Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ние апла закаснивме со вакцинава што се прима на година и пол, морам нареднава недела да го носам, одложував прво зашто беше жешко, па ај да залади, после почнавме во градинка, па ај да не му прекинувам додека се навикни, па беше поднастинат малку, ама сега веќе нема причина за одложување
Mu go zatnuvav nosot i go miev so voda... mi rekoa da go ostavam, sam ke se povratel... ama kaj mozam jas taka da si go gledam deteto Posle toa ne mi zajduvase, fala Bogu. Sega narednata vakcina ni e nekade posle prviot rodenden, zdravje Boze vo mart-april dogodina. Ke pomine, ne se sekiraj
Calypso i sin mi zaogja i isto taka i mene mi rekoa da go ostavam sam da se vrati ama jas nemozam zosto eptem pomodruva i nikako da dojde do vozduh.E fala bogu u zadnje vreme mi nema zajdeno.Jas pri zaogjanje samo ke mu duvnam vo faca,se stresuva i odma zema vozduh.Se izvinuvam sto sum nadvor od temava ama sakav samo ako mozam da pomognam
eve se vrativme.iva kasla,kiva,ima balgami,kazavme i ja pregledaa i ja bucnaa vo noze edna vakcina i edna lazice,a taa tretata za petok.ama ja povrati lazice,potoa ja odnesovme kaj maticnata dok nejzina ja pregleda i dade surup da pie cefaleksin i rece deka ne trebalo da ja vakciniraat ic,i da ja odlozam vo petok taa tretata,aman veke mi se vika,i eve ja doma sega pie surup da ne fati bronhit.ke ima li kraj na makive?????????????????????????????????
Mu go zatnuvav nosot i go miev so voda... mi rekoa da go ostavam, sam ke se povratel... ama kaj mozam jas taka da si go gledam deteto Posle toa ne mi zajduvase, fala Bogu. Sega narednata vakcina ni e nekade posle prviot rodenden, zdravje Boze vo mart-april dogodina. Ke pomine, ne se sekiraj
Calypso i sin mi zaogja i isto taka i mene mi rekoa da go ostavam sam da se vrati ama jas nemozam zosto eptem pomodruva i nikako da dojde do vozduh.E fala bogu u zadnje vreme mi nema zajdeno.Jas pri zaogjanje samo ke mu duvnam vo faca,se stresuva i odma zema vozduh.Se izvinuvam sto sum nadvor od temava ama sakav samo ako mozam da pomognam
Fala za sovetot Vida, ponekogas i jas pravam taka, ama pocesto samo so voda ke go isprskam, odma se povratuva. Fala mu na Boga, mi nema skoro zajdeno, pu pu da ne go urocam... ama strasno e toa da go gledas.
Annet, pa zosto ja vakcinirale malata? neli ne treba voopsto da se dava vakcina koga e deteto bolno? Ako samo mu tece noseto, a nema drugi simptomi i znaci samo togas vakciniraat, inaku ne. Ajde pobrzo da ozdravi!
e zosto de,ja pregleda rece nema nisto na gradite..................posle maticnata vika ne smee taka,ne e samo noseto,kasla kiva....................i sega neznam so ke bide veke,ke ja odlozime taa vo race..................za koa ke ozdravi
Annet dokolku e nastinato deteto netreba da se dava vakcina.A toa dali ke kasnite so vakcinite ili ne nisto strasno , nemas potreba od brzanje ke gi primi site vakcini
abe se e za nikade veke.................mu kazavme i pak ja bucnaaa..........ne se sekiram.toa e.... samo za dr pat si znam jas... vooopsto ne gi pregleduvaat ubavo decata,eden kup deca se toj den,ne se znae nisto tamu,kako na pazar da si.............
