|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
26.10.2010 21:24:24   
stanka
Cika Ovaa informacija za tebe Donor jajna kletka i spermatozoidi  mozat da pravat site institucii ovlasteni za IVF vo Makedonija Za donor jjani kletki treba da si najdes donor zena ili nepoznat donor daritel da ti najde institucijata kade ke pravis Ke te prijavat vo FZOM  od niv dobivas dozvola i mozis da si pravis so institucijata so koja ke se dogovoris

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1751
26.10.2010 21:36:27   
zorana
Zdravo milicki Ve pratam sekoj den ja trcam 17 nedela
Za dezdemona. Milicka do doktorite e i te kako Do ekipata -ne slucajno edni imaat podobri drugi poslabi rezultati 
Lovely 30
Draga moja zarem po 4 ti pat vo Sistina(doduse mene tri pati mi trebase da svatam deka gresam)Odi zlato dr mesto barem sega ima moznost da odis kade sakas Odi vo Plodnost i ne se dumaj Za mene se volsenbici  steta sto rabotat vo Bitola a ne se  vo nekoj poznat golem grad
Za Bogdancanka i ostanatite mnogu sreka i supeh Pozdravce na site Site ke zabremenite samo imajte trpenieuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1752
26.10.2010 21:49:38   
wannna baby
Dokolku nekoj se odluci da naprvi IVF kaj Dr. Tase vo Bitola a ne e od toj grad, kako e postapkata so hospitalizacija na pacientite, od koga pocnuva i dali po izbor na pacientite moze da se sedi i koga nemora na primer posle punkcijata ili se zavisi od pacientot? Blagodaram

ИЗВОРНА ПОРАКА: zorana

Zdravo milicki Ve pratam sekoj den ja trcam 17 nedela
Za dezdemona. Milicka do doktorite e i te kako Do ekipata -ne slucajno edni imaat podobri drugi poslabi rezultati 
Lovely 30
Draga moja zarem po 4 ti pat vo Sistina(doduse mene tri pati mi trebase da svatam deka gresam)Odi zlato dr mesto barem sega ima moznost da odis kade sakas Odi vo Plodnost i ne se dumaj Za mene se volsenbici  steta sto rabotat vo Bitola a ne se  vo nekoj poznat golem grad
Za Bogdancanka i ostanatite mnogu sreka i supeh Pozdravce na site Site ke zabremenite samo imajte trpenieuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот zorana)
Непосредна врска до пораките: 1753
26.10.2010 22:38:14   
kik@
veckasr bi te prasala dali maz ti imase podobruvanje otkoga gi ispi tabletite profertil i kolku vreme gi piese,i dali gi ima kaj nas.Pozdrav mila user posted image

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 1754
27.10.2010 0:53:24   
cika
stanka mila ti blagodaram mnogu mila ti posakuvam sve najdobro dokolku ides nakaj bitola bas bi sakala  da se napieme po edno kafence i da se pomuabetime pozz do site

Непосредна врска до пораките: 1755
27.10.2010 0:58:59   
cika
zdravo siki fala za odgovorot kaj nas spermogramot e super a kaj mene se mn slabi jajnicite i moram so donacija na jk seuste neznam kade da odam za da znam so ke kazat kaj ke baram jas donator ili na kraj mi ostanva da si posvojam detence ke vidime kako ke bide pozz i da se vidime jas sum od bitola pozz mila i ti posakuvam mn sreka 

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1756
27.10.2010 14:46:44   
dezdemona
Zdravo na site
Jas bev na razgovor Remedika kaj Petanoski i tamu ke pocnam so terapijata za ifv,mnogu sum zadovolna od pristapot ,
mozes da prasas se so te interesira sto ne bese taka vo sistina, kako ne pojdov pobrzo remedika.
Sega ke vidime so ke bide. Pak e do organizmot i terapijata.Plusi dopolnitelni pari ke e 500=700 evra zavisi do lekovite.
Ama ne se otkazuvam, mora do kraj da se odi.So sreka na site bez razlika kade pravite ifv.
pozdravce do site i da vidime user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот cika)
Непосредна врска до пораките: 1757
27.10.2010 15:40:47   
babydoll
zdravo  na site rr cika  jas odam kaj hadzi lega vo remedika tamu ke pravam ivf no prvo treba da ja dobijam dozvolata od ministerstvoto bidejki bez nea ne mi go davat vaucerot taka mi kaza ljubica vo fondot .od nivna strana bilo se vo red samo da donesam dozvola.e sega za donor treba da si najdes zena ili pak bolnicata kade sto ke pravis taa da ti najde.jas imam donor taka da edinstvena precka e dozvolata koja se nadevam deka ke ja dobieme pobrzo.pozz i za siki pa se nadevam deka ke se ubrza rabotota i konecno ke dojdeme kon krajot na ovoj trnliv patuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 1758
27.10.2010 15:55:32   
Zmej
Dezdemona,i jas sakam kaj Petanovski, iako si preku fondot pak treba 500-700eur za lekarstva.???
Vo dr.bolnici ne e taka kolku sto znam ???

