Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.2.2013 18:41:39
Gardenia
Soyleyemedim,ќе те карам не се откажувај пред време,и јас првиот пат кога останав бремена,имав чувство дека секој момент ќе пробие и така едно десет дена по ред па после наеднаш ,така да сеуште има надеж
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.2.2013 18:42:41
masa
Lacrymosa bravo.gif] лесна бременост мила!! Ајде и другите ги чекаме да не израдуваат!!Вака побрзо ми минуваат деновите и ми давате надеж и мене Вистина е дека скоро да се исти симптомите и за javascript:void(AddText(' ')) и за еве и мене денес ми се осетливи градите и утрово брат ми кога го сретнав се напарфимирал ми се крена желудникот.Во првата бременост повраќав од парфеми никој не смееше да се намириса заради мене па малку ме подсети иако мислам рано е за такви симптоми и да сум бремена...кога сме кај симптомиве се има ли некоја од вас онесвестено пред да дознае дека е брмена или да познава некој таков?На филмовите а се онесвести некоја глумица се знае бремена е,а јас не познавам никој што му се случило тоа.Ова ми текна зошто утре треба да патувам сама па да не ме трефне и мене
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.2.2013 18:49:53
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: masa кога сме кај симптомиве се има ли некоја од вас онесвестено пред да дознае дека е брмена или да познава некој таков?На филмовите а се онесвести некоја глумица се знае бремена е,а јас не познавам никој што му се случило тоа.Ова ми текна зошто утре треба да патувам сама па да не ме трефне и мене
во право си а во филм или серија некоја одеднаш се онесвести ма 100% е трудна ,ама во пракса и јас не сум чула некоја да имала таква случка .Не се секирај слободно патувајси како и да е имаш време за такви сцени
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 20.2.2013 19:39:07
kikicka
За онесвестување ниту јас не сум слушнала ама мене за првото ми падна претисокот и така ми се стемнило што ке паднев ама сепак се вратив се стабилизирав.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 16:14:59
Soyleyemedim.
Sram ne sram ke vi kazam, veke edna nedela imam zapek. Sega ovie 2 dena mi tece krv od nos (samo ne obilno) a i nepcata mi se raskrvaruvaat. Sto mislite dali ova bi mozelo da se nekoi od znacite za bremenost?! seuste ja nema
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 17:19:07
baby77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Soyleyemedim.
Sram ne sram ke vi kazam, veke edna nedela imam zapek. Sega ovie 2 dena mi tece krv od nos (samo ne obilno) a i nepcata mi se raskrvaruvaat. Sto mislite dali ova bi mozelo da se nekoi od znacite za bremenost?! seuste ja nema
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 19:02:58
Ummu_Ajna
i jas ke kazam nesto stram ne stram toa e haahahha, se ubiv od povrakanje pred dva dena, gradite te me bolat te ne bolat, mi kasni 3 dena, proliv imam duri, ne znam sto e rabotava simtomi za menzis nikade gi nema. ?????
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 19:47:09
Anne^
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna
i jas ke kazam nesto stram ne stram toa e haahahha, se ubiv od povrakanje pred dva dena, gradite te me bolat te ne bolat, mi kasni 3 dena, proliv imam duri, ne znam sto e rabotava simtomi za menzis nikade gi nema. ?????
За тоа што ти касни направи си тест Богданчанка е во право. А повраќајњето што ти е проследено со пролив јас би рекла дека можеби е некој вирус, појди си на лекар. Поздрав!
< Поракaта ја уредил Anne^ -- 21.2.2013 19:52:59 >
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 20:50:03
masa
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna
За тоа што ти касни направи си тест Богданчанка е во право. А повраќајњето што ти е проследено со пролив јас би рекла дека можеби е некој вирус, појди си на лекар. Поздрав!
