем[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|