Непосредна врска до пораките: 1759
27.10.2010 16:47:19   
taci1
wannna baby i jas pravev ivf vo bitola. procedurata e takva sto koga ke odus za punkcija posle punkcija odmaras 1 saat dodeka pomine anestezijata i potoa si odis doma, drugiot den im se javuvas da prasas dali e oplodeno jajceto i ti zakazuvat koga da odis na transver. isto i za transver koga ke odis lezis 2 saata tamu i posle mozes da si odis doma, se razbira ako imas nekoj blizok vo bt mozes da si prespies ili vo hotel. inaku i jas ne sum od bt si otidov doma odma posle transver.mnogu sreka i samo napred si odbrala pravo mesto pozzz/

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 1760
27.10.2010 18:55:41   
kik@
Zdravo na site bi sakala da ve prasam jas imam 2 neuspesni invitra sega pocnav so tretoto i mi dadoa da se bockam so suprefakt (toa mi go dadoa i vo prethodnite invitra) i so fostimon (prv pat gi primam).Bi sakala ako nekoj moze da mi kaze dali gi ima primano ovie fostimon inekcii i zosto se davaat.Doktorot mi rece deka od fond mi sleduvale samo 20 inekcii fostimon a ke mi trebale poveke,pa jas prasav po aptekite i mi kazaa deka 1 inekcija kosta 1392 den.Dokolku imate iskustvo so fostimon kazete mi.Vi blagodaram i site da uspeeme so toa sto sme go zapocnale user posted image .

(Одговор на членот taci1)
Непосредна врска до пораките: 1761
27.10.2010 19:39:46   
Bogdancanka
kika mila ti odkoga pocna da primas fostinom?jas zasega primam samo superfakt i treba da odam na tret den od cuklus na nekoi pregledi pa ke vidime sto ke bide pozzz mila

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1762
27.10.2010 21:38:18   
dezdemona
zdravo kik@
Jas primav fostimon inekcii za 2 invitra preku fondot, i tie se skoro isti so onie na privatno so gi davaat gonal mislam. Fostimon inekcii se koristat za stimuliranje na jajnicite da pravat poveke folikuli i tie da rastat, toa e FSH hormon. Doktorot znae so da ti pisi za terapija. I jas mozda ke doplakam za niv so da se praj se fativme za oro ke igrame.
pozdravce

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1763
27.10.2010 22:09:53   
kik@
bogdancanka jas nedela treba da odam pak od 2 do 4 casot popladne za da mi kazat za fostimonot a od togas pocnuvam i so suprefaktot,pijam i mikroginon.Vi blagodaram i na dvete za odgovorot i ajde konecno i nie da se raduvame sto poskoro user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1764
27.10.2010 22:16:03   
kik@
Ajde dezdemona navivame i za tebe stom pocnavme sigurno deka ke go doigrame oroto.Pozdrav.user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1765
27.10.2010 22:27:26   
veckasr
kik@ maz mi imase dijagnoza oligonekrospermija zanea gi piese profertil dva meseci  i posle napravi kontrola spermogramot  mu bese odlicen nemase nikakov problem i posle edna godina pak go povtori i pak bese dobar inace profertil gi nema kaj nas gi ima samo vo avstrija i bugarija za drugi mesta neznam cenata im e 120 evrapozz

< Поракaта ја уредил veckasr -- 27.10.2010 22:28:29 >

Непосредна врска до пораките: 1766
27.10.2010 22:31:17   
veckasr
inace jas denes napraviv test za bremenost posle deset dena od inseminacija i se pokaza negativen  neznam samo kolku e tocen i dali e rano uste da se pokaze kako so treba

