Calypso
|
Mamicki, ako nekoja ima iskustvo i sovet, dobredojdeni ke se... sin mi pocna da se plasi da spie nokje, ne znam zosto. Preku den nemame problemi so zaspivanje, ama navecer koga treba da zaspie, place, se bori i tesko zaspiva, nekogas so doenje, nekogas so muzika i niskanje na race. Nikogas ne zaspival tesko, ama sega kako da se bori da ostane buden. Se streknuva koga go spustam vo krevetce, ama prodolzuva da spie koga ke go zaniskam krevetceto, a posle nekoe vreme se budi i stanuva so placenje. Vo tekot na nokjta ova go pravi poveke pati, i place zalno, epten zalno kako da se plasi, ne kako da go boli nesto ili da e gladen. Ne saka ni da cica, a i da fati grada, brzo ja pusta i prodolzuva da place. Se vrti mnogu kako da mu e tesko da si najde polozba za spienje. Tesko, ama epten tesko se smiruva. Ova pocna od nedelata vecerta, denta si dojdovme od Ohrid, tamu mnogu ubavo spiese, skoro ic ne se budese. Si velam da ne ima vrska so MRP vakcinata i bockanjeto za krv minatata nedela (na sistematski bevme), posebno mislam da ne e od vakcinata, posto denovive treba da ima reakcija, ako ja ima... veke ne znam sto da mislam, ne mozam da go gledam i slusam deteto vaka da mi place, dusava me boli sto ne se smiruva duri ni kaj mene Svekrva mi mi veli da go nosime kaj bajacka, ama jas ne veruvam vo tie raboti, pa nema da go napravam toa. Nekoe iskustvo?