|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
3.6.2010 11:03:35   
fiore
zdravo na site.sakam da znam od koga pocnuvaat znacite na bremenost?od oga ke docni menstruacijata ili moze i pred da dobieme menzz.user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 626
3.6.2010 11:25:24   
Maca25
Јас имав знаци како за добивање и тоа баш во периодот кога требаше да добијам. Ги имав истите симптоми, нервоза, болки во половината, отечени гради, апетит за чоколадоuser posted image . Ама мене секогаш ми доцнеше и некако не ни помислив дека сум бремена. Е кога помина и вториот месец - тек тогаш малце се зачудив и направив тест. Односно 4 теста. Ги направив навечер (околу 00 или 01 часот) и сите бликаа од позитивност user posted image user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 627
3.6.2010 12:22:24   
niki
Гадење, повраќање и преосетливост на мириси кај мене почна по доцнење на менструацијата и тоа десетина дена доцнење, пред тоа имав отечени и многу болни гради, но не ги поврзував со бременост бидејки истото ми се случи и првиот месец кога почнавме да го правиме бебето, а на крај добив менструација. Но вториот месец настапи бременост. По мене прв сигурен знак е доцнењето на менструација, се друго пред тоа може и не мора да значи дека се работи за бременост. Јас пред секое добивање имам зголемен апетит и желба за благо, раздразлива сум, подуена во стомакот и во градите, имам болки во грбот, а само еднаш во животот сум била трудна.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 628
3.6.2010 13:50:25   
Viktori
Јас немав никакви знаци  на бременост. Ама сите ги добив кога дознав дека сум трудна user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 629
6.6.2010 4:43:20   
samanta
pravev test 3 testa mi pokazaa deka sum bremena pa ke vidime ke odam na lekar nedelava i ke vi pisam

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 630
6.6.2010 7:52:27   
none
SAMANTA JAS TESTOT GO NAPRAVIV NA 10 DEN OD KOGA NE MI DOJDEI ODMA POKAZA user posted image NEZNAM KOGA SI TI PRAVELA NA KOJ DEN 

(Одговор на членот samanta)
Непосредна врска до пораките: 631
6.6.2010 11:06:02   
samanta
posle 2nedeli sega veke mi doaga menzisot na 11 pa ke vidime...ama imam bleda rozeva na site 3 testa

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 632
6.6.2010 11:16:27   
arh_diz
samanta dokolku imas bledo rozeva crta mozebi si bremena , ili mozebi ti se slucil spontan abortus i se iscistilo. Najdobro otidi si na ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот samanta)
Непосредна врска до пораките: 633
6.6.2010 11:33:51   
riba79
taka i mene mi bese samanta,jas mislam deka siuser posted image odi na ginekolog.pozdrav

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 634
6.6.2010 12:45:46   
pinokio2010
Ajde None javi se tuka i da ni napises koi simptomi gi imase pred da doznaes deka si user posted image , a kako se cuvstvuvas sega kako novopecena vo blazena sostojba user posted image user posted image  
Istoto vazi i za bushavka user posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 635
6.6.2010 12:49:12   
bushavka
jas gi imav istite simptomi kako pred ciklus, inaku sega uste se prilagoduvam na novata situacija...nemam nekoi kojznae kakvi macnini, ne cuvstvuvam gadenje ili odbivnost kon nekoja hrana...samo mnogu cesto odam vo wc i mnogu mi se spieee........user posted image

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 636
6.6.2010 13:04:55   
Палешка РР
Уште малку и ќе станеш многу нежна, се нешто ќе бараш да ти се даде, ќе бараш внимание, ќе плачеш ако не ти ја исполнат желбата, но и тоа се знаци на бременост и уживај во нив user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 637
7.6.2010 7:22:31   
none
znaci denes mi e 10 den od koga ne mi dojde doktorot rece utre v o8 da odam za krv i eho da me vidi,a kako se custvuvam pa me bolat gradi pa eve sega denes ne samo malce se prosireni krugovite okolu bradavicite,neznam zosto bolkata ja snema denes grbot me boli i na momenti osekjam nekoe precenje vo mirizbata na automobili no ,mislam deka e seuste rano mozebi e psiholoski povekje ,kazete mi so iskustvo koga ste pocnale so pravite reakciii od koja nedela

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 638
7.6.2010 9:34:09   
niki
Отприлика некој ден по доцнењето почнаа кај мене. Тука си и ти, нормално се не ти се причинува.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 639
7.6.2010 9:46:16   
arh_diz
none kaj sekoj e razlicno ginekolozite kazuvaat deka pocnuva da se losi posle 5 nedela

