MademoiselleNina -> RE: Хистероскопија (27.8.2013 0:28:57)
|
Pisav ... mi go nema postot Sibela, Vo zavisnost kakov ti e ciklusot, kako voobicaeno dobivas, dali ova zanci kaj tebe dobivanje? Intervencijata se pravi vo tocno opredelen den koj mora da bide vednas po zavrsuvanje na menstrualnoto klrvarenje, no ne pred zapocnuvanje na ovulacijata. Za vreme na ovulacija ne se izveduvaat vakvi zafati. Inaku i mene isto taka mi rekoa, no jas voobicaeno imam 2-3 dena po nekoja kapka pred da mi protece ko so treba, i mi rekoa da se javam duri otkoga ke protece. I pisle toa mi zakazaa - mislam deka bese 7 dena od pocetok na menstruacija. Inaku jas voopsto nemav veke krvarenje na denot koga mi ja pravea intervencijata. E i kupi si vloski od cist pamuk - Vir okolu 65 den se po marketive, ke ti trebaat za posle toa. Mene tamu mi dadoa oni, ama i jas si nosev, a za doma koga ke dojdes verojatno ke ti trebaat, bidejki nastanuva malo krvarenje posle toa i pozalno e d ase koristat vloski od cist pamuk. I za na denot koga ke si odis obleci nesto zgodno, da ne te pritiska vo delot na stomakot, mozes nekoj fustan sirok, ili suknja labava, i gaki recisi bez lastik, labavi nekoi. :) Za doma mene najzgodno mi bese da spijam u pizami - bez lastik, im go isekov:), me stiskase. Nekoi vikaat deka e najdobro spavakjica da se nosi, ama ja se snajdov vaka. Mozno e da imas problemi so stolicata, ja bev na dieta ... kompir morkov itn, bidejki povrakjav posle intervencijata. Ne se plasi ako si go viis stomakot naduvan :) toa e od vozduhot koj se vmetnuva zaradi laparoskopijata, no za 5-6 dena ke ti spadne. Inace mene mi bes uzasno koga mi vlagaa doktori u soba i mi ja gledaa vloskata :) uzas :) ama toa e :) Se nadevam deka ne kasnam mnogu so odgovorov, duri sega bev vo moznost da se vkluvam [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela ajjjjjjjjj edno ??????? do vas d-r mi rece prv den so mens. da se javam , jas dobiv ama mn mn mn malku e toa kako 2 fleki taka nesto da se javam da gi prasam ili da pocekam dodeka da izbie dobra menstruacija,, sto velite vie????? a taka pa ako cekam uhu ke docekam sto da pravam neznam sepak jas mislam malku malku ama dobivanje e i toa kazete mi vie koj den so men pravevte intervencija i dali men. vi bila veke pri kraj koga pravevte operacija??????
|
|
|
|