@Mila@ -> RE: Болести кои ни ги носи градинката (4.3.2013 15:57:55)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR АнаМоли вие сте имале ептен среќа и многу јак имунитет. Моево дете од 12 месеци, може 13 пати беше болно првата година, втората година до 10 пати, и сега третава година во градинка еднаш се разболе во март 2012 и тек во јануари 2013. Мислам дека проблемот е што носат болни деца, имаше кај ќерка ми и со температура дете донесено, со стомачен вирус - повратила дома неколку пати, ама добро се чувствувала па немало потреба да седи дома. Е се додека има такви неодговорни родители ќе има и многу болни деца. Од друга страна па матичните доктори и не даваат боледување на родителите, па и нема кој да ги чува тие деца. Мене ми вика матичната да си најдам комшика некоја да ја чува, не ми дава боледување!!! Од една страна неодговорни родители, од друга страна нема каде да го остават детето.... Lele Maca teshko na tie decinja namesto da se tretiraat doma soodvetno,mora da sedat i da se macat vo gradinka normalno deka nitu edna ucitelka ne moze da posveti isto tolku griza i vnimanie kako sto moze majka nad bolno dete...a i na roditelite jas barem se nadevam ne im e seedno sto nemaat dr izbor pa so naklukani antibiotici,ampuli antibiotici i dr terapija gi prakjaat vo gradinka...nemoj sega da me napradnete odma so toa ke se snajdat kako jas se snaogjam...koja majka bi si go ostavila bolno deteto svesno ako ima dr izlel...se dur ne se regulira soodvetno ova opshtvestvo vaka ke se krkame.Eve jas licno vo feb prv pat boleduvanje koristev zs stvarno nekashe izlez i odma od rabota moabeti si slushnav kako sme bile nie nezni majki i a zaklashlalo odma sme se potresuvale i babi i dedovci trebalo deca da cuvaat.....ufff ushte se nerviram.
|
|
|
|