Snowhite RR -> RE: Вакцинирање на бебе (24.5.2014 13:58:13)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR Конечно собрав храброст и ја однесов А на МРП вакцинација [sm=hudicek1.gif] .Бевме на преглед кај матичната,направивме крвна слика и отидовме.Па и не беше толку страшно,заплаче само дури ја боцкаше и толку.Не се жали уште,еве поминаа некои 5 часа,ама не ми дава да и ставам облоги [sm=zmeden.gif] .И личи на памукот што ја избриша сестрта таму и сега не дозволува [sm=smiley13.gif].Ајде сега уште овие 2 недели да поминат во најдобар ред,па ќе дишам [sm=smiley1.gif].Инаку доцниме точно 12 месеци,па затоа сега следна вакцина ќе ни биде после еден месец и да одмориме после до 4 години Мене докторката ми рече за оваа вакцина дека нема потреба одма да се ставаат ниту облоги, ниту сируп, туку по една недела до 10 дена да се очекува реакција и тогаш да се даде сируп ако има потреба се разбира. Инаку Јана минатиот месец ја прими оваа вакцина и по една недела крена малку тт, ама во исто време извади и заб 4ка, така да не сум сигурна дека тт беше од вакцината, со оглед на тоа што после тоа и другите 4ки ги изваде со тт
|
|
|
|