blue_blue -> RE: Хистероскопија (5.9.2014 14:00:21)
|
епа тоа баш не ми беше јасно, gina можеби и не објасни добро...Како може да имаш 5 ИВФ да немаш направено хистеро и лапаро...Мене Лазаревски прво ме прати на HSG па на лапоро со хистеро па тек после препорача што како...А и кај Петановски кога се префрлив он истото го кажа, прво HSG дека би правел, па хистеро/лапаро (но нормално ја уважи интевенцијата на Лазаревски за отстарнет септум) па после друго....Затоа не ми беше јасно, кој специјалист за ИВФ ја оставил женава да прави 5 ИВФ без ова...Сфатив дека правела и немало, ама ете сега израснал и некако не ми идеше у глава...Може па ме буни и тоа што мене Лазаревски ми објасни дека е тоа вродена аномалија на матката, ама очигледно дека не е само вродена него дека тоа може и да се појави подоцна...Како и да е, ме збуни малку причава, а лично Систина мислам дека има супер стручни доктори ама односот (зборувам секако од лични искуство и доживување) за мене беше никаков и затоа и си заминав од кај нив. А кога се вратив случајно таму пошто таму морав да одам на некој редовен преглед кој не го платив јас беше иста прича - аау има нешто на ПАП-ов не е страшно ама не знаеме што е, ај дојди на киретажа во дневна болница да извадиме ткиво и да видиме што е...Тоа кошта не знам колку пари, а кога ги прашав како коспоскопскиот наод ми е уреден немаа одговор. Отидов кај Петановски ми кажа дека нема потреба од седенње у дневна болница него дека ќе ми земе веднаш ткиво за испитување кое испадна негативно....Пак ќе кажам, знам мхогу луѓе кои имаат позитивно искуство со Систина и не би постоела болницата да не е така, но малку ми беше чуден случајов па затоа јас да сум. би си побарала и второ мислење пред да фрлам 50000 МКД на интервенција која можеби и не ми треба, посебно од кога имам веќе таква историја зад себе и дадено едено чудо пари по лекари и болници.
|
|
|
|