|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
5.4.2013 9:28:52   
masa
Daci96 не дека нема шанси,секогаш постои некој мал процент за бременост,ама не би требало.Шансите се зголемуваат ако имаш редовен циклус и баш тоагаш ти биле плодни денови.Сега ако веќе ти касни најдобро направи тест и ќе бидеш сигурна на што си.Поздрав мила и се најдобро.

(Одговор на членот Daci96)
Непосредна врска до пораките: 2126
5.4.2013 11:59:58   
Daci96
За жал не сум бремена денеска го добив многу се разочарав

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2127
5.4.2013 12:18:16   
masa
Па затоа ти реков мали се шансите,имам слушнато и такви приказни,ама се знае како се прави бебе user posted image Не се разочарувај штом сакаш овој месец во акција и ти посакувам успехuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2128
5.4.2013 20:20:49   
Daci96
Овој месец сигурно одам во акција сакам бебе user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2129
6.4.2013 17:32:24   
moss
Ako ima bremenost koga najrano moze da se vidi plodot na eho? I dali na eho moze da se vidi 3-4 dena pred da se dobie ciklus deka ke dobieme ciklus?

Непосредна врска до пораките: 2130
6.4.2013 18:15:33   
@bebe
moss, nemam licno iskustvo no od toa sto imam procitano od drugite , za da se vidi bremenost na eho treba da pominat okolu 5 nedeli toa znaci ke brois od prviot den ili prvata nedela pa nataka od prethodniot ciklus, ke se vidi sogurno nekoja tocka na eho, se gleda tuka i zdebeluvanje na matkata itn, a dali ke dobies ciklus se gleda i porano dali ke dobies dovolni se den, dva pred " ocekuvaniot ciklus "da pojdes na eho i da vidis dali ke dobies user posted image a jas si ja vikam nadezda, nadez za drugiot mesec, daj boze za ubavo da bide user posted image

(Одговор на членот moss)
Непосредна врска до пораките: 2131
6.4.2013 18:36:04   
moss
bebe fala ti, mislam zasto imam znaci na dobivanje poduenost, ke puknam mislam, a pred nekoj den bev na ginekolog i me gledase na eho i mu vikam na dr. deka ke dobijam za den dva toj se zacudi i nis ne mi reche. Ama ke dobijam sigurna sum si go znam organizmot sekoj mesec ista pesna user posted image

ama sepak ima sekogash zrnce nadezuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 6.4.2013 19:06:46 >

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2132
10.4.2013 19:53:09   
moss
Mene 4 dena mi docni, prethodno bev poduena i gi imav site simptomi deka ke dobijam, sega primetuvam deka chesto odam vo wc i imam odvreme navreme bolki vo polovinata. No vo ponedelnikot testot beshe negativen i ne znam do koga da chekam za dr test ili da odam pravo na eho? No dali bi se videlo na eho 2d neshto dali sum ili ako ne sum zosshto ne mi ide? Mene mi ide ili na 28 ili na 30 dena a denes mi e 33user posted image

(Одговор на членот moss)
Непосредна врска до пораките: 2133
16.4.2013 15:34:37   
Anonimen
здраво на сите...во исчекување сум да добијам ...требаше да добијам на 13.04 ,, направив тест на 14.04 и на 15.04...ми покажа негативен...денеска купив уште еден и се плашам да го направам..кога да го направам тестот пак? ве молам за совет...инаку 2год се обидуваме да добиеме бебе и ништо...имав еден спонтан пред 8месеци...после спонатиот добивав или 25. ден или 27.ден
голем поздрав до сите

(Одговор на членот moss)
  Непосредна врска до пораките: 2134
16.4.2013 20:25:47   
masa
Ако неможеш да чекаш направи го утре сабајле со прва утринска мокраќа,ни ако можеш стрпи се уште ден два..ти посакувам да си ги видиш user posted image на овој тест

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2135
19.4.2013 1:07:08   
cuci2
Јас сум Анонимен од 16.04 user posted image ..... Ништо од моите user posted image , добив вчера...баш се израдував ама ништо...ке одам да направам некои основни испитувања.....бевме спремни да одиме на испитувања кога останав бремена ама за жал во осмата недела имав спонтан... да почнеме од спермограм и хормони...какво е васето искуство...ве молам за совет...ме фати некој очај....
поздравче

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2136
20.4.2013 20:02:58   
Sociologija
Jas sum nova na forumov..no ve citam postojano...makata me natera da vi pisam...imam edno detenci skoro devet godini.Se obiduvam za povtorna bremenost no ne uspesno.....Mi docnese 7 dena i si rekov gotovo,dobro e...zatoa sto bev na klomifen ,posledna menstruacija mi bese na 19.03.2013. a mi doaga redovno na 25 dena....no posle 7 dena sinoka mi dojde....I mnogu sum tazna....i se prasuvam dali mozebi sepak ima nesto novo vo mene..iako dobiv,a prethodno kasnese 7 dena...ve molam za komentar

(Одговор на членот none)
Непосредна врска до пораките: 2137
20.4.2013 20:28:07   
dzvezda
Zdravo ringejajki:) sakam da ve prasam nesto.Na 16 den vecerta ili na 17 imav ovulacija imase eden zrel folikul i nekolku mali,Koga imav ovulacija osetiv neli taa bolka vo dolniot del na stomakot dosta jaka i tolku e sega neznam zosto nekade od 20 den pa eve do 24 den imam kako poslabo cuvstvo na bolka onaka znaete kako da ve vrti dolniot del od stomakot ama ne tolku jako kako za menstruacija ili za ovulacija pa neznam zosto mi e taka,me faka epten strav da ne dobijam,si vikam ako uspealo ovoj pat mozno li e da ima takvo cuvstvo,pozdrav i ako znae nekoj neka mi odgovori,pozdravce i so arno na site:)

