|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
20.11.2010 23:09:24   
Тања РР
Реакцијата на глутен не се гледа истиот или наредниот ден. Треба да помине повеќе време, некогаш и повеќе месеци а симптомите се толку општи што многу ретко се дијагностицира од прва.
Имено нетолеранцијата на глутен не се манифестира како осип или слично како што очекуваме од другите продукти, тоа е процес при кој цревните влакненца се  уништуваат и по некое време веќе не се во можност да ја ресорбираат храната. Се јавуваат проливи, детето губи на тежина и сл.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот Боцко)
Непосредна врска до пораките: 801
20.11.2010 23:20:03   
lukas
tanja ,prv pat slusam za ova,jas se si mislev deka toa e isto kako i sekoja prva hrana..?user posted image

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 802
23.11.2010 10:53:40   
dragana_vane
Od koga mozam da davam palenta i  brokula? Moevo napravi 6 polni meseci.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 803
23.11.2010 14:16:12   
slavicav
Nie denes prv pat probavme gluten i napraviv melena plazma so mleko i i se gadeshe i plukashe celo vreme.I sega neznam shto da pravam dali i utre pak da i dadam od plazmata,ili neshto drugouser posted image Ja imam onaa na milupa 7 corn i imam i ushte edna mlechna e taa so 4 ovoshja user posted image

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 804
23.11.2010 17:23:42   
slavicav

ИЗВОРНА ПОРАКА: dragana_vane

Od koga mozam da davam palenta i  brokula? Moevo napravi 6 polni meseci.

Mozesh da pochnesh slobodno i nie togash pochnavme.

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 805
23.11.2010 20:48:51   
newmamy
decki a sto vsusnost e gluten i kade go ima????:(

Непосредна врска до пораките: 806
25.11.2010 12:20:13   
slavicav

ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Nie denes prv pat probavme gluten i napraviv melena plazma so mleko i i se gadeshe i plukashe celo vreme.I sega neznam shto da pravam dali i utre pak da i dadam od plazmata,ili neshto drugouser posted image Ja imam onaa na milupa 7 corn i imam i ushte edna mlechna e taa so 4 ovoshja user posted image

Dechki aj helpuser posted image

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 807
25.11.2010 12:51:08   
nadica
пробај со нешто друго и нека биде малку поводена кашичката или бисквити или некоја од храните можеш и на лино и на хипп и на милупа ама повеќе млеко во нив и мислам дека нема да имаш проблем
инаку од бисквитите надица најмногу ги сака на ети џиџи бебе

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 808
25.11.2010 13:08:37   
Sandric
A da ne se kreva malku premnogu prasina okolu gluteinot?!user posted image
Pa majka mi bas vcera mi kaza deka vo nase vreme uste od tri meseci so biskviti i banana se pocnuvala...i aj sega

Непосредна врска до пораките: 809
25.11.2010 13:41:54   
lukas
me interesira koga dadovte ,jagnesko,misirkino meso,jas dosega samo telesko i pilesko mu davam!moralno e da se pocni ili?dovolni mu se ovie dve mesa nie voopsto doma ne jadime nitu jagnesko ni misirkino,bljak..
pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Боцко)
Непосредна врска до пораките: 810
28.11.2010 21:40:51   
gvenda
koga pocnavte da davate cveklo,spanak i palentata kako ja pravevte i kolku odprilika da i napravam za pocetok

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 811
28.11.2010 21:46:19   
Maca25
Цвекло прв пат дадов пред неколку месеци, само затоа што ми беше страв да и дадам порано (мене многу ме боли желудник од варено цвекло). Инаку сега погледнав во една книгичка што ја имам дома и пишува цвекло и спанаќ може од 6 месец, а палента од 9 месец. Но јас искрено не се водев според ова. Спанаќ и дадов некаде околу 8 месец, варен со оривче и морковче, без сол, со малку путер и кисело млеко.

