RE: Хистероскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

skopjance -> RE: Хистероскопија (10.5.2013 23:45:34)

Mamicka77 tolku se cenite na klinika poveke od 2500 den. nema da platis jas koga pravev laparaskopija mi napravija samo 2 dupcinja edna kaj papokot i edno podolu na strana. Ne znam koj ti kazal deka pravat rez od eden kraj na drug ne pravat taka duri ni za carski a kamoli za edna cista. Najubavo prasaj si na klinika kako ide procedurata zatoa sto ne mi se veruva vo toa sto go kazuvas.

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (11.5.2013 0:12:40)

Јас лани правеве лапаро и хистеро на ГАК платив 2.200 ден ,една ноќ и толку,услови супер.Невреди 1.000 евра за една ноќ

lanicka30 -> RE: Хистероскопија (11.5.2013 14:12:57)

jas pravev laparohisteroskopija pred eden ipol mesec na GAK i me kostase 1700 denari me zadrzaa edna noki i utredenta sabjleto me pustija inaku intrevencijata ne e nisto stasno i ima samo dve mali zasekotini na dolniot del i gorniot del kaj pupakot so edno konce samo znaci deka e mnogu malku seceno inaku jas za ovaa intervencija cekav 9 meseci i toa so covek zosto imase nekoe proremetuvanje i zastoj so periodot koga strajkuvaa i se bese nadvor od red....

bik4e -> RE: Хистероскопија (13.5.2013 13:54:28)

Ќе парвам хистероскопија на клиника и малку сум испласена [sm=smiley1.gif]
Ако може некој кој што ја правел оваа интервенција да ми пиши нешто повеке за неа [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (13.5.2013 14:04:54)

Ако правиш само хистероскопија истиот ден си одиш дома.Така лани беше со цимерката моја на ГАК,а јас со лапаро и хистеро само една нок поминав таму.
Воопшто ама воопшо да не се плашиш.Ден пред интервенција треба дома да се прочистш, ти даваат на ГАК упатство,доаѓаш сабајле, си седиш во соба, кога ќе ти дојде ред те викаат.Кратко си под анестезија и после шок собата те враќаат во твојата соба и ти даваат инфузија и тоа е тоа.
Со лесно да поминеш и не грижи се [sm=smiley1.gif]

bik4e -> RE: Хистероскопија (13.5.2013 17:34:34)

Fala Melanija na brziot odgovor [sm=smiley36.gif]
Kako koj doktor ti gi vrsese intervenciite?
Jas ke pravam samo histeroskopija i sum kaj dr Tofovski[sm=smiley36.gif]
pozdravce

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (13.5.2013 20:24:49)

Јас бев кај др.Трајковски ,а фален колку и него е и др.Тофовски
Со лесно [sm=smiley1.gif]

bik4e -> RE: Хистероскопија (14.5.2013 16:02:05)

Фала Меланија [sm=smiley1.gif]
поздрав

Anonimen -> RE: Хистероскопија (29.5.2013 23:54:21)

Колку време после Хистероскопија не смее да се има односи ?Правев Хистероскопија пред два дена и ми беше одстарнет септум од матката ...

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (30.5.2013 11:13:03)

Тоа зависи од случај до случај и најдобро е докторот што те оперирал да го прашаш.Јас не прашав и иако беше само дијагностичка хистероскопијата чекав да добиам па потоа имав односи.

bik4e -> RE: Хистероскопија (22.6.2013 1:05:17)

Направив хистероскопија ми беше отстранет септум,ме интересира колку време треба да се пазоме после операцијата или веднаш моземе да почнеме со обидите за [sm=duda.gif] ?

vezilka RR -> RE: Хистероскопија (22.6.2013 2:11:00)

Јас после операцијата добиц препорака три месеци да правам пауза и после да продолжам со овидите. Веројатно е потребно време раната да зарасне доволно.

