Melanija RR -> RE: Гестационен дијабетес (17.2.2015 14:38:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Инаку, сабајле ги препрашав во лабораторија и излезе дека наопаку ги давале резултатите за ОГТТ и дека всушност добри ми се мерењата, во граници на нормала. Чекам и од денес резултат за утринскиот шеќер па да одам кај матичната утре. ИЗВОРНА ПОРАКА: sandica Hopeful i kaj mene nesto cudno se slucuva so sekerot ama mene maticnata mi dade upat za na ginekologija za da ne se mrcvaram na endokrinologija kako vo prvata bremenost. Ama nikako da otudam od ovaa pusta rabota... ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Кај мене излезе дека наопаку биле дадени резултатите од лабораторија - први на мејл ги добив тие после оптеретувањето, а потоа почетната и крајната вредност. По споредба со контролните тестови од саботата и денес, шеќерот ми е ок, под 5. sandica, имаш приоритетен упат или како? Колку ти е тебе шеќерот? ИЗВОРНА ПОРАКА: sandica Na ginekologija nemalo klasicni termini! Samo da se javam prvo da mi kazat koga da odam! A na rutinska krvna slika mi pokaza 5,3 a jas sekogas imam mnogu nizok! Posto imam i doma aparatce si go meram sekoe sabajle! Ama i mnooooogu stresen period mi e ama imam izmereno i 5,6 a vcera 4,5 a sabajlevo 5,0! Ne e mnogu visoko ama da se vnimava! ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful sandica, не е многу високо, да, ама сепак - подобро е да се провери. Стресот влијае најмногу, една моја колешка заврши со класичен дијабет само од стрес [sm=zmeden.gif] Припази на храна, намали јаглехидрати и зголеми протеини, и секако провери подетално. Дали правеше ОГТТ и дали бебето е побуце отколку што треба за соодветната недела? ИЗВОРНА ПОРАКА: sandica Bebeto si e top! A nisto ne sum pravela do sega. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Во тој случај, супер си, мислам дека со храна ќе успееш да го симнеш под 5.1. Ајде баш ме интересира што ќе ти кажат на гинекологија [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|