|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
21.5.2013 9:13:03   
sandriana RR
На приватно е околу 600-800 денари, за bHcg, скоро правеше другарка ми во Авицена.

(Одговор на членот Arsovska90)
Непосредна врска до пораките: 2176
21.5.2013 10:38:56   
Melanija RR
Нема потреба од приватно ако имате плаво картонче.Се зема упат од матичен опш лекар со забележано Б-хсг во серум до кај сакаш Адриалаб или Авицена и си плаќаш 100 ден и резултати за некој саатuser posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 2177
21.5.2013 10:58:57   
Arsovska90
ke odam utre i ke ve izvestam koga ke se vratam user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2178
27.5.2013 8:39:20   
Anonimen
Zdravo mi treba sovet
Pred 1,5 mesec pravev test i testot pokazauser posted image crticki od koi ednata beshe bleda no posle 4-5 dena go dobiv i togash mislev deka ne sum bremena i posle koga mi pomina pocnav da se cuvstvuvam cudvo mi se gadi gi imam skoro istite simtomi na bremenist i zedov ushte edn test i toj beshe isto kako i prviot. No simtomite na bremenost prestanaa sakam da kaza gadenjeto iscuzna i red drugi raboti. No sepak od pred nekolku dena pocnav da go custvuvam istite simtomi a ushte nemam odeno na gin. A ako sum bremena ova mi e 7 nedala i dali ova e normalno i vsushnost dali se raboti za bremenost ili nesto drugo??
Help me!!!!

(Одговор на членот Arsovska90)
  Непосредна врска до пораките: 2179
27.5.2013 10:32:54   
Bethany
Анонимен, отиди на преглед, само доктор може да ти каже со сигурност што е работата.

Јас ти од се срце посакувам да си бремена. user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2180
27.5.2013 13:54:44   
Anonimen
Neznam ke pocekam ushte 2-3 dena da vidam dali ke go dobijam i ke odam na lekar sekako user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bethany)
  Непосредна врска до пораките: 2181
27.5.2013 13:56:01   
delvi
МИ треба мислење.Обично циклусот ми доага на 27 и трае до 30 во месецот. Имавме апстинеција од неколку месеци со сопругот затоашто јас сум на привремена работа во странство. Овој месец се видовме и имавме односи на 3 мај. На 23 мај мене ми потече крв како бледо розева течност, а на 24 мај беше малку црвена но сепак не ми делуваше како менструална течност. Наредните денови немав ништо само бел секрет. Дали мислите дека може за толку кратко време да сум бремена. Еве денес требаше да ми дојде но нема никакви знаци. Овие денови чувстувам само киселина, и јадам многу, немам болки во градите, а и 2 дена ми се спие само и лежам( а све ме боли одшто многу лежев овие денови)
Инаку Се обидуваме со сопругот веке година за бебце но нема ништо. Кога бев на лекар ми рече дека имам полицитични јајници и затоа ке биде потешко за останување бремена.Тоа ке ми биде најубав момент во животот.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2182
29.5.2013 8:05:14   
delvi
Бев доста нестрплива и денес направив тест и нема user posted image . user posted image Најверојатно тоа што дојде на 23 ми бил циклусот, затоашто еве уште нема ништо. ПОвеќе среќа се надевам ке имам следниот пат.

(Одговор на членот delvi)
Непосредна врска до пораките: 2183
16.6.2013 17:50:14   
mila 1
Pozz na site , vo golema neizvesnost sum, imav odnosi vo plodni denovi, vednas posle toa imav dr problem( ne ginikoloski ) i slucajno bev na eho , pa dokotorot rece ako mislite deka e mozno da ostanite bremena ne davame terapija ;
Sega treba da cekam do menstruacija, toa cnaci do 25 juni, maticniot genikolog istoto mi go rece da pocekam ,a siptomi imam , makar da znam deka i nekoi se slicni kako za mensturacija , me bolat gradite , imav pokacena temeratura , i zgoleme isedok, cudno pretcustvo.
Napraviv test iako znam deka e mn rano i pokaza edna crta , ginikologot mi rece bez razlika so testot ti e negativen , ke cekame .
Lele luge neizvesnosta me ubiva da si cekam do ciklus ? pozz