Право во аптека по тест и земи ProLife и да си бремена не штети. А што е ова никој нема храброст да направи тест, а која од која посимптоматична јас ли да ве преварам На враќање сега дома помислив да земам тест ама ми се виде гужва во аптека па викам ај утре или сабота Инаку преживеав денес не се онесвестив никаде да не ме мислите Да се пофалам се подновив малку и се мислам да земам S или M од една блуза под градите малку набрана и си земав М викам да има место за меше да си ја поносам подолго Два дена по ред чуваствувам таков глад што дури се тресам...пред малку си дојдов дома и наеднаш ми се пријаде неможам да се контролирам,па сум се најала крв да ми се стори После тоа ми се слоши малку и почна глава да ме боли можно е да е од патот...ова вака дека сама сум дома па да не си зборувам сама да ви раскажам што како И уште да ве прашам втор месец пијам јод+фолат и како да ми отвараат апетит еве 2-3кг сум поправена има некој друг приметено или јас дека си лапкам повеќе така ми се чини дека ми е од нив?
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 21:01:46
Soyleyemedim.
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Soyleyemedim.
Amin.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 21:53:22
Anne^
Има ли нови ? Мене ми фуфка да направам тест иако ми доцни 3 дена. До кога да чекам? Според вас дали е време или да почекам уште некој ден? Јас би сакала да почекам барем до сабота :-)
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 21.2.2013 23:48:27
kikicka
Еее ајде бе вие три утре да си купите тест и да проверите, мада да 3 дена малку се за да покаже. тестот Јас правев дури после 7 дена каснење инаку претходно 5 теста испаднаа негативни. А некој го боле ли половината????
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 22.2.2013 1:24:26
Ummu_Ajna
jas pred da dobijam sekogas me boli dolniot del od stomakot i kicmata, nema promasaj da ne me boli, ama ovoj pat ???? se cuda i mnogu mi se jade a zeludnikot go osekam prazen, gradite taka tuka me bolat koga malce koga mnogu, ama ne se tvrdi kako sekogas sto gi imam pred dobivanje, i mnogu voda mi Se pije, a jas voda pojam samo sabajle i retko navecer ama sega zedna sum mnogu.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 22.2.2013 1:57:57
Ummu_Ajna
go napravif testot i e negativen, ama sum se utepala od smeene u wc, hahahhaha sum go zemala testot i go staviv na svetlo pogore da vidam da ne ima nekoja crta bleda ne mi se gledase dobro, se okoravev, go frliv vo kanta i dva pati go izvadiv da gi proveram pak, se utepas od smeenje luda zena.
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 22.2.2013 2:09:49
Anne^
Ummu и мене ме утепа од смеење и мене ми се има случено истото, го имам фрлено во канта и пак го имам земено за да видам случајно да не се појавила уште една црта мада знам дека не е можно, па затоа се изнасмеав - значи не сум била само јас откачена Иначе нема откажување и разочарување, биди силна и собери си сили за наредниот месец ти посакувам што поскоро да си видиш
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 22.2.2013 8:53:23
malena1
Zenski da ne me mislite na mene mi dojde :) Ama vo mart ne davam da mi dojde, te taka , pa da vidam ke smee li . Ajde Vas ve pratam i cekam da ne izraduvate i da zavlecete noga
RE: Сакаме две црти!!! - III дел 22.2.2013 15:38:46
masa
malena1 што ќе правиш право во март да не слушнеме за на Ummu_Ajna можам да и дадам уште малку надеж додека не добие сеуште има шанси за Како се ближи мојот термин се понестрплива сум,само почна денес друго да ме мачи веќе една недела сум поднастината ама од ниќеска многу кашлам.Чај,мед ц-витамин и парацетамол не помагаат почнв веќе зарипнато да кашлам и кога ќе почнам никако да престанам.Не ми се одеше денес на лекар дека петок сигурно е гужва,па може уште некој вирус само да си закачам дополнително. Ги читам упатставата во Бронлес пишува да не се употребува во првите 3 месеци од бременост,хербион да не се пие во бременост и ферверкс кафетин колд и риностоп исто некој да има некоја идеја или искуство што да земам?! Неколку дена прскав септогал иако и на него пишува да не се користи во бременост ама дека локално викам нема да има штета..може и да не сум бремена,ама да не сум де...нели има мајки и што до 3 месец и повеке незнаат дека се бремени и пијат и леков и алкохол и тн па раѓаат здрави бебиња...
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.