Supernova -> RE: Осип, црвенило на детската кожа (22.1.2011 21:13:43)
|
Za osip od peleni ubava e mustela so cink, no ne smee da se stava na koza sto vlazi,pa zatoa na mojata i stavav pudra vo prav za da se zasushi pa prodolziv so mustela i 2 pati pantexol na den.ima nekolku tipa pelenski osip i lekuvanjeto ne e isto. Vazno e metoto da e suvo, a jas primetiv deka od orginal pavlovikeva i se vospaluva gazeto,mozebi sega ne i odgovara zosto e mn mala a mozebi ja vlazi kozata pa infekcijata se zgolemuva drasticno. Pricina zosto go pocnav ovoj post e balsamot od neven na Regina koj moze da se najde vo Zegin i koj me voodusevi so svojata lekovitost. Se sostoi od vazelin i ekstrakt od neven plus tocopherol ( toa e vitamin E ) . Balsamot ne ja vlazi kozata,ne gi zatvara porite ( toa e veke dokazano kaj vazelinot,zatoa godini i godini opstojuva na pazarot) nema alergiska reakcija od nego,moze da se macka celoto telo na bebeto, a i majkata moze da go stava na bilo koe mesto sto ima potreba od nega. Znacitelno go namaluva crvenilotoi ja smiruva vospalenata koza. Balzamot go probav prv pat posle depilacija na preponi,vo kozmetickiot salon imaa,i vednas se vljubiv vo nego [sm=smiley1.gif] Letovo,posleden den na odmor izgorev cela, posebno na liceto i racete, edno do dve mackanja so nevenot i kozata si dobi ubava kafena boja,i ne se izlupiv.Zakon e ! mislam deka bese 200 i nesto ili 300 den. Vo golema bela kutija e i mirisa mn ubavo. Mojot bebus vo bolnica koristese hugies i vazelin so neven na Regina i nemase nikakov osip. Potoa doma prodolziv so becutan peleni i sega imame crvenilopa go lecime. Se vrakam na huggies najverojatno ili diapers ke gi probam prethodno.
|
|
|
|