RE: Хистероскопија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Pinky30 -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 11:16:03)

Lejla molimte vo kratki crti objasni ja postapkata i mene me ceka istoto[sm=zmeden.gif]
Bas mi e milo sto si pominala dobro....bese se vo red otstranuvaa nesto ili...?

lejla5 -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 11:33:27)

Znaci vaka jas histeroskopijata is pravev vo remedika kaj dimitrov mi izvadija septum od 2,5cm iako prvicno na eho septumot se gledase deka e mnogu mal.denta pred intervencijata posle 18h nisto ne jadev.vcera vo 7:30 bev vo remedika I vednas me primija vo soba na ginekologija.toj den nesmees nisto da jades I pies.pa doaga sestrata 4ti zema anamneza dali si alergicna na Nesto dali pies hronicna terapija semejna istorija na bolesti I taka nekoi opsti prasanja.potoa doaga druga sestra ti postavuva kanila vo rakata ti zema krv za analiza I pak ti gi postavuva istite prasanja kako I prethodnata sestra.po nekoe vreme doaga anesteziolog I povtorno istite prasanja I ti go proveruva disenjeto I grloto I cekas da Te viknat za vo sala.jas cekav dva saati.doaga sestrata Te nosi vo sala I Te uspivaat I se budis na intenzivna.jas dolgo se zadrzav na intenzivna bidejki mnogu loso mi bese posle anestezojata mnogu bev zedna a ne mi davaa nisto da pijam ama voglavno nisto strasno postojano bev pod nadzor na sestrite.personalot e prekrasen.potoa Te nosat vo soba I tamu ke polezis Malku doaga doktorot ti kazuva sto napravil,sto izvadil ti dava otpusno pismo so terapija za ponatamu I si odis,voglavno nisto strasno imav Samo mala bolka vo jajnicite Poveke Kako nekoe nelagodno cuvstvo odkolku bolka.denes veke nemam bolka Samo slabo vaginalno krvarenje,od utre veke produzuvam so rabota.toa e se :)

lejla5 -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 11:38:53)

Pynki a ti kade ke pravis I kakva ke e operativna ili dijagnosticka

kapina -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 18:04:53)

Jas vo petok sum kaj dr trakovski da se dogovoram za histeroskopija kako ode procedurata na gak sto baraat brisevi imam drugo sto treba

MademoiselleNina -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 18:14:47)

Kapina, a za klamidija napravi li brisevi, mislam deka taa e posebno vazna da ja nemas, pamtam deka ednas od remedika me pratija i preku krv da ja ispitam, da se vidi dali e stara ili nova. (Pred intervencijata) na rezultatot togas mi pisuvase - slabo pozitivna, i petanovsku togas rece sto e ova, ja ima ili ja nema??? I me prati i preku krv, zatoa znam deka e bitna. Vo mikrobiologija na klinika ima reagensi.

lejla5 -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 18:38:32)

Devojki dali znaete sto znaci "dvata ostiumi vidlivi vo eden plan" taka mi pisuva na otpusnoto pismo

kapina -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 22:21:59)

Ne nemam no i nikogas prethodno ne sum ja imala a i preku krv sum ja ispituvala pred nekolku godini i nemase nisto uredni bea rezultatite

MademoiselleNina -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 22:30:32)

Kapina, moj sovet ti e da ja ispitas, zaradi sigurnost. Znam deka ovojpat sakas da nemas nieden propust, pa eve ispitaj i toa.

kapina -> RE: Хистероскопија (27.1.2016 22:40:57)

Nemaat reagensi kaj nas vo strumica za klamidija zatoa ne ja ispitaa sega

kapina -> RE: Хистероскопија (29.1.2016 18:49:46)

Se dogovorivme denes so doktor trajkovski za nova histeroskopija otkako ke dobijam ciklus da mu se javam mi kaza i pap test da napravam jas napraviv megutoa ke go cekam rez uste eden mesec ke treba i krvna grupa da ispitam

kapina -> RE: Хистероскопија (29.1.2016 18:53:13)