(Одговор на членот delvi)
Непосредна врска до пораките: 2184
17.6.2013 11:24:33   
Lilja Maria
Pozdrav Mila,nemoj da se opteretuvas so toa dali si ili ne si bremena,tebe voopsto i ne ti kasni.Pocekaj do 25juni koga ne treba da dojde user posted image Dokolku ti e redoven ciklusot,so kasnenje od eden den veke mozes da se somnevas na bremenost!Se nadevame na user posted image user posted image Inaku simptomite za bremenost i menstruacija se mnogu slicni.Stiskame palci za user posted image pozdrav

(Одговор на членот mila 1)
Непосредна врска до пораките: 2185
17.6.2013 12:31:36   
wanna be mum
Имам уште 10тина дена до недобивање и само наутро имам грчеви во матката( како во пмс) после преку ден ништо, градите секогаш пред добивање ова време ми растат сега абер немаат user posted image може ли вакви грчеви да има и ако сум user posted image или не?

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 2186
17.6.2013 12:54:28   
Melanija RR
Да да грчеви се има и во рана бременост.јас кога незнаев дека сум бремена а длаи 2 дена ми каснеше сред ноќ се разбудив со голема болка во долниот дел кога траеше 3-4 мин user posted image
Симптомите се навистина индивидуални јас уствари не ни имав значајни симптоми ни на добивање ни на бременост,затоа не се ни раководев според нив

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот wanna be mum)
Непосредна врска до пораките: 2187
25.6.2013 18:26:38   
mila 1
Zdravo, napraviv sega koga se vrativ od rabota test, i ima dve crtki, a deenska tocno mi e 30dena od minatata menstruacija, ne mi se veruva ,i mi se se smee i mi se place.
pregled na ginikolog imam zakazano na 05.07, dali da cekam do togas ili da j a molam doktorkata da mi zakaze pobrzo,so velite i patem so da si kupam ot tipot folna ?kako se vikaat apcijata?
lele luge dali e mozno i ovaa sreka da me snajde pozz do site

Непосредна врска до пораките: 2188
25.6.2013 18:30:52   
Палешка РР
Честитки mila 1 user posted image user posted image user posted image

Имај си убава и лесна бременост, живо и здраво бебенце user posted image user posted image
Мислам да си почекаш до 5.07 за преглед, таман е датумот, а со тифол може да почнеш веднаш.
Ајде да ни се множат трудници на Рингераја user posted image user posted image user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 2189
25.6.2013 19:12:39   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 1

Zdravo, napraviv sega koga se vrativ od rabota test, i ima dve crtki, a deenska tocno mi e 30dena od minatata menstruacija, ne mi se veruva ,i mi se se smee i mi se place.
pregled na ginikolog imam zakazano na 05.07, dali da cekam do togas ili da j a molam doktorkata da mi zakaze pobrzo,so velite i patem so da si kupam ot tipot folna ?kako se vikaat apcijata?
lele luge dali e mozno i ovaa sreka da me snajde pozz do site

user posted image user posted image Имај си лесна и убава бременост,како што ти кажа Палешка за датумот не го презакажувајтогаш појди на преглед ќе се гледа поубаво,а може и срцева акција да се види.Во секој случај честитки од мене,и те чекаме на форумот за бременост да ни ги споделуваш твоите искуства,да ти помагаме околу твоите дилеми user posted image .Започни си со фолна киселина уште веднаш по1 апче на ден,а може и Ц витамин накнадно да си земаш,поздрав и со лесноuser posted image user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 2190
25.6.2013 21:24:02   
Melanija RR
mila 1 имај најубава и лесна бременост user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2191
28.6.2013 12:26:56   
Hopeful RR
Јееее! user posted image Честитки mila 1, имај убава и лесна бременост! user posted image

Непосредна врска до пораките: 2192
29.6.2013 12:33:26   
mila 1
pisuvam odma posle prgled,se nadevamdeka nemadami recat ne e tocno:) pozz do site

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2193
29.6.2013 13:03:54   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Нема потреба од приватно ако имате плаво картонче.Се зема упат од матичен опш лекар со забележано Б-хсг во серум до кај сакаш Адриалаб или Авицена и си плаќаш 100 ден и резултати за некој саатuser posted image

a dali ova vazi i za drugite gradovi osven Sk, bidejki pred nekoe vreme ispituvav tumor markeri vo Avicena, normalno krv zemena vo mojot grad mi naplatija na privatno, sega sakam B HCG da ispituvam i mislev deka e na privatno, a tuka velite so upat od maticen?user posted image

ianku luge mislam deka sm bremena user posted image , se pazevme ama imam nekoja intuicija koja ne me laze, mi kasne 3 dena nne sum kupila uste test vo ponedelnik ke bide aj pa ke vi pisam

