|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прва нова храна на бебето
26.10.2010 10:13:20   
AnnaMolly RR
Женски, а од која возраст може костени? Баш ми се чини вкусно ова што пиша Исабела.
И уште нешто. Дојдоа гости и ни донесоа кашичка од праска, на неа пишува од 4 месеци. Може ли да му ја дадам? Да не треба со праска покасно? Имаме 4 и пол месеци.

Live and let live

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 726
26.10.2010 10:26:51   
lukas
jas na lukas mu dadov praska so polni 4 meseci mozis da mu dades annamoly,jas i kajsija mu dadov togas,i banana na 4 i pol,pozz

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 727
26.10.2010 10:32:21   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: marina82

Dali ja imate koristeno na HIPP noknata instant kasa od jabolko, sto se sprema so voda, na nekze pisuva od 4 meseci?

jas ja koristaev nea i ja mesav so plus nekoe ovosje

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот marina82)
Непосредна врска до пораките: 728
26.10.2010 10:57:52   
AnnaMolly RR
Е, Лукас, фала. Гледам има различни мислења околу овошјето кога треба да се дава, ама јас мислам штом така пишува на кашичката дека може.

Live and let live

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 729
26.10.2010 11:42:30   
***Lide***
jas prvo mu dadov morkov od gotova kasicka na 3 i pol meseci ama ne go sakase potoa posle 4 meseci probav so svezo ovosje jas mu go blendiram i taka jadi a za toa od kolku meseci se e individualno neli velat po doktorskiuser posted image do 6 meseci nisto da ne se dava osven majcino mleko a ima kasicki sto se davaat na 4 meseci user posted image se e izbor na majkata

a od koga se pocnuva so davanje na meso?

Непосредна врска до пораките: 730
26.10.2010 12:35:57   
Felly RR
Од 7 месеци може бело пилешко месо, и телешко.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 731
26.10.2010 13:35:55   
Isabella
Na Isabella so polno 9 mes. i dadov vareni kosteni. Togas najdov vo market i kupiv, mozda moze i porano da se dade, nemam procitano vo literatura za kosteni. Jas od koga napolni  6 meseci se rakovodam od toa deka moze sve da jade, samo ne kravjo mleko i jajce do prviot rodenden (preporaka od detskata doktorka, ni jajce do godinka). Pozdrav

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 732
26.10.2010 14:26:46   
dragana_vane
Moevo napolni 5 polni meseci, pa neznam dali da i dadam kiselo mleko, neznam na bratceto nejzino od koga pocnav da mu davam,user posted image inaku sme na adaptirano mleko, koristime novalac 2. A tetrapak mleko planiram da i dadam za 2 nedeli, taka pomesano so voda, neznam da ne e rano???? 

(Одговор на членот Isabella)
Непосредна врска до пораките: 733
26.10.2010 14:55:45   
AnnaMolly RR
Драгана, јас планирам да му дадам на Филип на полни 5 месеци кравјо млеко, ама за варење. Мислам дека не е рано. Сепак, на темата за крајво млеко наидов на различни мислења. Како ќе решиш ти, така. И ние сме исклучиво на адаптирано, па веќе и скапо ми е, на два дена купувам ново. 

Live and let live

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 734
27.10.2010 16:29:00   
Snowhite RR
Малина од кога се дава?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 735
27.10.2010 16:32:26   
Snowhite RR
Јас имам прочитано дека костени се даваат во 11 месец, ама мислам не е лошо и порано, што знам

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 736
27.10.2010 16:32:50   
mama26
snoywajt mislam rano e sega,gledam 8 meseci e,ama drugi mamicki neka kazat imam zaboraveno jas za ovauser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 737
27.10.2010 16:34:18   
mama26
moze kosten porano ama deka e tvrdo mora so blender obavezno i malku mlekce ne e loso.inaku ne pravi nisto loso na bebe ipa i 6 meseci da e.user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 738
27.10.2010 16:41:09   
Snowhite RR
Што знам за малинава и јас мислев дека е рано, ама во една табела за воведување пишува во 7ми месец, имам едно овошно јогуртче од малина, па се двоумам дали да го сменам

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 739
27.10.2010 17:10:33   
slavicav
Мене ме интересира од кога почнавте да им давате јогурт,павлака и кисело млеко на вашите бебенца?Дали пред да воведете месо или ...?А ме интересира кога воведовте глутен и на кој начин т.с. што им дадовте,дали житарици или нешто друго?
Ние имаме 6 месеци и две недели па се мислам дали пред месото да воведам глутен,а сакам некаде за една недела да и дадам телешко.