Биди тоа што си

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 640
7.6.2010 13:03:31   
none
ard-dgi kako kaj tebe doktorot presmeta kaj mene mi racuna od denta koga sum imala menzis znaci do deneska presmeta 5 nedeli.bez 3 dena taka li kaj tebe racunase doktorot i kazi mi za utrogestan gi piesli i ti i kolku se pijat,pozdrav kako si ti do kade si uste kolku brois 

Непосредна врска до пораките: 641
7.6.2010 13:12:16   
arh_diz
none isto kako kaj tebe  taka presmeta i kaj mene. Utrogestan ne sum primenuvala no mojata kuma stavse vaginalno , i se bese super so bebeto taka da ne se plasi ne se stetni voopsto i podobro  stavaj gi vaginalno. Tie ja podrzuvaat bremenosta .Jas sum dobra imam uste 2 meseca i nekolku dena

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 7.6.2010 13:34:34 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 642
7.6.2010 13:19:22   
Rossana
Lele jas nemav nikakvi simptomi, ni pred da doznaam, ni koga doznav, bidejki bebeto bese planirano (iako seuste ne bevme vo brak) ne ni primetiv nekakvi promeni, osven sto vo tekot na bremenosta izedov nenormalno mnogu cokoladi user posted image user posted image user posted image A pred toa ne sakav ni da slusnam za blago, i sega ne jadam epten retko. Kaj sekoj e razlicno, jas nemav nikakvi simptomi, neznam ni kako e da gi imas, isto mi bese kako i pred da ostanam bremena.

Непосредна врска до пораките: 643
7.6.2010 13:20:10   
Rossana
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz

none isto kako kaj tebe  taka presmeta i kaj mene. Utrogestan ne sum primenuvala no mojata kuma stavse vaginalno , i se bese super so bebeto taka da ne se plasi ne se stetni voopsto i podobro  stavaj gi vaginalno.Jas sum dobra imam uste 2 meseca i nekolku dena

mmmmmm znaci se nablizuva vremeto. Lesen poragaj arh_diz

Непосредна врска до пораките: 644
7.6.2010 16:30:26   
none
ard -dgi znaci bebeto ke bide rodeno vo juli i ke bide rak vo horoskop kako mene he he se najubavo ke bide user posted image user posted image

(Одговор на членот Rossana)
Непосредна врска до пораките: 645
7.6.2010 19:40:31   
iki82
devojki eve i jas zavrsiv so klomifenot, se postigna i ovulacija, i eve sega si cekam dali ke dobijam. No denes napraviv test 10 den posle ovulacija e i negativen bese. Nemam veke nadezi treba da dobijam do kaj petok , sabota , pa ke si cekam menstruacija. Izgleda nisto ovoj ciklus od mojata user posted image Inaku mnogu tesko go podnesov klomifenot, no sto e tuka e

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 646
7.6.2010 20:14:20   
none
iki 82 nemoj zlato sekogas samo pomisli na mene godini i jas kako tebe senerviram pa eve koga najmalce ocekuvas se slucuvauser posted image klomifenot dejstvuva i posle pienjeto taka da samo raboti na slucajot i ke bide

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 647
7.6.2010 20:55:44   
suzeto
none na upatstvoto na utrogestanot pisuva vaginalno za podrska na bremenost a oralno e za drugo

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 648
7.6.2010 23:03:37   
Палешка РР

ИЗВОРНА ПОРАКА: elektra

zdravo imav kafeav iscedok koj traese okolu 9 dena i bukvalno po 2 kapki so sto pom inuvav i so sekojdnevna uloska,dali e toa simptom na bremenost(btw nemam redovna menstruacija,no lani na ginekolog mi kaza deka pokasno mi sozreva zoltoto tkivo i deka ne treba da se plasam)pozdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

за тоа сме тука нели

ИЗВОРНА ПОРАКА: delfinka

ima li posebni znaci na bremenost posle inseminacija i invitro ili se potpolno istite?

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Истите се делфинка, зошто би биле различни. Бременост е бременост, независно на кој начин се дошло до неа 

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 649
7.6.2010 23:30:08   
iki82
е ноне фала ти на утехата user posted image многу се израдував за тебе и да си имаш убава и лесна user posted image . Инаку јас уште не сум испитала проодност на канали, докторкава сака прво вака да проба, но кај нас и маж ми има не баш добар спермограм и што да ти кажам, се на купче user posted image Ете до преска си плачев, без везе така ми беше тешко, ама тоа е живот тече, мора да се бориш user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

машки имиња
kristina oh

помогнетени во изборот за насето срценце...

марко (22%)

иво (9%)

филип (21%)

јован (10%)

петар (12%)

лука (26%)

Број на сите гласови: 258

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!