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (22.7.2013 13:07:13)

Хмм... мене исто ми правеа хистероскопија со метропластика за септум, и ми рекоа дека можам што сакам да правам, вклучувајќи и секс, така што, јас мислам да се опуштите [sm=jezicek.gif]

bebpce -> RE: Хистероскопија (6.8.2013 22:27:56)

Денеска правев хистероскопија со метропластика , ми отстранија септум од 7 мм. Зафатот го правев во Систина.
Инаку ако ве интересира за цената :
Хистероскопија -остранување на септум : 36000.00
Болничко сместување за 1 ден без ноќевање: 3600.00 ден
ТЕрапијата што ми ја дадоа за да ја пијам за пред зафатот 30 апчиња (1 е 50 ден.): 1500.00
Лабараторија(крвна слика, крвна група, вируси хив, хепатитс...) 5900.00 ден

Значи се на се вкупно : 47000.00

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (7.8.2013 15:27:05)

bebpce ти посакувам што поскоро [sm=modricrtici.gif]

nataly86 -> RE: Хистероскопија (8.8.2013 23:03:17)

Treba da pravam histeroskopija za da mi otstranat septum, dr mi prepisa da pijam terapija Danoval od prv den od mens. Me interesira so terapija ste piele? Dali od 1 den od mens ili nekoja druga sema?

vezilka RR -> RE: Хистероскопија (8.8.2013 23:20:51)

Јас пиев Јасмин по шема. Мислам дека беше од прв ден од циклус, па ги пиев 21 ден после. Не се сеќавам точно.

sasaiciko -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 0:18:15)

Poradi visoka sedimentacija ne napraviv hsg i dokumentite za invitro mi gi vratija i mi kazaa deka za povtorno da mi bidat razgledani treba da naprava laporo histeroskopija so persuflacija dali moze nekoja od vas da mi go objasni procestot od pocetok do kraj,dali ima potreba da se lezi vo GAK i kolku cini .Vi blagodaram

kapina -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 0:23:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Poradi visoka sedimentacija ne napraviv hsg i dokumentite za invitro mi gi vratija i mi kazaa deka za povtorno da mi bidat razgledani treba da naprava laporo histeroskopija so persuflacija dali moze nekoja od vas da mi go objasni procestot od pocetok do kraj,dali ima potreba da se lezi vo GAK i kolku cini .Vi blagodaram

da ima potreba da se lezi na gak najdobar doktor tamu edr trajkovski se lezesamo dva dena cenata eokolu2000iljadi den

sasaiciko -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 0:28:20)

samo za procedurata ili sose se komletno za dva dena e 2000

kapina -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 0:37:27)

So se procedurata se e tolkuotprilika jas pred3godplativ2200den segacitam okoly1700den bilo

sasaiciko -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 0:47:25)

Da te zamolam dali bi mozela samo nakratko da mi ja objasnis procedurata

kapina -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 1:18:00)

A imam zaboraveno veke procedurata pies prvo jasmin po ciklusot odes na gak od 6saatot vecerta nema da smees nisto ni da jades ni da pies. Jadenje pienje duri po laparoihisteroskopija posle laparoihisteroskopijanaredniorden te pustat doma ke pies nekolku denaklindamicin ii nekoi vaginaleti ne se sekavam koi bea I posle 5dena mislam ti hi vadat koncite od operativniot zafat inaku se prave do12 celosna anestezija laparoihisteroskopija

sasaiciko -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 1:26:59)

Ti blagodaram mnogu

latica -> RE: Хистероскопија (9.8.2013 8:44:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Da te zamolam dali bi mozela samo nakratko da mi ja objasnis procedurata

Хистеролапараскопија правев на ГАК кај Д-р Тофовски. Еден ден претходно само ми дадоа да пијам Дулколакс за прочистување и никакви други хормони не пиев. Сабајлето појдов и во 8ч30 влегов во сала. Со целосна анестезија се прави, а утредента си одиш. Само една ноќ си таму. После тоа ми дадо циклопрогинова и естрофен да пијам. Првите 21 ден (толку апчиња има во пакувањето, а од вторите 7 дена. Сега мензисот ми доаѓа точно на 28 дена.
Чини мислам околу 1700 ден вкупно со се.
Поздрав ако ти помогнав [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>