RE: Хистероскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Хистероскопија (27.10.2014 12:07:57)

ЗАвиси дали на крај била само дијагностички или нешто правеле или отстраниле.Кај мене се установи хистеро дијагностичка а лапаро пуштале течност и пре 3,5 години платив 2.400.Бев без терпаија и пред и по интервенцијата,значи зависи за што се прави.
Примолнор сум пиела 3 пати за одложување на циклус и никаков проблем.Јас правев на 10 ден ,а се правело од завршување на циклус до 10 ден.Мислам зависи кој ден ќе има место на програм

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (27.10.2014 12:33:23)

Да, и јас ја правев на 10 ден од циклус. Не знам зошто да мора контрацепција, но добро штом има опција за Примолут Нор. Кај мене беше корективна за септум, и исто како Kvisko, после тоа примав големи дози Естрофем, Циклопрогинова и антибиотици.
Е сега, јас би ти предложила да направиш и лапароскопија, бидејќи е на Гак не би било скапо. Веќе кога правиш, да направиш се одеднаш и да си бидеш начисто дека се е во ред.

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (28.10.2014 9:15:27)

Постот на саносан бебе е префлрен во соодветната ТЕМА.

Lilja Maria -> RE: Хистероскопија (2.11.2014 15:23:30)

Здраво девојки!

Ке правам хистероскопија па ме интересира за тие што веќе ја правеле,по колку време се вративте на нормалните активности,дали ќе можам по недела две да продолжам да вежбам јога,да пешачам или морам да мирувам?Поздрав и убав ден

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (2.11.2014 16:18:56)

Веднаш по тоа [sm=smiley1.gif] Дента ми беше малку безврска заради анестезијата, веќе следниот ден бев на аеробик [sm=smiley36.gif]
Со среќа!

Lilja Maria -> RE: Хистероскопија (2.11.2014 17:22:11)

Е фала ти многу инаку без јога неможам,а и редовно си возам велосипед и вежбам [sm=zz_running.gif]

Kvisko -> RE: Хистероскопија (3.11.2014 12:23:33)

Мене и кога прашував за после инсеминација ми рекоа може јога.
Инаку јас после хистероскопијата уредента бев на концерт и убаво се изнаиграв.

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 10:43:52)

др. Димитров ме прашуваше дали имам редовен циклус и побара уште еднаш да ги види снимките од ХСГ и да ме види на ехо неколку дена пред да добијам циклус.

Потоа рече пред трансферот со смрзнати ембриони, евентуално да порверам па да ти предложам хистероскопија и скречинг, ако е се во ред при хистероскопијата, а да ја направиме заедно и тоа ќе чинело 15.000 денари, некои нови цени од 1 ноември, не знам дали поскапо беше претходно или поевтино, не се сеќавам, пишете ако знаете колку беше претходно, за споредба.

Lilja Maria -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 12:15:37)

Здраво,
Најпрво да ти кажам дека моја пријателка правеше хистеро во Ремедика,и како демек ќе биде само дијагностичка бидејќи немаше потреба од интервенција и рекоа дека ќе плати 16000 денари,но кога отиде на интервенција излезе дека има септум па интервенцијата ја чинеше 35 000денари.Зборувам за период од едно 5-6 месеци,сепак најдобро е да си се консултираш со нив.Поздрав

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 12:55:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lilja Maria

Здраво,
Најпрво да ти кажам дека моја пријателка правеше хистеро во Ремедика,и како демек ќе биде само дијагностичка бидејќи немаше потреба од интервенција и рекоа дека ќе плати 16000 денари,но кога отиде на интервенција излезе дека има септум па интервенцијата ја чинеше 35 000денари.Зборувам за период од едно 5-6 месеци,сепак најдобро е да си се консултираш со нив.Поздрав

Фала ти. Е за ова ја сакам Рингераја, секогаш можеш да разбереш многу корисни информации, позз

lolla RR -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 14:59:34)

Се сложувам дека во приватните болници сумата која ја кажуваат никогаш не излегува таа на крај, во неа не е пресметан денот на лежење, некое пропратно испитување, дополнителна ситуација, опремата или материјалот кој го користат итн... И цените не се високи, платите ни се мали [sm=zmeden.gif]

kapina -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 15:50:08)

Loveableme zosto ne ja napraves na gak mesto30 ke plates 3 iljadi.