(Одговор на членот Sociologija)
Непосредна врска до пораките: 2138
21.4.2013 10:04:01   
bushavka
Zdravo na site rr-ki, imam edno prasanje do vas. Mi dojde na 13-ti i mi traese do 17-ti , so normalno krvarenje kako i sekoj mesec, no sega me maci toa sto ovie dva tri dena imam slabo krvarenje, onaka rozevo, pominuvam so sekojdnevna vloska. Inaku odsekogas mi e redovna, nikogas ne mi se slucilo vaka. Od sto moze da e???

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 2139
21.4.2013 15:07:16   
bushavka
ima nekoj da mi odgovori??????'''

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 2140
21.4.2013 15:15:52   
kapina
treba da si odes na ginekolog kaj mene bese taka zimata nemav ovulacija zatoa imav takvo krvarenje taka mi rece ginekologot

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 2141
21.4.2013 20:42:03   
Melanija RR
cuci2 повеќе информации за со кои испитувања да се почне можеш да прочиташ ТУКА

Sociologija со кломифенот нема да добиеш кога вообичаено добиваш ете на 25 дена ,туку 28 до 31 ден.Но штом си имала редовно уреден добивање тоа е засега,но сигурна сум дека наскоро ќе се радуваш пак на user posted image user posted image

dzvezda ти грчеви во долниот дел никогаш неможе со сигурност да се знае дали се за добивање или за недобивање, но се надевам на второво user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2142
22.4.2013 22:51:12   
cuci2
Ти благодарам за одговорот Melanija RR... На сите рингерајки ви посакувам сто наскоро да се израдувате со user posted image ,од се срце ви посакувам среќа...Господ да ве благослови

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2143
24.4.2013 20:27:18   
dzvezda
Nisto decki jas sepak ke dobijam mesecov,napraviv test denes negativen mi e29 den mi e i osekam nekoja blaga bolka vo dolniot del od stomakot pa do 31 den ke dobijam sigurno samo ne mi e jasno do denes merev bazalna temperatura i mi bese 37,2 pa neznam do koj den e pokacena temperaturata ako e do samiot den na dobivanje da znam da ne si meram drug pat,mentroacijata ke mi kaze:)Samo neznam veke sto da pravam cela godina kako se obiduvame i minatiot mesec imav neuspesna inseminacija mnogu me faka panika,ako e se vo red kako sto vika doktorot i imam ovulacija i spermogramot e vo red,zosto ne ostanuvam trudna:?

(Одговор на членот cuci2)
Непосредна врска до пораките: 2144
24.4.2013 20:56:12   
Daci96
Пред некој 10-15 ден има односи со пратнерот и тоа во плодни денови и тој сврши во мене сега ме боли стомакот и грбот во долниот дел . Исто така и вчера имамве односи и болките во стомакот значително се зголемени дали е можно да сум забременила и од сега од односите ме боли многу стомакот ?? Ве молам за помош незнам сто да правам се плашам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dzvezda)
Непосредна врска до пораките: 2145
24.4.2013 21:43:30   
Maria
Ако ти касни направи си тест... или преку крв...Тоа се два начина да дознаеш дали се работи за бременост,покрај посетата на гиниколог.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2146
24.4.2013 23:47:24   
Melanija RR
dzvezda ако базалната температура минимално падне означува дека ќе настапи циклус.Повеќе за базална температура прочитај ТУКА

Daci96 од што се плашиш?Ако ти касни 2-3 дена направи тест,болка во јајници се јавува пред циклус но и кога ќе изостане,сосема е исто.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 2147
25.4.2013 7:01:37   
lanicka30
RR sakam da ve prasam nesto imam redoven ciklus dobivam tocno na 28 dena nikogas do sega ne mi docnela i zatoa mozam da kazam deka mi e tocna kako svajcarski saatuser posted image user posted image user posted image ,a denes mi e 13 den od ciklus i imam cudni bolki vo kicmata i jajnicite onaka kako da me vrtata i mi stvaraat nekoja nervoza sto moze da e?
koga od prilika se slucuva ovulacika moze li da e nekoj znak za toa???znam deka e kaj sekoj razlicno ama od prilika mislam deka koga imas redoven ciklus bi trebalo da e 13 ili 14 den????

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2148
25.4.2013 7:10:04   
deluxe
tokmu taka ,ovulacija e kaj sekogo razlicno,no bidejki sum i jas ist slucaj kako tebeuser posted image mislam deka se raboti za ovulacija,kaj mene barem takvi se simptomite pri ovulacija,bolki vo kicmata,jajnicite i stomakot go cuvstvuvam kako poduen i me boli user posted image
pozzzzz

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот lanicka30)
Непосредна врска до пораките: 2149
25.4.2013 7:15:36   
lanicka30
ne nemama bolki vo stomakot imam nervozna iritacija na jajnicite i nekoja bolka kako da me pecka kamce od vreme na vreme a vo dolniot del kako da me vrtat i tapa bolka vo dolniot del na kocmata,i jas mislam deka e ovolucija segogas gi imam custvava ama ovoj mesec nekako mi se pointezivni da si se fatam jas za rabota

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.