emma1 -> RE: Колку спие вашето бебе? (25.11.2010 10:15:49)
|
i jas imam maka veke so meseci, ima 8m, preku den se pomalku spie, obicno 2 pati od koi ednas 1h ili 1.5h (retko) i moze uste ednas pola saat. plus e mnogu tezok za zaspivanje, go faka strasna nervoza i se rasplakuva mnogu. navecer go zaspivam dokaj 9h ne pokasno zatoa sto malku spie preku den ama se budi mn cesto. on posle brzo se smiruva i prodolzuva da spie ama moram da go zemam vo race za da se smiri i ako se rasplace epten so cajce se smiruva. on si se dospiva ama mene mi se krsi sonot na recisi sekoj saat. ima noki koga znae da spoi po 3 saati bez da se razbudi, a jas od sto sum naviknata da se budam cesto sum ziva srekna koga ke spojam 3 saata, kako da sum spiela cela nok.1 vo tekot na nokta mu davam mleko, pa sabajle cica okolu 6. ne mu davam na sekoe budenje da cica zatoa sto cesto se budi, nemoze da e gladen 20min. po ispieno mleko ili posle cicanje. a najmacno mi e sabajle koga ke se razbudi okolu 6, cica i zaspiva ama togas mu e mn lesen sonot i dokaj 7 (do koga sto obicno spie) poveke me maci otkolku sto mozam da se dospijam, nonstop se budi i nemozam da go ostavam nekogas vo krevetce saka vo race da se dospie covekot. sto sve ne probuvav, i sam da go ostavam vo krevetce demek ke se navikna, ma nema sansi. stanuva se drzi za ogradata od krevetceto i place
|
|
|
|