Непосредна врска до пораките: 740
27.10.2010 20:46:06   
Snowhite RR
После 6от месец можеш да му даваш јогурт и кисело млеко, а за павлака можеш да почекаш малку, што се однесува до глутенот секоја мајка различно одлучува некоја порано, некоја покасно, најдобро да се консултираш со педијатар. Јас на пример, покасно почнав, првпат му дадов фрутолино кое содржи глутен на 7 и пол месеци, а после тоа, од кај 8 месеци му давав бисквити, па леб. Со месо се почнува на крајот од 6, на почетокот од 7 месеци

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 741
27.10.2010 21:46:55   
slavicav
Фала ти многу Snowhite и ја мислам да почекам со воведување на глутен,а сега за недела,недела ипол да почнам да и давам месо user posted image

Непосредна врска до пораките: 742
28.10.2010 16:16:15   
emma1
Snowite zosto pavlakata pokasno od k.mleko i jogurt? nie imame 7.5m pocnav pred nekoj den malku jogurt ama denes mu dadov i pavlaka, bas me zamisli sega user posted image  dr. mi kaza mozam da pocnam so pavlaka i jogurt samo da se so pomala maslenost. od jogurtot se mrstese pavlakata nekako kako poveke da ja bendisa

Непосредна врска до пораките: 743
28.10.2010 16:37:48   
Snowhite RR
Во табелава што ја имам пишува павлака во 10 месец, јас му имам дадено на 8 и пол месеци, ама само да проба, а инаку му давам само јогурт и кисело млеко. Мислам заради тоа што е помасна и можеби е потешка за варење

Непосредна врска до пораките: 744
31.10.2010 15:17:04   
marina82
Me interesira dali  moze da se pocne so dohrana na 4 meseci i toa so ovosni kasiski, koga pocnavte vie  so dohrana ? Dali prvo treba so sokce nekoe vreme , pa da se prodolzi so kasiski od ovosje , i koe ovosje ima go davavte na vasite bebinja..

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 745
31.10.2010 15:21:54   
AnnaMolly RR
Марина, јас почнав кога Филип наполни 4 месеци. Прво со сок од јаболко 2 дена, па една третина кашичка. Значи сокчето на два дена го пиевме (по 100 милилитри), а кашичката на три пати. После истата шема со крушка, па со банана. Сега има 4 и пол месеци и во денот еднаш пие по 100 мл сок и некогаш пола, некогаш цела кашичка. Сме пробале јаболко, круша, банана, морков, кајсија, сега се на ред слива, тиква, праска... Ќе му давам се што пишува дека може од 4 месеци. Тоа треба ти да си одлучиш. Некои мајки не им даваат кајсија, праска, ананас до подоцна. Ама јас мислам дека штом на кашичката пишува од 4 месеци, може. 

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 746
31.10.2010 15:31:34   
marina82
A nekoi majki mi preporacaa prviot mesec koga ke se pocne so dohrana odnosno 4 mesec, cel mesec samo sokovi, a potoa vo 5 kasiski. A kako mu dabas ti prvo doenje pa posle kasicka, ili pak toa go racunas kako eden obrok, I sokceto kako mu go davas, posle doenje? i dali koristis svezi namirnici ili pak od kupeckite kasi?

Непосредна врска до пораките: 747
31.10.2010 15:44:04   
AnnaMolly RR
Да ти кажам право, кашичките и сокчињата му ги давам како меѓуоброк зашто моево бумбарче е, понапредно си е детето и многу сака да си јаде. user posted image
Една кашичка не го заситува. На адаптирано млеко сме, па пие по едно шишенце на 4 часа. Пример, ако во 12 пиел млеко, накај 2 му давам кашичка. Во 4 пак млекце, а во 6 сокче. Така некако. Сега за сега купувам сокчиња и кашички од Хип и Бебивита. За почеток додека не ги пробаме сите вкусови ќе му купувам, а после ќе му правам сама. А тоа што ти рекле прво сокчиња па после кашички, мислам дека ти треба да одлучиш сама. Тоа го викаат зашто ако почнеш прво со кашички нема да сака да пие сок. Јас мислам дека можеш паралелно.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 748
31.10.2010 22:18:12   
Палешка РР
хехе..денес на Миа и макнував од моето гравче и јадеше. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 749
1.11.2010 20:49:14   
newmamy
Decki a koja hrana ima gluten?

(Одговор на членот Јасминка)
Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?