|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
29.5.2010 7:28:29   
niki
Еј девојче пет дена нема поминато од односите и ти плачеш, до 11 јуни коса ќе кубеш... Ај малку поопуштено, водете љубов со мт гледај да доживееш оргазам тоа ќе разбуди позитивна енергија во тебе. За да дојде до бебе прво и основно ти треба среќно тело и позитивно размислување.
Мислам дека е многу рано за први симптоми и се што чувствуваш ти е од што се преоптеретуваш. Гледам наназад што си пишувала па ти веќе неколку месеци одма после однос почнуваш да се туфкаш дали си бремена. Млади луѓе сте, заљубени кои одлучиле својата љубов да ја крунисаат со бебе, па уживајте во тоа. Немора односи да имате само во плодни денови за да останеш бремена. Не се фаќај толку за тие бројки кога се плодни кога не се, и онака тоа со сигурност ти сама неможеш да го одредиш. Не се оптеретувај дали имаш или немаш симптоми, може си од оние жени кои се благословени во бременоста и нема да имаат никакви непријатни симптоми.
Излегувајте, радувајте му се на животот, уживајте во водењето љубов и ќе биде.user posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот samanta)
Непосредна врска до пораките: 601
29.5.2010 8:52:48   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: bushavka

dragi moi sega pravev test i mi izleze negativen, mislam vtorata crticka bese epten bleda duri i neprimetliva, mozebi trebase da pocekam uste nekoj den kako sto mi rece Paleska ama pusta radoznalost i zelba zauser posted image . dali ima vrska toa sto testot ne go napraviv so prvata urina i toa sto od sabajlevo prvo pojaduvav, pa piev kafe, kapsula(folna kiselina)...i dali poradi toa sto pocnav da pijam folna kiselina ima sansi da mi se poremeti ciklusot zatoa da ne mi doaga...user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image

Ти честитам мила бушавка, бремена си!!! Колку и да е бледа втората црта, сепак и втора црта user posted image user posted image и скоро никакви се шансите тестот да е лажен. Лесна бременост ти посакувам! user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 602
29.5.2010 8:56:57   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: samanta

pepelaska mene mi e menzisof..na 11..redoven mi e..a jas posle 11maj..TS na 25.26 taka neso rabotevme na slucajov:) i  so znma sega treba na 11juni..da dobijam ..nemam bolki vo gradite mn mn malku imam ,ama glavata nenormaLNO ME STEGA NA MOMENTI ..STOMAKOT ISTOO..MOCAM..KICMATA MN MN ME BOLI ..NEZNMA:(SAKAMMMuser posted image user posted image user posted image

Почекај саманта, рано е..нема шанси толку брзо да се развијат знаци на бременост. Добро ти вели ники, опушти се и уживај во водењето љубов и сигурно ќе вроди со плод user posted image

Непосредна врска до пораките: 603
29.5.2010 9:08:04   
samanta
Pravev test moze e rano neznam ama imam bled alinija mn mnoguu malku s egleda,zemav odma i drug da pravam vo toj nemav,ama otkako jadev se..neznamm:(

Непосредна врска до пораките: 604
29.5.2010 9:12:48   
Палешка РР
Мислам дека не е можно толку рано да покаже, треба да ти доцни циклусот барем еден ден. Почекај и не се преоптоварувај толку рано саманта и најважно од се е да не си разочарана или напната...така најтешко се доаѓа до user posted image Уживај, се ќе си дојде на свое место!

< Поракaта ја уредил Палешка -- 29.5.2010 9:13:02 >

Непосредна врска до пораките: 605
29.5.2010 9:16:06   
samanta
Ok Fala vi ama jas pravev test i imam na edniot test crta mn bleda pa ke vidimeuser posted image pozz ke vi pisam

Непосредна врска до пораките: 606
29.5.2010 9:18:02   
samanta
fala ti pepelaska i jas taka mislam jas sum mn opsednata:(izgleda fala ke vi pisam pozz

Непосредна врска до пораките: 607
29.5.2010 10:13:50   
bushavka
fala ti mila Paleska. Jas eve ke pocnam i cestitki da primam iako ne sum sigurna dali sum user posted image  ama eve veke tret den ne mi doaga :) Vo ponedelnik pravam test i ve izvestuvam za sigurno...ve sakam i user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 608
30.5.2010 9:05:54   
Rossana
Ajde bushavka ti drzime sreka user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Rossana -- 30.5.2010 9:06:08 >

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 609
2.6.2010 11:35:25   
Ivy
Здраво на сите форумистки. Јас сум нова на и најпрво би сакала да ви посакам среќа во вашите желби да станете мајки.
Би сакала да ми дадете ваше мислење за мојата ситуација...
Минатиот месец имав на 8-ми, патем ми доцнеше 5 дена (но ништо од бременоста user posted image ). Најчесто добивам од 28 до 30 ден. Значи очекувам овој месец а е максимум до 8 јуни.
Некаде околу 20.05 почувствував болки во левиот јајник. Обично имам нагласена овулација, со симптпми и според тоа претпоставувам дека е било тоа.
Вчера, од пуста желба да видам дали нешто е испаднало од нашиот "труд" user posted image , направив тест и беше негативен.
Би сакала ваше мисење, дали е можно тестот да ми покаже бременост толку рано, или пак навистина е негативен.

