lolla RR -> RE: Гестационен дијабетес (17.11.2014 9:09:37)
|
Zola, жити бога од каде излезе па сега толку многу благо да се изеде пред овој тест. Нели е за СКРИЕН ШЕЌЕР тестот?????? Мене па ми рекоа претходниот ден лесна ххрана и по 18 часот нишо, само вода, за да не случајно се изеде нешто благо па да даде невистинити високи вреднопсти. Башка, статистички и да покаже висока вредност, во 2/3 од случаите не се работи за дијабетес. Те млам смири се, иако знам дека е тешко, твоето тело не може да му прави лошо на твоето бебе, верувај во тоа.. И закажи уште на едно место на ГАК или ендокринологија и следи ги нивните препораки, па потоа паничи. Е затоа не ги сакам лабораториите, мене во 3 месец такви стресови ми направија за некои параметри што 3 дена со мм не престанавме со плачење и секирање, и тоа за погрешни резултати. Релаксирај се и провери уште еднаш, макар и на приватно некаде ремедика систина и пиши ни. Мада од она што читав, погрешно ти препорачале тоа со јадењето 3 дена по 100 грама чоколадо, па јас толку вкупно немам изедено досега во бременоста. Пиши ни те молам што ке излезе.
|
|
|
|