Bethany -> RE: Колку спие вашето бебе? (25.1.2012 14:38:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy Kolku spie vaset_o 3 mesecno bebe preku den? Znaci, navecer fala bogu nemame problem, se budi normalno za cicanje i si prodolzuva. Ama zatoa preku den, luge ne spie ni 10 min. Zaspiva vo race ili na relaksator koga e epten umorna i veke ne moze da si gi drzi ocite otvoreni, paga vo koma, i toa trae 5-10 min. Tolku. Cel den sara-bara so glavceto, i saka da ja zanimavas. Kolku spijat vasite bebinja na 3 meseci?! Imaat onaka red, ednas otsabajle, ednas porucek po saat-dva? Prvata kerka mene taka mi spiese... Of Yummy Mammy shto da ti kazam...za preku den si stoime uste na redot ama i toj nekako ni se menuva...zaspiva na seko 2h, ama do pred edna nedela spiese po 1,5-2h pa i 2,5..e sega edvaj eden saat preku sila 1,5...nego mene navecer mi smeni [sm=duda.gif] do pred eden mesec zaspivase vo 23 ili 00 i se budese za cice duri vo 05h,i si prodilzuva do 7h ili 8h pak za cice, pak zaspivase do kaj 10...ama sega zaspiva vo 23h i obavezno mi se budo vo 02h ili 03h...posle na seko i 2h za cice i se taka do 09:30.. Adriance, tvoeto [sm=duda.gif] e veke poveke od 4 mesec, mozebi da veke ne go drzi tvoeto mleko dolgo. Ne kazuvam deka ne se najaduva, ama mozebi ima potreba od poveke kalorii. Vidi kako ke prodolzi ponatamu, mozebi e samo period. Moeto bebe pie posledno mlekce vo 10-10:30 i spie do 5-6 i togas pak pie. Ama nie sme na AD. Pred 2 dena pocnav da mu davam od mlecna kasa (pred posledno mlekce) so oriz i pcenka plus mlekce i dobro e. Ama zatoa preku den obicno gledam da pospie ako e buden 2 saata ama gledam veke deka ako spie preku den dobro, navecer kako potesko zaspiva.. ne znam.... najmnogu mu se spie nasabajle, cudno, stane od spavanje i pak mu se spie [sm=smiley1.gif] I menuva, nema nekoj odreden red preku den, zavisi od nego, nekogas ke pospie pola sata, a nekogas i 2 sata, ne znam od sto zavisi.
|
|
|
|