Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Марина, јас мислам може секој ден да ја даваш, не знам зошто би имало некое ограничување кај таква кашичка. Единствено ако не сакаш да и биде секој ден исто јадењето, па затоа може да и сменуваш.
i jas ja koristam taa kasicka, nekogas mu ja davam nekolku dena po red zatoa sto stvarno nemam ideja sto da mu spremam navecer :(((. neznam palenta dali da mu dadam so pavlaka, nekoj mi spomna deka e palentata malku teska za navecer ?????????
i jas ja koristam taa kasicka, nekogas mu ja davam nekolku dena po red zatoa sto stvarno nemam ideja sto da mu spremam navecer :(((. neznam palenta dali da mu dadam so pavlaka, nekoj mi spomna deka e palentata malku teska za navecer ?????????
Јас му давам палента за навечер понекогаш, баш за да му држи повеќе, што знам немам забележано некоја разлика
Me inetersira kolku pati nedelno moze da se dava ovaa kasicks, ili pak moze sekoj den?
I nie ja koristime noknata na jabolko od hipp,od oriz a i ne samo taa imash i na milupa takvi kashichki ima od oriz,oriz i pchenka,banana i jabolko i morkov.Site ti se ubavi i mozesh i sekoj den da mu davash razlichni kashichki.Nie gi koristime sekojdnevno.
Мамички, да ве прашам, кога се воведуваат вкусови, прво е сокчето (јас почнав со сокче од јаболко 2-3 лажички), после како? Друго сокче или кашичка? Мислам, после сок од јаболко, следната недела треба кашичка од јаболко или сок (на пр. од морковче). Односно, прво само сокови воведувате, па кашички, или сок-кашичка-сок... Леле, ама го исплеткав прашањево, ама ме разбирате, нели
Марина82, бананата е меѓу првите овошја кои се воведуваат, значи зависи кога почнуваш со воведувањето храна.
Dali ja imate koristeno na HIPP noknata instant kasa od jabolko, sto se sprema so voda, na nekze pisuva od 4 meseci?
jas ja koristaev nea i ja mesav so plus nekoe ovosje
Me inetersira kolku pati nedelno moze da se dava ovaa kasicks, ili pak moze sekoj den?
I nie ja koristime noknata na jabolko od hipp,od oriz a i ne samo taa imash i na milupa takvi kashichki ima od oriz,oriz i pchenka,banana i jabolko i morkov.Site ti se ubavi i mozesh i sekoj den da mu davash razlichni kashichki.Nie gi koristime sekojdnevno.
Денес во продавница случајно налетав на џиџи бебе бисквитите и прочитав на нив дека се за бебиња над 4 месеци и му купив. Му надробив 3 бисквитчиња со млеко и слатко си ги изеде.
marina82 nie pochnavme na 4 meseci i edna nedela prvo so sokchinja od jabolko,krusha,morkov pa jabolko i morkov no nishto ne pieshe samo lazichka dve,tri a i sega ne pieme sokchinja.Potoa od 5 meseci pochnavme so kashichki jabolko,krusha,banana pa morkov.Jas i dadov orizovi snegulki-mlechnite kashi pa praska i kajsija.I posledniov mesec terame so zelenchuk kompir,tikva,tikvichki itn. Inaku i mene vo glavata mi beshe haos koga pochnuvav,imam sto tabeli i vo site pishuva razlichno koj produkt koj mesec da se pochne,kupiv i kniga so recepti,gi prochitav site informacii na net za dohrana i na kraj si napraviv shema koja shto nas ni odgovara ama najubavo e da si se konsultirash so pedijatar i poleka da probuvate novi vkusovi eden po eden.
jas mu dadov banana uste vo 5 tiot mesec.ama onaka kako dodatok mnogu malku vo jabolko ili morkovce...ne ja sakam bas mnogu taa bananata mnogu zapek na moevo mu pravi..pozz
jas mu dadov od 6 i pol meseci takvi ripcinja,koga mu dadov i gluten,ama lukas nekako ne gi sakase mozebi zosto i jas ne g obozavam.....no odi nanazad na temava vidi kakvi oti vo edni ima jajce jas se zatrcav zedov...pozz...
Nie vchera prv pat probavme teleshko meso t.s. vodata vo koja se vareshe mevceto zaedno so kompirche i izedovme mnogu malku ama barem neshto izedovme a denes mu dodadov i morkovche i nesakashe da ja vidi Neznam dali i utre vaka da mu svaram ili da kupam ama neshto ne mi se kupuva Dali im davavte prvo gotovi kashichki ili vaka domashni na vashite bebenca?
Probaj so meleno telesko meso i vnatre stavi domat morkov kromid i epten malku vegeta i kompir. Probaj prviot pat da ima mnogu malku meso a poveke kompir morkov i domat. I mene na pocetokot ne mi go sakase teleskoto meso i na toj nacin se navikna. Probaj pa ke vidis. Jas gotova kasicka mu dadov samo prviot pat i ne sakase ni da proba. Od togas do den deneska kupecko ne koristime. Sekoj den si gotvime.
Јас не би ти препорачала зачини да додаваш, особено не вегета, јас секогаш му правам домашни кашички, а славицав како му го даваш телешкото? Го блендираш или?
Nie ovie dva dena ja jadevme samo vodichkata vo koja se vareshe mesoto izblendirana so kompirche i morkovche i ne sakashe da vidi denes a kamoli da jade pa si vikam utre i mesoto koga ke go izblendiram vnatre teshko mene Inaku i jas probuvav prvo so kupechki,ovoshnite gi saka i ponekogash gi jademe ama zelenchukovite ne gi saka a i mene neshto ne mi se dopadnaai pravam samo domashni.I dadov ednash kashishka od tikva na hipp i taa so brokula i oriz ne proba ni edno laziche od niv a potoa i napraviv domashno si gi jadeshe. Uf neznam i poslednive dve nedeli neshto taka ne mi gi sakashe zelenchukovite mozebi e toa prichinata ama so molenje jadevme po malku. Jas pa i pravev sekoj den pa razlichni kombinacii mozebi i od toa da e,ama kupiv i gotvach za bebinja bozem polesno da mi bide ama vo receptite ima mnogu raboti koi ne sme gi probale domat,kromid,celer...
ovoshnite gi saka i ponekogash gi jademe ama zelenchukovite ne gi saka
Славицав, и кај нас се случуваше истото кога почнавме со зеленчукови, а сега без проблем си јаде се. Не знам колкаво ти е бебето, ама ако сега почнуваш да му даваш зеленчукови и месни кашички, нормално е да јаде помала количина отколку од овошните, зошто овошните се поблагички, и попознат му е вкусот, затоа почни со некој зеленчук што има поблаг вкус - компир.... - и кога комбинираш повеќе на компир нека биде а по малку и некој друг зеленчук, или пак со ориз и во него некој зеленчук
Ние еве неколку дена си ручкавме вишни (во овошен компот, заедно со друго овошје) и сега утре планирам спанаќ да и давам (до сега и немам дадено) и еве барам рецепти како да и го направам.Ако некој има некаков предлог нека пише да не лутам по темиве