|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
6.11.2010 18:21:14   
Snowhite RR
Спанаќот можеш да и го даваш со ориз на пример и малку кисело млеко или јогурт, исто така можеш и морковче да ставиш, мислам што и да ставиш нема да згрешиш

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 776
7.11.2010 19:02:35   
marina82
koga moze da se vovede ORIZ?

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 777
7.11.2010 19:35:03   
Felly RR
Спанаќот го направив со ориз, и му ставив пола жолчка, па додадов и јогурт, и си се изнајадеuser posted image а јас се мислев да не не и се бендиса, ама си го изручка целоuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 778
7.11.2010 19:38:23   
Felly RR
Марина, ориз многумина даваат од 4 месеци, јас дадов подоцна.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 779
7.11.2010 19:38:25   
AnnaMolly RR
Марина, јас пред неколку дена му дадов на Филип мелен ориз. За една недела ќе полниме 5 месеци. Не го сакаше така чист, па му го помешав со банана и се изнајаде.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 780
8.11.2010 13:36:37   
marina82
A kako go pravite meleniot oriz, koj razmer voda i oriz, i kolku se vari?

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 781
9.11.2010 13:06:17   
gvenda
i jas denes sakav da kupam da i napravam oriz ama si vikam aj utre inace utre ke pravi 6 meseci i do sega samo ovosje i davam jabolka, krusa, banana, tikva i morkov to ani e na meni sekoj den
sakav da prasam po kolku pati im davate na tolkavite bebinja i dali e vreme da pocnam so drugi raboti, nekako neznam sto da pravam

Непосредна врска до пораките: 782
9.11.2010 13:49:41   
Палешка РР
gvenda, со ориз си можела да почнеш од 4 месеци, а со пченка од 5 месеци.
Јас од 6-7 месец воведов јогурт и глутен, но секоја мајка сама си одлучува за глутенот.
Инаку 2 пати јадеше во тој период, еднаш овошна, еднаш зеленчукова кашичка.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 783
9.11.2010 13:51:14   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

200 гр. млеко/вода со 3 лажички ориз. Оризот прво раствори го во течноста, па постепено додавај го во водата/млекото за да не се направат грутки.

Непосредна врска до пораките: 784
9.11.2010 14:17:31   
slavicav
Мене ме интересира од кога во кашичките додавате шекер,сол,путер или маслиново масло,знам дека до годинка не треба шекер и сол ама во полно рецепти сретнувам па ме интересираше?
И кој шекер ако употребувате кафениот,темно кафениотuser posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 785
10.11.2010 15:08:30   
gvenda
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

200 гр. млеко/вода со 3 лажички ориз. Оризот прво раствори го во течноста, па постепено додавај го во водата/млекото за да не се направат грутки.

Paleska kako go rastvaras pa dodavas i dali se vari daj opisi po detalno epten sum tapa za takzi variva i palenta ne znam ubavo da napravamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 786
10.11.2010 16:14:29   
Snowhite RR
Гвенда слично како кога правиш пудинг, јас го растворам прво во малку млеко/вода ладна, а потоа му додавам топло млеко/вода и непрекинато мешам додека да почне да врие. И палентата ја правам на ист начин

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 787
10.11.2010 16:16:28   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: slavicav

Мене ме интересира од кога во кашичките додавате шекер,сол,путер или маслиново масло,знам дека до годинка не треба шекер и сол ама во полно рецепти сретнувам па ме интересираше?
И кој шекер ако употребувате кафениот,темно кафениотuser posted image

После 6 месеци може путер или маслиново масло, а до година не се става шеќер и сок, јас барем до сега не сум ставила во ништо, ама мислам дека ако се употребува шеќер да биде кафеав, сепак нека пише некоја мамичка што веќе употребува

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 788
10.11.2010 22:12:28   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Гвенда слично како кога правиш пудинг, јас го растворам прво во малку млеко/вода ладна, а потоа му додавам топло млеко/вода и непрекинато мешам додека да почне да врие. И палентата ја правам на ист начин

И јас го правам вака, а една комшика става 200 мл млеко и 3 лажички ориз директно во млекото додека е ладно и меша додека не почне да врие и да се крева. Исто е.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 789
11.11.2010 13:52:58   
marina82
Koga mozam da  vovedam SLIVI vo ishranata, i dali moze suseni da upotrebuvam?

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 790
13.11.2010 23:52:11   
Felly RR
Jас сливи почнав да давам во 5 месец. Проблемот со нив е што може да предизвикаат пролив (кај нас немаше таква реакција)ама не сум и дала сушени.

Непосредна врска до пораките: 791
13.11.2010 23:53:12   
Felly RR
А денес, пробавме неколку зрнца грав. И ставив изгмечени во палента, и си ги изедеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 792
15.11.2010 11:28:15   
newmamy
zdr mamicki, na maliot sakam da mu vovedam spanak vo ishranata , ima 7 i pol meseci. MOze nekoj da mi kaze kako da go napravam? se vari ? kolku vreme > kako? posto neli spanakot e specificen (nemam vreme da baram po forumot za spanakot recepta user posted image ) ve molam za odogovor

Непосредна врска до пораките: 793
15.11.2010 11:38:05   
nadica
еве ТУКА имаш рецепт за спанаќ

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот newmamy)
Непосредна врска до пораките: 794
17.11.2010 14:09:44   
gvenda
od koga pocnavte so kompir sakam da pocnam da i davam ima polni 6 i edna nedela i sto dr od zelencuk osven morkov 

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 795
17.11.2010 14:24:44   
Палешка РР
Компир може по 5 месеци

Непосредна врска до пораките: 796
17.11.2010 14:30:22   
slavicav
nie pochnavme bash toj period so zelenchuk a mozesh da davash tikva,tikvichki,brokula,karfiol,spanak,pashkanat...ke pisham ako mi tekne ushte neshtouser posted image

Непосредна врска до пораките: 797
20.11.2010 20:49:03   
slavicav
Moze da prasham neshto koga go voveduvavte glutenot koi proizvodi gi dadovteuser posted image Jas na primer sakam da i dadam melena plazma so mleko ili na milupa kashata od 7 zitarki,bi i dala kako pojadok i potoa da chekam reakcii...kolku vreme i dali moze potoa da i davam i narednite denoviuser posted image Kolku vreme da chekam reakciiuser posted image Uf neshto mnogu mi e strav,dr. ni reche vchera da pochekame do 8 mesec a posle pa mi reche moze i od ponedelnik bidejki i kazav deka slabo mleko pieme t.s. samo preku kashi.

Непосредна врска до пораките: 798
20.11.2010 20:55:27   
Snowhite RR
Плазмата содржи мед, сепак некои велат дека тоа е мала количина и дека е термички обработен, но сепак јас се уште не сум му дала плазма или нешто друго што пишува дека содржи мед, инаку јас кога првпат му воведоб глутен тоа беше фрутолино на 7 и пол месеци, дај му го од сабајле и ако тој ден нема реакции, можеш да продолжиш

Непосредна врска до пораките: 799
20.11.2010 20:59:41   
slavicav
Fala ti mnogu Snowhite,znam deka plazmata ima med i bash ja prashav dr. ama mi kaza deka moze user posted image ke si razmislam ushte ednash fala user posted image

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?