Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Спанаќот можеш да и го даваш со ориз на пример и малку кисело млеко или јогурт, исто така можеш и морковче да ставиш, мислам што и да ставиш нема да згрешиш
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.
Марина, јас пред неколку дена му дадов на Филип мелен ориз. За една недела ќе полниме 5 месеци. Не го сакаше така чист, па му го помешав со банана и се изнајаде.
i jas denes sakav da kupam da i napravam oriz ama si vikam aj utre inace utre ke pravi 6 meseci i do sega samo ovosje i davam jabolka, krusa, banana, tikva i morkov to ani e na meni sekoj den sakav da prasam po kolku pati im davate na tolkavite bebinja i dali e vreme da pocnam so drugi raboti, nekako neznam sto da pravam
gvenda, со ориз си можела да почнеш од 4 месеци, а со пченка од 5 месеци. Јас од 6-7 месец воведов јогурт и глутен, но секоја мајка сама си одлучува за глутенот. Инаку 2 пати јадеше во тој период, еднаш овошна, еднаш зеленчукова кашичка.
Мене ме интересира од кога во кашичките додавате шекер,сол,путер или маслиново масло,знам дека до годинка не треба шекер и сол ама во полно рецепти сретнувам па ме интересираше? И кој шекер ако употребувате кафениот,темно кафениот
Гвенда слично како кога правиш пудинг, јас го растворам прво во малку млеко/вода ладна, а потоа му додавам топло млеко/вода и непрекинато мешам додека да почне да врие. И палентата ја правам на ист начин
Мене ме интересира од кога во кашичките додавате шекер,сол,путер или маслиново масло,знам дека до годинка не треба шекер и сол ама во полно рецепти сретнувам па ме интересираше? И кој шекер ако употребувате кафениот,темно кафениот
После 6 месеци може путер или маслиново масло, а до година не се става шеќер и сок, јас барем до сега не сум ставила во ништо, ама мислам дека ако се употребува шеќер да биде кафеав, сепак нека пише некоја мамичка што веќе употребува
Гвенда слично како кога правиш пудинг, јас го растворам прво во малку млеко/вода ладна, а потоа му додавам топло млеко/вода и непрекинато мешам додека да почне да врие. И палентата ја правам на ист начин
И јас го правам вака, а една комшика става 200 мл млеко и 3 лажички ориз директно во млекото додека е ладно и меша додека не почне да врие и да се крева. Исто е.
zdr mamicki, na maliot sakam da mu vovedam spanak vo ishranata , ima 7 i pol meseci. MOze nekoj da mi kaze kako da go napravam? se vari ? kolku vreme > kako? posto neli spanakot e specificen (nemam vreme da baram po forumot za spanakot recepta ) ve molam za odogovor
Moze da prasham neshto koga go voveduvavte glutenot koi proizvodi gi dadovte Jas na primer sakam da i dadam melena plazma so mleko ili na milupa kashata od 7 zitarki,bi i dala kako pojadok i potoa da chekam reakcii...kolku vreme i dali moze potoa da i davam i narednite denovi Kolku vreme da chekam reakcii Uf neshto mnogu mi e strav,dr. ni reche vchera da pochekame do 8 mesec a posle pa mi reche moze i od ponedelnik bidejki i kazav deka slabo mleko pieme t.s. samo preku kashi.
Плазмата содржи мед, сепак некои велат дека тоа е мала количина и дека е термички обработен, но сепак јас се уште не сум му дала плазма или нешто друго што пишува дека содржи мед, инаку јас кога првпат му воведоб глутен тоа беше фрутолино на 7 и пол месеци, дај му го од сабајле и ако тој ден нема реакции, можеш да продолжиш