zdravo i nie sme samo 3 nedeli i imame crveno grlce mnogu se sekiram nikade nemame izlezeno samo doma i kaj majkami nemam ideno ne znam sto da pravam o nekogas i kiva ama retko nekoj sovet dr rece ne i davam antibiotik
normalna reakcija bilo sega procitav a za di te per i hib sega sme za edna nedela pak na vakcina vtora doza.prviot pat ne kacivme temperatura ama mnogu placevme ja bolese raceto i i staviv cepce i se smiri taka bese dva dena sega kako ke pomineme ke vi pisam se nadevam deka ke bide dobro
znaci stvarno vo sekoja drzava e razlicno,vekje ne znam sto e najdobro -dali preporakite od nasive ili stranskite lekari.ziveeme vo Germanija i pred dve nedeli bevme na pedijatar i toj ubavo mi kaza se za vakcinite i deka treba nie da razmislime dali da gi primi.ni kaza i deka on zema procent od sekoja vakcina,ama deka ne sovetuva da ne gi primi site,barem ne vednas.ako se odlucam za vakcinite ke go vakciniraat posle edna godina,da mu se izgradel imunoloskiot sistem.ima smisla muabetot :) pa zdravje ke vidime sto ke pravime,uste ne sum se informirala dovolno za sekoja vakcina,samo se nadevam deka ke bide bez temperaturi&co
znaci stvarno vo sekoja drzava e razlicno,vekje ne znam sto e najdobro -dali preporakite od nasive ili stranskite lekari.ziveeme vo Germanija i pred dve nedeli bevme na pedijatar i toj ubavo mi kaza se za vakcinite i deka treba nie da razmislime dali da gi primi.ni kaza i deka on zema procent od sekoja vakcina,ama deka ne sovetuva da ne gi primi site,barem ne vednas.ako se odlucam za vakcinite ke go vakciniraat posle edna godina,da mu se izgradel imunoloskiot sistem.ima smisla muabetot :) pa zdravje ke vidime sto ke pravime,uste ne sum se informirala dovolno za sekoja vakcina,samo se nadevam deka ke bide bez temperaturi&co. [/quote
Lucian jas ziveam vo Slovenija i veke nekade predhodno pisuvav tuka epten na golemo i na siroko se vodat debati ZA ili PROTIV vakcini kaj decata no na roditelite e odlukata dali ke gi vakciniraat svoite najmili. Na primer svekor mi i svekrvami inaku ginekolozi se absolutno protiv i seuste pagaat vo nesvest zosto sme odlucile da go vakcinirame naset_o dete. Jas i maz mi ednostavno taka smetavme deka e pravilno inaku rizik postoi i dokolku go vakciniras pa si vikas lele sega ako se javi nekoja pokomplicirana reakcija i obratno. Ednistvena razlika e toa sto prvata vakcija na primi duri na 6 meseci a za ostanatite dve dozi vo razmak od mesec ipol ili poveke. Reakcija dosega ne se pojavi nikakva ke vidime za ponataka.
< Поракaта ја уредил penelopa -- 27.10.2011 10:59:33 >
Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!
Pozdrav do site ! Nova sum na forumov i moram da ve pofalam,super ste site i infomacijiite vi se dosta opsirni . Imam edno prasanje do vas i ne sakav da otvaram nova tema bidejki e vo vrska so vakciniranjeto. Vaka: Ziveeme vo stranstvo,jas bi trebala da se porodom vo demevri a planirame nakaj prolet da se vratime vo Makedonija i tamu da ostaneme. Ovde ima vakcini zakonski koi bi sakala moeto dete da gi primi Problemot e sto neznam koi vakcini gi ima vo Makedonija?!Dali bi bilo izvodlivo prvata doza da ja primi ovde a drugite 2 vo Makeodnija ? Dali nekoija od vas moze i ima vreme da mi napise koi vakcini se primaat kaj nas i na kolku meseci /godini? Dali imate nekoj korisen sovet ? sekako deka za ova ke zboruvam so nasiov pedijatar i ovde i vo Mk ama ete sakav i vas da ve prasam.
pozdrav
< Поракaта ја уредил IsidoraD -- 28.10.2011 17:16:08 >
Добредојде Исидора на Рингераја!! Најдобро ќе биде да се кнсултираш со педијатар од земјата каде што ќе се породиш, а и со педијатар тука во МК, нормално. Единствено што знам од пријателка, дека син и е роден во МК, тука ги прими првите вакцини, а ревакцини имаше примено во Италија, во периодот предвиден за ревакцина. Највројатно се слични, не мора да значи дека се исти. Те чекаме тука да ни се претставиш поубаво!
Добредојде Исидора на Рингераја!! Најдобро ќе биде да се кнсултираш со педијатар од земјата каде што ќе се породиш, а и со педијатар тука во МК, нормално. Единствено што знам од пријателка, дека син и е роден во МК, тука ги прими првите вакцини, а ревакцини имаше примено во Италија, во периодот предвиден за ревакцина. Највројатно се слични, не мора да значи дека се исти. Те чекаме тука да ни се претставиш поубаво!
Blagodaram Maca RR ,bas i za istata zemja se rabori.Sekako ke se informiram pred da napravam nesto.Odam sega da se pretsavam :D