|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
15.3.2013 0:00:45   
Gabriela V
4 pozitivni testovi preku urina , b-HCG 58 iljadi i nesto i edno malo topce na eho ukazuva na 6 nedela bremenost!!!! Nemozam i neznam da vi opisam sto se custvuvam. Gospod e golem... Sepak i policisticnite jajnici znaat nekako da iznenadat!!! Ve pozdravuvam i da ne bevte vie jas nemase da se izboram sama za ova!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2101
15.3.2013 0:04:50   
Melanija RR
Gabriela V честитки user posted image имај убава и лесна бременост
Сега може да се дружиме и во темата за Бременост =ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 2102
15.3.2013 7:07:46   
arh_diz
Cestitki GabrielaV imaj si ubava bremenost

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 2103
15.3.2013 12:13:07   
babyhope
БРАВО user posted image user posted image user posted image ете гледаш... Частитки user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2104
21.3.2013 20:17:19   
SandraRo
RR pak jas :S znaci mojot menzis ne e bas redoven e sega ovaj mesec sakav da vidam dali ke mi dojde na 28 den ili 30 ama ni na toj ni na toj eve mi kasni a eve momentalno imam nekoe steganje vo stomakot kako sa mi se odi po mala potreba a ne mi se odi i plus imav nagon za povrakanje sto mozi da e ke dobijam ili ic nema da dobijam??? :)))) jas sum poke za ftoroto ama kako ke saka Gospod :)))) inace planiram utre da napravam test

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 2105
26.3.2013 1:36:13   
white angel
Драга, и мене ме мачи овој месец, повеќе од 20 дена ми доцни... имав некои чудни моменти со првиот тест ми се разлеа црвена боја уште пред да се појави контролната црвена цртка, и утре ќе правам втор. Поздравче и што и да е за убаво да е user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraRo

RR pak jas :S znaci mojot menzis ne e bas redoven e sega ovaj mesec sakav da vidam dali ke mi dojde na 28 den ili 30 ama ni na toj ni na toj eve mi kasni a eve momentalno imam nekoe steganje vo stomakot kako sa mi se odi po mala potreba a ne mi se odi i plus imav nagon za povrakanje sto mozi da e ke dobijam ili ic nema da dobijam??? :)))) jas sum poke za ftoroto ama kako ke saka Gospod :)))) inace planiram utre da napravam test

Love The Life You Live, Live The Life You Love !!!

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 2106
26.3.2013 18:02:03   
SandraRo
Kaj mene nisto mi dojde a tebe ti posakuvam od srce da si gi vidis user posted image pa da se izraduvate pozdravce i se najubavo i da me izvestis koga ke go napravis utre testot user posted image

(Одговор на членот white angel)
Непосредна врска до пораките: 2107
26.3.2013 19:03:05   
tila
zdravo ,mene mi otkrija policisticni jajnici, odnosno vodeni cisti na jajnicite koi pukaat za vreme na menzis, zatoa imav neredoen ciklus , duri i ednas se sluci mi kasnese 4 meseci no so pomos na apcinja prepisani od ginekologot mi se regulira. znaci sakam da kazam deka otkako go smeniv ginekologot mojata menstruacija se stabilizira i eve skoro 8 meseci mi e redovna kako casovnik, no ovaj mesec mi kasni eve skoro 10 dena, i sega se plasam da ne povtorno reagiraat cistite ili se slucuva nesto drugo.Kako i da e jas i soprugot eve dve godini se obiduvame za bebe no ne uspesno pa sakav da ve prasam , dali i ovaj pat se raboti za problemot so cistite ili e nesto drugo,znaci ovie 10 dena kako mi kasn ipred, dva dena mokracata mi bese crvena i si pomisliv gotovo ke mi dojde no nisto , a i zabelezav bledo rozevkast iscedok ,i odam cesto vo wc :P :) ,pa sakav da prasam za sovet . dali ovie se znaci za bremenost ili e nesto drugo i ali da zemam tets ili da ne e rano, ve molam pomogne te mi . pozdrav do site