Непосредна врска до пораките: 1767
27.10.2010 23:19:55   
siki1
golem pozdrav do site sto pocnafte vo toa oroooooo golemooooo.hahahaha se raduvam mnogu zasto sekako deka eden den ke vlezam i jas ke vi se pridruzam ne go kinete oroto mi se dopaga koga e rabotata so zaigruvanje orinj taka i treba taka i prodolzete.golem pozuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jas mozebi vo petok ke odam vo bitola ke znam utre tocno.a denes go imaf prateno na tatkomi vo skopje namesto mene toj da prasa kako odi rabotata so min za zdrastvo no tie dobro mu objasnile deka za donor treba soglasnost da bara klinikata vo koja ke se odlucis da odis znaci doktorot si ima rabota so toa,znaci jas ke odam samo kaj dr i kaj psiholog i pravno lice si nekoe patie dok ke gi nosam kako dop vo fzo.drzete mi streka OVA BESE POSEBNO ZA CIKA.POZuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1768
27.10.2010 23:23:36   
siki1
VECKASRsekako deka e rano mila nemoj da pravis takvi greski zasto najgolemiot stres ni go pravi tojTEST ne se sekiraj ne e toa nisto ne e kaj site isto mozebi ke pokaze po dvatri dena samo opustise poz gledam si liveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1769
27.10.2010 23:30:34   
veckasr
ti blagodaram siki vcera koga bev na endokrina edna zena me pogledna vo oci i mi rece ti  si bremena a jas ne kazav nisto sto kako   i i vikam daj boze vo petok  ke odam da napravam beta hcg   pa zdravje boze so ke bide ke bide i ona mi vika ja ke vides oti si  bremena  i toa me natera da napravam test a zatoa ne se sekiram mnogu so ke bide  ako e pisano da bide sega ke bide ako ne ke odime ponatamu so novi sili i hrabrost

Непосредна врска до пораките: 1770
28.10.2010 1:25:18   
Olivia
vecka e ako mozes da mi kazes kako se doaga do ovie apcinja, kade moze da se poracaat...pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1771
28.10.2010 3:53:11   
lovely30
wannna baby i jas pravev ivf vo bitola. procedurata e takva sto koga ke odus za punkcija posle punkcija odmaras 1 saat dodeka pomine anestezijata i potoa si odis doma, drugiot den im se javuvas da prasas dali e oplodeno jajceto i ti zakazuvat koga da odis na transver. isto i za transver koga ke odis lezis 2 saata tamu i posle mozes da si odis doma, se razbira ako imas nekoj blizok vo bt mozes da si prespies ili vo hotel. inaku i jas ne sum od bt si otidov doma odma posle transver.mnogu sreka i samo napred si odbrala pravo mesto pozzz/

Taci1 bi sakala da znam zashto vikash nesi od Bitola ete jas sum od Skopje i bi sakala da znam ako ete jas resham da idam za invitro u Bitola kakao ke se sprovede celata postapka shto sekoj den se ide na inekcii i na nekolku exo pregledi i zimanje krv????? kako go izvede toa ti? zashto mislam realno e nevozmozno sekoj den nekoj da patuva skopje-Bitola za inekcii ili koga se exo pregledite i proverkata na krv...... I kako si zadovolna dali momentalno si trudnicka i koe invitro ti e sega po red? pozz

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1772
28.10.2010 4:01:57   
lovely30
zdravo na site na forumov.Bi sakala da znam ete jas zdravje planiram da pravam 4to invitro ali preku fondot ,no citam od nekolku od vas neshto ponovo deka fondot odobruva samo odredena kolicina na inekcii t.e. ampuli a ostatokot go kupuvaat pacientkite.Jas sum pravela dve invitra preku fondot i do sega nemalo takvo neshto pacientite da si gi dokupuvaat ampulite t.e. inekciite. Pa bi sakala da znam od onie shto vo momentot se vo procedura na invitro ili veke go napravile dali na site vas fondot ve ogranici so brojot na ampuli i vie si dokupuvavte ili samo kaj nekoj od forumot fondot odlucil taka??????? Me interesira zashto planiram da pocnam so podgotovkite pozz

(Одговор на членот lovely30)
Непосредна врска до пораките: 1773
28.10.2010 6:59:32   
veckasr
olivija ovie apcinja mozat da se nabavat samo od avstrija gi ima i na internet cenata im e 120 evra a kako so mi kazaa gi ima i vo bugarija

Непосредна врска до пораките: 1774
28.10.2010 7:57:19   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

olivija ovie apcinja mozat da se nabavat samo od avstrija gi ima i na internet cenata im e 120 evra a kako so mi kazaa gi ima i vo bugarija

Gi ima i vo drugi drzavi sega gledav na internet se naogaat i poevtino

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?