Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Реакцијата на глутен не се гледа истиот или наредниот ден. Треба да помине повеќе време, некогаш и повеќе месеци а симптомите се толку општи што многу ретко се дијагностицира од прва. Имено нетолеранцијата на глутен не се манифестира како осип или слично како што очекуваме од другите продукти, тоа е процес при кој цревните влакненца се уништуваат и по некое време веќе не се во можност да ја ресорбираат храната. Се јавуваат проливи, детето губи на тежина и сл.
Nie denes prv pat probavme gluten i napraviv melena plazma so mleko i i se gadeshe i plukashe celo vreme.I sega neznam shto da pravam dali i utre pak da i dadam od plazmata,ili neshto drugo Ja imam onaa na milupa 7 corn i imam i ushte edna mlechna e taa so 4 ovoshja
Nie denes prv pat probavme gluten i napraviv melena plazma so mleko i i se gadeshe i plukashe celo vreme.I sega neznam shto da pravam dali i utre pak da i dadam od plazmata,ili neshto drugo Ja imam onaa na milupa 7 corn i imam i ushte edna mlechna e taa so 4 ovoshja
пробај со нешто друго и нека биде малку поводена кашичката или бисквити или некоја од храните можеш и на лино и на хипп и на милупа ама повеќе млеко во нив и мислам дека нема да имаш проблем инаку од бисквитите надица најмногу ги сака на ети џиџи бебе
me interesira koga dadovte ,jagnesko,misirkino meso,jas dosega samo telesko i pilesko mu davam!moralno e da se pocni ili?dovolni mu se ovie dve mesa nie voopsto doma ne jadime nitu jagnesko ni misirkino,bljak.. pozz
Цвекло прв пат дадов пред неколку месеци, само затоа што ми беше страв да и дадам порано (мене многу ме боли желудник од варено цвекло). Инаку сега погледнав во една книгичка што ја имам дома и пишува цвекло и спанаќ може од 6 месец, а палента од 9 месец. Но јас искрено не се водев според ова. Спанаќ и дадов некаде околу 8 месец, варен со оривче и морковче, без сол, со малку путер и кисело млеко.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 28.11.2010 21:47:07 >
Dechki aj help
Можеби и било премногу благо. на пр. ќерка ми воопшто не ја сака плазмата, се гади од неа, а обични бисквити сака со млеко. И мене дури ми е премногу тешко и благо плазма и млеко. пробај од оние на Hipp или на Nestle.
Јас најпрво почнав со маслиново масло. Мислам дека кога почнав со путер, Нина почна повеќе да јаде зеленчук, изгледа од путерот и беше соленко и убаво. Сеуште и ставам путер во некое јадење. На пр. денес кога правев палента за доручек, место масло и ставив путер, неколку лажички кисело млеко и Мммм..што убаво си се најадовме
kupiv oriz na milupa sto se pravi kako kasa e sega nekoi mi vikaat kao podobro bilo da ne davam instant jadenja kaoo ne se zdravi i da i dadam orizovi snegulki integralni jas najdov samo ekpandiran oriz integralen i dali moe da idadam takvi kako zamena bas se topat ubavo
Nie mnogu gi koristime Matea mnogu gi saka i mlechnite i onie bez ad,gi imame site.Pred nekoe vreme pochnavme da ja jademe i 7 corn mnogu e ubava i zdrava.Mozesh da gi kombinirash i so ovoshje i so zelenchuk.Spored mene se mnogu ubavi.
Децата баш и не обожаваат плазма, пооштро е брашното. Пробај со нешто друго.
Децата баш и не обожаваат плазма, пооштро е брашното. Пробај со нешто друго.
Da sakav da probam so nekoi drugi biskviti samo se mislam imashe melen biskvit nalino ili onie na dzidzi bebe samo ne znam dali imaat jajce,nemame probano jajce.
Prelozete mi sto da mu davam pred spienje na 5 mesecno bebence. Dnevno pie okolu 70 ml. sokce i za rucek jade po polovina ovosna kasiska od malite, no ne znam sto da i dadam pred spienje. I se razbira preku cel den doenje na okolu 2 saati.
Марина, моето има 5 и пол месеци. Јас накај 19 часот му давам ноќна кашичка, имаш голем избор. Користам ХИП во теглички, на нив пишува дека е ноќна кашичка, а исто има и на ХИП во кутија ноќна. Некогаш наместо ноќна кашичка му давам кашичка од ориз од МИЛУПА, и тие се во кутија. Ептен се евтини, околу 180 денари огромна кутија. Има и кашичка од ФРУКТАЛ од праска и ориз, Филип ја обожава. И таква му давам.
Како што гледаш, изборот е огромен. Останува да испробаш и да видиш што ќе му се допадне на твоето бебенце.