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 610
2.6.2010 11:40:44   
niki
Добредојде Иви и пријатн дружба, среќни активности во спалната соба и што побргу user posted image .
Мислам дека е рано да покаже тестот, почекај да доцни па направи пак.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Ivy)
Непосредна врска до пораките: 611
2.6.2010 11:41:08   
elle
мислам дека е премногу рано за да покаже тестотuser posted image
почекај барем 1 недела
СРЕЌНО
посакувам да видишuser posted image

Само едно нешто е поубаво од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш МАЈКА

(Одговор на членот Ivy)
Непосредна врска до пораките: 612
2.6.2010 11:43:54   
Viktori
ivy, за тестот треба да почекаш да ти доцни барем недела, две (кај мене беше така). Можеби згрешил тестот, ама не се оптоварувај со тоа, за да не се губи  квалитет квалитетното време со маж ти. user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Ivy)
Непосредна врска до пораките: 613
2.6.2010 12:01:34   
Maca25
Ivy прво добредојде на РР!!!

И јас мислам дека е многу рано да покаже тестот. Остави да поминат барем 2-3 дена од датумот на кој треба да добиеш па тогаш да направиш тест или пак преку крв да провериш.

Среќно! Ти посакувам што побрзо да видиш user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 614
2.6.2010 13:02:45   
noricka
jas zakazav preku krvta da vidam dali sum bremena a denes mi e 27 den
se molam na boga
da bide ovoj mesec user posted image user posted image user posted image

a bazalna mi e 38 dva dena
zamislete

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 615
2.6.2010 13:05:05   
noricka
i edno golemo bravo za onie koi imaat strplenie do test jas ke poludam

a za onie koi docekale da gi vidat tie dve crti

juuuuuuuuupiiiiii

(Одговор на членот noricka)
Непосредна врска до пораките: 616
2.6.2010 13:05:22   
arh_diz
noricka ti posakuvam da si user posted image . 27 dena ti kasni ili

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 617
2.6.2010 13:06:46   
noricka
pa ne od utre ke bide prvi den zadocnuvanje samo me cudi bazalnata temperatura kako moze da mi e 38

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 618
2.6.2010 13:16:01   
noricka
preku krvta se otkriva bremenost 7-12 dena od zacnuvanjeto ne mora da se ceka da ti docni

Непосредна врска до пораките: 619
2.6.2010 13:18:44   
arh_diz
Mislis na B_HCG da se otkriva i toj rezultat mozes da go napravis vo bilo koe vreme nemoras na gladno. Rezultaot e gotov  za okolu eden cas

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 620
2.6.2010 13:23:14   
noricka
da na toj i imam dogovoreno vo 16h
jas sum nestrpliva osoba
pa sto ke kupuvam cela apteka testovi
zna ovoj nacin za eden cas ke znam
neli

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 621
2.6.2010 14:19:07   
Ivy
Ви благодарам женски што го споделивте вашето мислење со мене user posted image . Многу ми значи вашата поддршка.
Сепак ќе почекам некој ден, па ќе видиме.
Норичка, ти посакува, позитивен резултат и user posted image .
Јас ќе бидам малку по стрплива и ќе чекам да видам user posted image user posted image .

Непосредна врска до пораките: 622
2.6.2010 16:52:32   
mazule
Zdravo Niki. Te vidov "on" pa da te prasam. Denes mi e 22ri od posledniot ciklus i mi se pojavi belo pranje. Sto da pravam ? Neznam dali da probam so kantarion maslo, no neznam dali sum bremena. Te molam za zovet

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 623
2.6.2010 18:17:14   
niki
ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

Zdravo Niki. Te vidov "on" pa da te prasam. Denes mi e 22ri od posledniot ciklus i mi se pojavi belo pranje. Sto da pravam ? Neznam dali da probam so kantarion maslo, no neznam dali sum bremena. Te molam za zovet

Не сум сигурна за ова, па не ме фаќај за збор, белото перење јас го сметам за нормална појава, освен ако не е пропратено со непријатна миризба и сукрвица. Никогаш за него ништо не сум превземала, така да најдобар совет што можам да ти дадам е да се консултираш со гинеколог.
И една критика ќе ти упатам, немој да ме сватиш погрешно, но навистина нема потреба едно исто прашање да го поставуваш во две теми, биди малку потрпелива, ќе добиеш одговор, некогаш иако изгледа некој челен да е присутен, тој е можеби зафатен со нешто друго, а можеби и не одговара бидејки немал такво искуство па остава место на оние кои повеќе знаат. Поздравче и опушти се, сигурно не е нешто страшно.user posted image

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 624
2.6.2010 18:30:38   
mazule
Fala mnogu. izvinete no ne sum trpeliva. Pozuser posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

detski igri
petar t

koja igra e najlosa za nasite mali soncinja?

zmurka (15%)

brkanica (0%)

narodna (5%)

sony play station (75%)

igranje so igracki (0%)

sakate li vojska (5%)

Број на сите гласови: 20

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!