|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
25.4.2013 7:18:18   
deluxe
hehhehehehehheh zavisi kakva rabota ,dokolku si zauser posted image ti posakuvam srekauser posted image ,no dokolku ne si za toa vo plan,pocekaj do ciklus vidi kako ke bide(mozebi si nastinata,ili nekoja infekcija) i trcki na ginekolog,dokolku i sleniot mesec e isto taka
pozdrav4euser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 2151
25.4.2013 8:48:39   
lanicka30

deluxe tie famozni user posted image user posted image gi cekam skoro 4 godini i sigurna sumdekake se pojavat kai i dae user posted image user posted image trebase da pravam insiminacija ovoj mesec no imav bakterija na brisevite taka da piev cel mesec terapija ijas i mm taka da sigurno ne e nekoja infekcija ili bakterija ili skraja da e nastinka jas vikam bioloskiot cas otkucuva vreme e da gi vidimeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...pozzdravce

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2152
9.5.2013 22:38:18   
kuklickaa
Zdravo....imam edno prasanje do site vas -- menzisot mi kasne veke 4 dena...koga mi kasnese najprvin 2 dena napraviv eden test bese poevtin okolu 30 denari go zedov kako na majtap vtorata crticka mi ja pokaza bleda pa si rekov da ne ne e nesto vo red testot zedov dr den sure chek go napraviv i toj izleze isto,istovremeno imam i bolki vo stomakot i grcevi..bev na ginekolog poradi toa mi napravi ginekologot test isto izleze i tamu testo a na eho me vide rece nema nisto,ne gleda...mi ostavi termin do ponedelnik da vidime sto ke bide...jas nestrpliva denes povtorno zedov test ama isto so slabo bleda crta./..kazete spodelete nekoe iskustvo,samo toa mi e vo glavata ke se zbudalam do ponedelnik :))

Непосредна врска до пораките: 2153
9.5.2013 22:55:01   
Anonimen
draga kuklicka

sigurno si bremena, no prerano e da se vidi na eho.

pozz i so lesno

(Одговор на членот kuklickaa)
  Непосредна врска до пораките: 2154
9.5.2013 23:05:56   
kuklickaa
misliss??bi sakala da e taka...mene me zsagrziuva oti ne gleda nisto na eho ginekologot a od ovulacijata pominaa okolu 20 dena a sepak na site 3 testovi se gleda bleda crta mi rece ginekologot da zemam da pijam prvin tifol pa posle femibion mi dade ne znam kako sto ama jas zedov sega prvin tifol do pon pa posle zdravje da zemamm femibrion...anonimen pravilno postapiv ili da si zemam uste utre femibion?

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2155
9.5.2013 23:06:09   
zzaa
Duso cim ti se pokazala vtora crtaka makar i bleda sigurno si bremena,da ne mu ja mislis do ponedelnik napravi si test preku krvta.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2156
9.5.2013 23:12:43   
kuklickaa
ako ne se gleda na eho nisto...?

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 2157
9.5.2013 23:14:57   
zzaa
pa na eho se gleda posle 4-5 nedela,zato napravi si uste utre test preku krvta,a tifol i jas gi piev do 4 mesec od brmenosta po 1 apce na den.Se nadevem deka ke ne izraduvas so ubavi vesti.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

Непосредна врска до пораките: 2158
9.5.2013 23:18:25   
kuklickaa
toa kaj taticen so upat ili kaj ginekologot

(Одговор на членот zzaa)
Непосредна врска до пораките: 2159
10.5.2013 16:27:51   
masa
Бремена си златна со толку позитини тестови си,без разлика што е бледа втората црта е позитивен тест.Само незнам гинеколози па вакви бисери тресат user posted image .А за тест преку прв мислам дека можеш и од општ и од гинеколог да земеш упут иако немам правено.

Непосредна врска до пораките: 2160
10.5.2013 17:19:27   
Melanija RR
Најчесто и кај матичните општи лекари одредени денови вадат крв, или исто од матичен опш лекар земи упат до било која лабараторија со плаво кертонче е 100 ден.
Чекаме потврда user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2161
11.5.2013 0:17:30   
kuklickaa
VI BLAGODARAM NA SITE ZA PODRSKATA...KE ODAM UTRE NA GINEKOLOG KE I RECAm pak da me pregleda ne mozam da dodrzam do ponedelnik a menzisot eve uste mi go nema :)) samo imam mnogu bolki vo stomakot pree pocna silni bolki i traeja 5-6 minuti i mi prestanaa ama mn jaski...se plasam zosto imam tolku bolki dali toa e normalno ili....?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2162
12.5.2013 0:04:18   
kuklickaa
DRAGI MOI DEVOJKI DENES BEV NA GINEKOLOG I MI UTVRDIJA BREMENOST,2-3 NEDELA NE SE ZNAE USTE AMA OD PONEDELNIK TREBA DA otidam da go vidime bebceto...pa sega koj ke ceka do sreda.....:)))

Непосредна врска до пораките: 2163
12.5.2013 0:13:26   
lanicka30
kuklickaa cestitki imaj lesna i prekrasna i veke nema mesto za netrpenie sega mozes samo da uzivas vo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2164
12.5.2013 0:47:20   
masa
Cestitki i od mene kuklickaa imaj lesna bremenost!