Ima potreba samo mi kaza za nova histeroskopija i mi napisa dijagnoza sekundaren sterilitet ne primaren me prasa samo dali sumostanuvala bremena i rekov d a i taka zapisa ke ja prave mi kaza vaginalno ke nema secenje ovoj pat

Pinky30 -> RE: Хистероскопија (29.1.2016 22:02:12)

Lejla jas ke ja pravam vo Remedika kaj Petanovski bidejki toj mi pravi ivf...dijagnosticka ke e se nadevam nisto nema da najde i da najde neka otstrani da sum mirna...na hsg-to nemase togas nisto no sepak sakam i skreching grebenje na matkata da napravam voedno...
Znaci sledniot den odmaras i veke posledniot mozes na rabota.odlicno

Ti posakuvam na site da se sredi se za eden den da stasame do bebule

lejla5 -> RE: Хистероскопија (29.1.2016 22:06:23)

Pinki ne se plasi kaj mene izvadija "septumiste" od 2,5cm pa jas za eden den veke bev na rabota a sum farmacevt vo zegin I ne otepuvaat od rabota :)

Hopeful RR -> RE: Хистероскопија (29.1.2016 23:15:01)

Ништо страшно не е хистероскопија, и кај мене извадија септум и следниот ден бев на аеробик [sm=smiley36.gif] Ајде со среќа и со лесно!

kapina -> RE: Хистероскопија (30.1.2016 0:28:35)

A so celosna li anestezija ode dijagnostickata histeroskopija kaj mene ke bide takva histeroskopija prasuvam oti jas ponekogas tesko ja podnesuvam anestezijata

kapina -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 0:55:47)

Inace dali i na vas vi pobaraa krvna grupa pred histeroskopijata

Kvisko -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 10:22:29)

Пред хистероскоипја бараат крвна група таков е протоколот. Ја прават со тотална анестезија зашто од дијагностичка може да стане интервентна ако најдат нешто што треба да се извади.

natnat -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 19:21:55)

Zdravoo :) povtorno jas.. ve pratam..ama ve druzam vo slobodno vreme..ne znam dali na tocno mesto ja pisuvam porakata :) ..pravaev laparoskopija i histeroskopija pred tocno 10 dena , laparo prv pat a histero 2 pat po tocno 3 godini..otstraniv septum .. pa me interesirase kolku vreme e preporacano pazenje :) jas navistina zaboraviv kako bese pred 3 god zosto ovaj pat navistina bese nessto razlcno ..[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 19:41:46)

Mi pobaraa i pap test za histeroskopijata megutoa najnoviot sto go imam e star 1 i pol neznam dali ke mi go priznaat ureden e nikogas ne sum imala problem so nego a sega ovoj sto go napraviv na 18 jan treba da go cekam do krajta na mesecot

lejla5 -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:04:01)

Natnat na mene mi zakazaa konttola za dva meseci od histeroskopijata I mi kazaa deka treba apstinencija se do kontrola a krvarenjeto be mi prestanuva a pominaa 10dena od histeroskopijata,ti kakva terapija primas sega I golem li bese septumot

kapina -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:44:12)

E neli vi kazaa kolku vreme da nemate odnosi jas znam oti prviot pat bese 1 mesec

natnat -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:52:42)

wowwwwwwwwwwwwwww..........2 meseciii ??????? [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] ..moram utre da si prasam...ne ne mi kazaaa nz zosto a mi bese neprijatno da prasam :( uf ama panika me fati :( :( ..... se citkame utre posle konsultacijata so doktor :) so srekja da si kazam :)

natnat -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:54:45)

.. krvarenje imav prvite 2-3 dena ama ne obilno...sega recisi nemam nisto a terapija ne pijam nisto...

lejla5 -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:54:49)

Natnat ti prestana li krvarenjeto

natnat -> RE: Хистероскопија (4.2.2016 20:56:18)

dada mi prestana...krvarev samo prvite 2-3 dena sega e se ok..nesto mala rab od katetarot..ama e ok. Terapija ne mi dadoa nikakva ne pijam nisto...ti sto pies??

Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>