Непосредна врска до пораките: 2108
26.3.2013 22:13:42   
Melanija RR
Тила никогаш неможе да се знае да има нешто или се цисти единствено тест домашен или преку крв ти е сигурно а 10 дена не се малку напротив спремна си за тест а симптомите се исти или слични.
Те чекаме со убава вестuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 2109
27.3.2013 11:40:51   
masa
tila симптомите што ги иамаш можат да значат и бременост и штом ти касни 10 дена земи тест и направи го и без разлика што ќе видиш закажи и на гинеколог и таму ќе ги разрешите дилемите,но инсистирај и да те прегледа убаво зошто раната бременост одвај се забележува и ако имаш циста може да се фокуситаре на цистата и да не го види user posted image јас до сега сум немала цисти но еве сега останав бремена и тоа со циста.Значи нема правило се е можно.Тестот што го направив беше позитивен и кога закажав на гинеколог ја виде прво цистата,па откако три пати ме препраша ја виде и точкичката и малку ме извади од памет со таа цита,но еве сега во 8ма недела цистата ја немаше и се е во ред.Ти посакувам среќа и да не израдуваш со убави вести user posted image

Непосредна врска до пораките: 2110
28.3.2013 13:37:46   
lalee
dobar den na sie jas sum lalee nova sum ako me prifatite imam i jas shto da raskazhuvam mi se slucuvat mnogu samo edno bebe

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2111
29.3.2013 16:07:23   
tila
Melanija RR, ti blagodaram za podrsaqkata i za ubavite zborovi i posebno tebe Masa za ytehata sto mi ja dadovte i mi pomognavte malku, no napraviv test za bremenost pred dva dena no bese negativen i odma zakazav za na ginekolog za denes.I od toa sto se plasev toa ispadna povtorno reagirala cistata i sega e narasnata golema i taa mi pravi problem za da dobijam, no ginekologot mi rece deka se uste e rano da izbrzuvame so apcinja za dobivanje, predlozi da pocekame uste nedela dena i povtorno da napravam test .A toa e poraadi seuste e rano za da pokaze na eho ili na test taka rece ,pa zatoa ce cekam sega do sabota i togas ke znam no jas cisto sumnjam deka sum bremena ne mi se veruva,zasto dve godini kako se obiduvame so soprugot i se negativni testovi nikako da se fati, na dva pati mi kasnese i se poradi cistata.user posted image user posted image za tebe Masa so lesno neka ti pomine bremenosta i bas me izraduva so mi ukaza deka i so cista moze da se ostane bremena po priroden pat , mi dade troska nadez, i sega uzivaj si pozdrav pa ke vidime za nedela dena sto ke mi kaze testot user posted image

(Одговор на членот lalee)
Непосредна врска до пораките: 2112
29.3.2013 18:39:55   
Melanija RR
lalee добре дојде на РР user posted image
Сподели го со нас твоето искуство и сигурно ќе најдеш и некој советuser posted image

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 2113
29.3.2013 21:23:53   
SandraRo
White sto bidna napravi li test????Dali ima za raduvanje ??? Pozz

Непосредна врска до пораките: 2114
30.3.2013 3:18:37   
white angel
Нема, пред 3 дена добив user posted image Секако не сум разочарана пошто ако испаднеше нешто ќе беше непланирано, не дека немаше да се израдуваме со дечко ми но сега за сега подобро е вака . Поздравче и убаво што се сетивте на мене.user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraRo

White sto bidna napravi li test????Dali ima za raduvanje ??? Pozz

Love The Life You Live, Live The Life You Love !!!

