majmunce -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (16.7.2011 13:28:35)
|
значи денеска е најголемата жештина луге изгоревме, матеј се повеке му жежи плаци немозе да заспе се чепкА по челото му течи пот ке пробам само да го капам и ништо да не клавам од страна на креми и сл. незнам како ке му помини ама се повеке се нафрла, докторката вели не се плаши ке помине...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Elce На Сара на лицето и се појавија црвени точкички,и кога ја дојам кога се поти и се зголемува црвенилото,кога не е испотена ги има сеуште ама не се толку појачани.Има црвенило на пичето и тоа многу јако жар и е,кога и почна бев на педијатар ми рече само павловичева да ставам ама неа веќе и се излупи горната кожичка и сега и новиот слој на кожа и е многу црвен,а цревенилото почнало да се шири и накај газето.Во понеделник ќе ја носам на педијатар да видам со ќе ми каже.Со креми користите за црвенило на газето? елце еднаш матеј имаше две три крукциња црвенко на газето и кладов од кремата бекутан со невен и му помина при првото мачкање, и толку повеке никогаш немаме црвено газе. Инаку за секојдневна крема клавам детска витаминска крема на галафарм при секоја промена на пеленатаи супер сме. Е сега вакви тоцки сто грепкаат од потењето немаме надолу само до половина на мешето, знаци имаме на градите, плеќите, раменцата и рачињата
|
|
|
|