Lilja Maria -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 19:02:38)

LoveableMe јас исто би ти препорачала да си ја направиш на ГАК.Овој месец и јас ќе правам таму,на 10ти во понеделник сум таму за да испитам за анестезија и да се видам уште еднаш со докторот,ќе правам кај Тофоски,а и мислам да не ти е мисла да си ја направиш чисто да си бидиш раат,инаку најмногу со може да кошта на ГАК е 1700денари!Поздрав и тука сме сите една за друга да си помогниме со совети

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (4.11.2014 22:06:10)

Фала ви женски, со тоа што во Ремедика ми препорачаа хистеро, па ако е уредно, на едно и скречинг, а на ГАК прават само хистеро, па ако треба скречинг пак ќе треба во Ремедика, затоа малце се мислам, но во секој случај набрзо треба да решам. Позз

taci83 -> RE: Хистероскопија (5.11.2014 15:59:24)

zdravo eve da vi pisam i jas na 20 oktomvri pravev histero skopija na GAK me pravese Trajkovski mi otstranija septum,vcera bev na kontroli i za otpusniot lis se bese dobro i me cinese samo 1250 den sto e mnogu razlika od privatnite,sakam da ve prasam dali posle histero skopija napraze ste ostanale trudni zosto dr.mi rece deka mozi falaa cao ako sakate da prasate nesto slobodno povelete

LoveableMe RR -> RE: Хистероскопија (5.11.2014 16:03:39)

taci83, дали претходно беше нешто видено на ехо/ХСГ и кој ти препорача хистероскопија? Фала за информациите, навистина се корисни. На сите им викаат после хистероскопија во следните месеци може природно да се забремени, ајде ти посакуваме и тебе наскоро [sm=nosecka.gif]

taci83 -> RE: Хистероскопија (5.11.2014 16:47:06)

Dr. mi preporaca imam praveno HSG kanalite bea proodn i tubite bea dobri ama na exo mi rekoa deka sum imala srcevidna matka,a veke imam kerka 7 god so koja ostanav bremena od prvi i se porodiv bez problem e sega za vtoro nemoze,dali nekoj imal problem so vakva matka

taci83 -> RE: Хистероскопија (6.11.2014 17:13:50)

zdravo imam edno prasanje posle histeroskopija kolku dena dobivte menzis i dali e isto kako prethodniot ciklus ili imate poveke kravarenje kako obicen menzis i kolku vreme imate kravarenje fala

scared RR -> RE: Хистероскопија (6.11.2014 17:44:42)

откако завршив со циклопрогиновата за 4 дена добив ( ги пиев 21 ден после операцијата), беше нормален мензис можеби малце пообилен ама ми траеше како и секогаш :)

vazna -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 13:46:52)

Здраво девојки јас сум нова на форумов. Имам заказано хистероскопија во вторник во систина па ме интересираат вашите искуства зошто сум премногу исплашена од анестезијата поздрав.

scared RR -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 15:45:45)

vazna procitaj nanapred i jas pravev pred cetri meseci i isto bev preplasena od anestezijata cirkus bev tamu ama se dobro pomina super ja podnesov anestezijata :) kaj koj doktor ke pravis? ako nesto ne ti e jasno slobodno prasaj :)

gina -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 16:07:50)

vazna nisto ne e strasno samo opustise i jas pravev vo sitina vo septemvri i super pominav te zaspivaat se razbudivas se lezi na intenzivna pa posle te prefrlaat v soba jas posle toa popladneto i nokta povrakav nekoi ne povrakaat ubavo pominav

vazna -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 17:27:35)

fala vi devojki na odgovorite jas ke pravam kaj doktor Snezana Adamoska. Sakam da ve prasam dali prvevte alergo test pred intervencijata.

gina -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 17:55:42)

ne samo bris od nos i grlo i analiza na krv

vazna -> RE: Хистероскопија (9.11.2014 18:29:54)

Fala Gina na mene ne mi zemaa brisevi samo analiza na krv za hepatit c i odreduvanje na krvna grupa. Izvinete moze sum dosadna ama stvarno sum uplasena celo vreme na toa mislam i si placam[sm=smiley19.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>