Непосредна врска до пораките: 2115
30.3.2013 14:44:56   
Melanija RR
white angel во право си се ќе си дојде во свое време user posted image

Непосредна врска до пораките: 2116
31.3.2013 16:46:04   
SandraRo
Rr epten sum radosna i nasmeana sum tolku so da nrmav usi cel krug ke mi bese usta :)))) dali mi e za dzabe neznam zatoa resiv da ve prasam na 24 dobiv mi traes do 27 i tolku poke nemase nisto vcera osekav bolka isto kako pred da dobivam do denes isto se osekam mnogu poduena a i sum se zdebelila mm veli pocna i da se siros :)))) a eve sega stotuku idam od wc kade sto zabelezav bledo rozeva tecnost da mi dojde pak sigurno ne e mozno a da sum trudna neznam dali e mozno i toa dali nekoja ima nekakva pojma od ova ....lele ako imauser posted image toa ke bide nesto fenomenalno sto velite :))))) ve guskam i zaborajv da gi dodadam peperutkite vo stomakot sto od vreme na vreme mi idat kako koga si vozbuden od nesto leleee

< Поракaта ја уредил SandraRo -- 31.3.2013 16:51:42 >

Непосредна врска до пораките: 2117
31.3.2013 17:20:55   
Maca25
А да си направиш едно тестче? Познавам девојка која и со двете деца добиваше првите месеци, така да не знаеше дека е бремена се до 3-4 месец.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 2118
31.3.2013 17:26:32   
SandraRo
Ic nema da cekam da ti kazam utre odma odam da kupam pa ke vidime dali sum vo pravo :)))))) user posted image i majka mi isto taka se do 4 mesec nemase pojma i si dobivas sekoj mesec

Непосредна врска до пораките: 2119
31.3.2013 21:56:28   
Melanija RR
Утре одма да пишеш user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2120
31.3.2013 22:09:13   
SandraRo
Obavezno sto i da e ke ve izvestam :*

Непосредна врска до пораките: 2121
2.4.2013 17:01:37   
mina...
Zdravo na site... jas I maz mi veke godina I pol se obiduvame da dobieme bebence no tesko ni odi. Napraviv pap test I mikrobioloski ispituvanja se e vo red. Imam redoven Ciklus prosliot mesec mi zakasni 12 dena, mesto da kupam test zaminav na ginekolog so golema nadez :)mi rece deka bilo mn rano da se vidi no imalo mala tocka I se gledalo deka nema da dobijam menst. Utredenta napraviv test mi pokaza 1 crtauser posted image istata vecer sonic krajno sum razocarana...dali postojat nekakvi tableti? Dajte nekakva nadez ve molamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2122
2.4.2013 19:59:42   
Melanija RR
mina... добре дојде на РР user posted image

Немате никакви испитувања неможе веднаш со таблети ,најважно е да одите и двајцата на гинеколог и да се консултирате со кои испитувања да почнете но без стрес и паника само со смиреност се доаѓа до user posted image
Ти посакувам што поскоро user posted image

(Одговор на членот mina...)
Непосредна врска до пораките: 2123
4.4.2013 23:58:08   
mina...
Ti blagodaram Melanija.... znam deka e rano za tableti nekako nemam trpenie user posted image zosto sega najpoke koga sakam da sum bremena nemozam celo vreme sum pod stres user posted image ponedelnik odime na ginekolog zaedno so maz mi. ke vi pisam i se nadevam na dobri vesti user posted image

Непосредна врска до пораките: 2124
5.4.2013 0:10:43   
Daci96
Zdravo imam edno prasanje pred 3 nedeli imavme seks so partnerot bez zastita no ne svrsi vo mene no vo posledno vreme se custvuvam cudno mi se gadi me boli stomakot i grbot vo dloniot del gradite mi se nadueni i se custvumam umorno dalie moznoda sum bremena ?
Ve molam za pomosh...

Непосредна врска до пораките: 2125
Страница:   <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  83 84 [85] 86 87   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe zensko ime e poubavo
aklif

:)

Elena (67%)

Lence (4%)

Leonora (29%)

Број на сите гласови: 150

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!