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 29.6.2013 13:24:05 >

Непосредна врска до пораките: 2194
29.6.2013 13:23:12   
Melanija RR
ivoni4ka sekade e isto ,ama ti treba upat od ops maticen lekar, ako togas ne si nosela zatoa ti naplatile na privatno a moze i ne odi preku fondot.
Како посакуваш да биде така и нема биде user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2195
29.6.2013 23:51:58   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

ivoni4ka sekade e isto ,ama ti treba upat od ops maticen lekar, ako togas ne si nosela zatoa ti naplatile na privatno a moze i ne odi preku fondot.
Како посакуваш да биде така и нема биде user posted image

ne be srcko nitu mi pobaraa nitu pak mi kazaa ke si izvadev mi kazaa deka e samo na privatno t.e. bez upat aj bas sea ke vdam bas sto kako ke bide

Непосредна врска до пораките: 2196
4.7.2013 10:43:52   
white angel
Здраво женски. Сакам да ве прашам за мојов проблем. Требаше да ми дојде на 15.06, бевме со вереникот во Грција и дали од промена на клима ми дојде нешто само 2 дена и малку кафено-црвено (што не беше мојот циклус, јас имам обилни циклуси од по 10 дена и тоа многу крв губам, по 2 пакета дупли најголеми еверѕ даѕ трошам user posted image )
После тоа ништо, сеуште не сум добила. На 28.06 направив тест и негативен излезе, но ние секој ден имаме незаштитени односи (со прекинување и исфрлање надвор) и тоа по 2 пати некогаш на де. Дали е можно подоцна да сум останала бремена?
Навистина сум збунета, не знам дали да правам уште еден тест...

Love The Life You Live, Live The Life You Love !!!

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 2197
4.7.2013 11:16:51   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: white angel

Здраво женски. Сакам да ве прашам за мојов проблем. Требаше да ми дојде на 15.06, бевме со вереникот во Грција и дали од промена на клима ми дојде нешто само 2 дена и малку кафено-црвено (што не беше мојот циклус, јас имам обилни циклуси од по 10 дена и тоа многу крв губам, по 2 пакета дупли најголеми еверѕ даѕ трошам user posted image )
После тоа ништо, сеуште не сум добила. На 28.06 направив тест и негативен излезе, но ние секој ден имаме незаштитени односи (со прекинување и исфрлање надвор) и тоа по 2 пати некогаш на де. Дали е можно подоцна да сум останала бремена?

Најубаво да направиш тест преку крв, со упат од матичен лекар. Сестра ми така првите два месеца добивасе по малку, правеше тестови, двата негативни, за случајно на доктор во 3-ти месец да дознае дека е бремена. Најсигурно провери си преку крв. Позз

(Одговор на членот white angel)
Непосредна врска до пораките: 2198
4.7.2013 11:21:15   
white angel
Благодарам на советот и споделеното искуство. Ќе направам и ќе пишам user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe

ИЗВОРНА ПОРАКА: white angel

Најубаво да направиш тест преку крв, со упат од матичен лекар. Сестра ми така првите два месеца добивасе по малку, правеше тестови, двата негативни, за случајно на доктор во 3-ти месец да дознае дека е бремена. Најсигурно провери си преку крв. Позз

Love The Life You Live, Live The Life You Love !!!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2199
4.7.2013 16:42:46   
Srekjicka
soveti i iskustva ... :) jas imam edno prasanje pa bi mozele da mi pomognete ako imate iskustvo, vaka znaci kerka mi ima 10 ipol meseci (uste ja dojam) jas dobiv pred 4 meseci i imav redovno megjutoa sega posledniov pat mi kasni ne mnogu ama dovolno za da me fati panika... imam bolki vo stomakot megjutoa nemam nekoi simptomi ( kako na pr. gadenje bolki vo gradite itn), me interesira mislite li deka e mozno da sum pak bremena ili e normalno ( mozno e da mi e od toa sto poslednive nekolku dena non stop so toa se opteretuvam ) pozdrav

(Одговор на членот white angel)
Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.