Непосредна врска до пораките: 2165
16.5.2013 13:49:28   
kuklickaa
dragi moi prijatelki samo sto se vrativ od na doktor...denes na eho se vide edna malecka tocka :)) po medicinski ehoto kazuva deka sum 5 nedela i 4 den ama na ehoo nea seuste reakcija pa doktorkata vika deka sum pokasno ostanata bremena i mi rece da pocekam uste 10 dena pa potoa povtorna na kontrola....celata zbunata sum ne uspeav ni da ja prasam ni sto ni kako -seuste se prasuvam sto kako dali e vo red ili ne zatoa sto mi e porva bremenost i ne sum iskusna okolu toa..dali e rano da se kazuva dali treba da se ceka uste...POMOGNETE,kazete nesto uteseteme :))

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2166
16.5.2013 15:20:51   
Melanija RR
kuklickaa која недела си според последен циклус?Сочекај да има срцева реакција а после по ваша воља дали ќе кажете.Освен на најблиски(свекрва,брат,сестра) до 10 недела на никој не кажавме,а на повеќето дури после 15 недела.
Тема за срцева акција има ТУКА и за прво тромесечје во бременоста ТУКА

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2167
16.5.2013 23:22:47   
kuklickaa
spored ciklus so 5 nedela i 4 den ama doktorkata i na 1iot i na 2iot pregled mi kaza deka pokasno sum ostanata bremena i vika deka sum porano 4 n edela...?????

Непосредна врска до пораките: 2168
17.5.2013 9:01:42   
cacisk
Sakam da prasam kako e mozno pokasno da se ostane bremena ako imas tempirani odnosi so sledenje na ovulacija. Drugarka mi primila Pregnyl na 12-13 den od ciklus, i otkako i zakasnil ciklusot duri na 35 den i se pokazaa user posted image Imase prethodno sigurno 3-4 testa praveno i site negativni, Sega e bremena ama i taa i jas ne znam kako se ostanuva pokasnoa bremena veke koga znaes tocno koga ti e ovulacijata.

Moze li nekoj da mi objasno okolu ova bidejki mnogu pati i jas sum se prasuvala

Непосредна врска до пораките: 2169
17.5.2013 13:38:39   
Melanija RR
cacisk мислиш на покасно останата бремена во однос кога се брои при бременост? Не секој зачнува на 14 ден а бременост се брои од последен циклус и нормално е сите да се покасно бремени, не е чудно.

Кога се работи пак за темпирана овулација пак кога ќе настане бременост се кажува покасно зачнување.Оплодување не настанува кај сите за 24 часа може и за 48 часа и ете ја разликата.Но и покажување на тест преку урина за присуство на Б-хсг различно се детектира, затоа е најдобро преку крв бидејќи хормонот преку крв најдобро се детектира.
Јас незнам кој ден сум останала бремена ,но на 38 ден на домашен тест во секунда покажа user posted image веројатно пак мнгу порано сум останала бремена

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 2170
19.5.2013 10:21:51   
kuklickaa
Ke pocekam poveke dena neka pominat da ne odam na sekoe so ultrazvuk da ago macime bebceto...a dali e normalno poveke mokrev minatite sedmici me bolea gradite stomakot sega simptomite mi e se namaluvaat samo pocnuva poveke da mi se spie...

Непосредна врска до пораките: 2171
19.5.2013 12:48:28   
Melanija RR
Се е нормално јас немав никакви симптоми user posted image после почнав повеќе да мокрам околу 7ма недела и да сум поспана друго немав ништо.Уживај си user posted image

Непосредна врска до пораките: 2172
20.5.2013 8:27:43   
Arsovska90
Zdravo devojki sakam da ve prasham.
Ovoj mesec mi mens mi docneshe 5 dena i napraviv test na testot se pokazaa dve crticki od koi ednata beshe bleda i polse na 04.05.13 go dobiv so slabo krvarenje i mi traeshe okolu 5-6 dena i posle nekolku dena imav kafeav iscedok. Sega pak pocnuva i da mi se gadi od se da mi se spie vo stomakot cesto imam slabi bolki glabolka... Dali e mozno da sum bremena???
Vekje 1000 pati se fakjam za tell da zakazam na ginekolog no strav mi neznam dali da odam ili ne nesakam povtorno da se razocaram. Celata sum vo prasalnici. user posted image user posted image user posted image user posted image HELP

Непосредна врска до пораките: 2173
20.5.2013 9:05:31   
Maca25
Можно е да си бремена user posted image ама да не нагаѓаме тука, закажи си на гинеколог или направи тест преку крв, така ќе си најсигурна.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Arsovska90)
Непосредна врска до пораките: 2174
21.5.2013 8:25:18   
Arsovska90
Kolko pari e da ne napravi test preko krv ???user posted image user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 2175
Страница:   <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  85 86 [87] 88 89   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.