< Поракaта ја уредил Maca25 -- 28.11.2010 21:47:07 >

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 812
28.11.2010 21:49:56   
Maca25

Dechki aj helpuser posted image

Можеби и било премногу благо. на пр. ќерка ми воопшто не ја сака плазмата, се гади од неа, а обични бисквити сака со млеко. И мене дури ми е премногу тешко и благо плазма и млеко. пробај од оние на Hipp или на Nestle.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 813
28.11.2010 23:51:33   
gvenda
sto stavate vo zelencukot mene pedijatarot mi rece maslinovo maslo ili puter 

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 814
28.11.2010 23:55:34   
Maca25
Јас најпрво почнав со маслиново масло. Мислам дека кога почнав со путер, Нина почна повеќе да јаде зеленчук, изгледа од путерот и беше соленко и убаво. Сеуште и ставам путер во некое јадење. На пр. денес кога правев палента за доручек, место масло и ставив путер, неколку лажички кисело млеко и Мммм..што убаво си се најадовме

Непосредна врска до пораките: 815
29.11.2010 0:19:53   
Felly RR
Мене ми препорача еднаш до два пати во неделата путер, а другите денови по некоја капка маслиново масло

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 816
29.11.2010 11:53:55   
gvenda
kupiv oriz na milupa sto se pravi kako kasa e sega nekoi mi vikaat kao podobro bilo da ne davam instant jadenja kaoo ne se zdravi i da i dadam orizovi snegulki integralni jas najdov samo ekpandiran oriz integralen i dali moe da idadam takvi kako zamena bas se topat ubavo 

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 817
29.11.2010 12:24:37   
slavicav
Nie mnogu gi koristime Matea mnogu gi saka i mlechnite i onie bez ad,gi imame site.Pred nekoe vreme pochnavme da ja jademe i 7 corn mnogu e ubava i zdrava.Mozesh da gi kombinirash i so ovoshje i so zelenchuk.Spored mene se mnogu ubavi.

Непосредна врска до пораките: 818
29.11.2010 13:06:12   
Палешка РР
Од кога може да се дава зденка? Синоќа и ја грабаше зденката на братучеда и од раце, ама ми беше страв да и дадам. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 819
29.11.2010 13:15:04   
Палешка РР

Децата баш и не обожаваат плазма, пооштро е брашното. Пробај со нешто друго.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 820
29.11.2010 13:40:50   
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Од кога може да се дава зденка? Синоќа и ја грабаше зденката на братучеда и од раце, ама ми беше страв да и дадам. user posted image

во литературата што ја имам за зденка пишува по навршена 1 година но ако сака мислам дека можеш и порано,кај мене надица иако има 2+ не ја сака зденката бидејќи и се лепи на непцето

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 821
29.11.2010 14:51:32   
slavicav

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Децата баш и не обожаваат плазма, пооштро е брашното. Пробај со нешто друго.

Da sakav da probam so nekoi drugi biskviti samo se mislam imashe melen biskvit nalino ili onie na dzidzi bebe samo ne znam dali imaat jajce,nemame probano jajce.

Непосредна врска до пораките: 822
30.11.2010 0:41:10   
mamicka_26
Моето има 10 месеци а зденка му давам уште пред месец дена и многу ја сака намачкана на лепче.

Непосредна врска до пораките: 823
30.11.2010 21:33:51   
marina82
Prelozete mi sto da mu davam pred spienje na 5 mesecno bebence. Dnevno pie okolu 70 ml. sokce i za rucek jade po polovina ovosna kasiska od malite, no ne znam sto da i dadam pred spienje. I se razbira preku cel den doenje na okolu 2 saati.

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 824
30.11.2010 21:44:08   
AnnaMolly RR
Марина, моето има 5 и пол месеци. Јас накај 19 часот му давам ноќна кашичка, имаш голем избор. Користам ХИП во теглички, на нив пишува дека е ноќна кашичка, а исто има и на ХИП во кутија ноќна. Некогаш наместо ноќна кашичка му давам кашичка од ориз од МИЛУПА, и тие се во кутија. Ептен се евтини, околу 180 денари огромна кутија. Има и кашичка од ФРУКТАЛ од праска и ориз, Филип ја обожава. И таква му давам.

Како што гледаш, изборот е огромен. user posted image
Останува да испробаш и да видиш што ќе му се допадне на твоето бебенце.

Live and let live

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 825
Страница:   <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

bebus
nadezda

koe ime e poubavo

anabela (50%)

anamarija (50%)

Број на сите гласови: 121

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!