Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
mojata ima 8 meseci kupiv suvi kajsii dali moze da i svaram i da i dadam sto mislite i da ve prasam za zitarkite sto osven oriz i pcenka davata i vo kakva forma gluten probavme vo kasicka i nemase reakcija ama bidejki ne sakam da i davam gotovi kasi sakam doma da i pravam so drugi zitarki
И на македонски е комрача. Баш имам дома некои кутивчиња од Хип чаеви, и на сите пишува дека има глукоза. А ова што го има погоре ставено Пенелопа, не знам дали го има кај нас.
Тоа затоа што во Сло. сите се стремат кон БИО ...мене овој ми го препорачаа па затоа го земав.
И овде почнаа да носат БИО каши и сокчиња, ама не многу. ЈАс купував БИО АД млеко, во тоа време имаше 1 БИО кашичка и сокче мислам. Сега може има повеќе.
Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.
Еве како изгледа коренот на коморача (fenchel) од кој се прави чајчето против грчеви ѕа бебиња. Меѓутоа, коренот (плодот) се користи во исхраната. Јас неколку пати најдов Био и и го комбинирав со друг зеленчук во зеленчукова каша. Многу е здраво за стомачето, како за чајче, така и во исхраната.
Јас и ставам суво овошје (суви кајсии, суви сливи...) во кашичките со житарици. Свежото и сувото овошје го блендирам заедно и додавам 1-2 лажици житарици (7 корн, овесни снегулки...) за појадок или вечера.
Isabela a kolkava e tvojata kjerka i koi snegulki i gi davas ili 7 korn
7 корн се на Милупа, а овес можеш да најдеш во продавниците за здрава храна и во маркетите. Препрорачувам да земеш мелен овес и дирекно го ставаш во блендираното овошје, а може и во млеко или јогурт. Изабела јаде разновидни житарици уште од 6 месеци.
Купив кашичка во прав од ориз и пченка на Нестле. Ама кога ја подготвувам ми излегува цела со грутки и премногу густа. Пишува дека треба 160 мл млеко и да се додадат 5 лажички каша. Сум пробала и помалку од пет да ставам, ама пак е цела со грутки и никаква е, како лепак.
i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak
Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.
Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.
Aна Моли јас таа каша ја правев со јогурт ама ставав многу малку каша 1-2 лажички и многу убава излегуваше. И со млеко сум ја правела, исто, помалку од прашокот ставав. Јана ептен ја сакаше.
Тања, а јогуртот така на собна температура? Ќе се растопи кашичката? И колку јогурт за 1-2 лажички?
i mene taka mi se pravese taa kasa,se dodeka ne probav so zica za matenje,sega ja pravam so zicata davpati promesuvam i grutcinja nema inaku stvarn e ko lepak
Ќе пробам со жица, фала на помошта. Немаше да ми текне
Site na nestle se takvi nie gi jademe 8 zita i med i 8 zita i jogurt vkusni se ama grutki se pravat.Probaj mlekoto da bide mnogu zeshko i so postepeno meshanje inaku probaj ja oriz i pchenka na miluppa podobra e.
Па со врело млеко ја правев И јас ја гледав таа на милупа, следниот пат таква ќе земам.
Јас сите такви каши ги правам со големи (супени) лажици, ама во последно време, и не гледам баш по лажици, туку само ставам онолку колку што е потребно за да се постигне добра густина.
Да не ви се прават грутки во кашичките мешајте ги со она рачка за матење јајца од порано железна со повеке тенки линии или со рачката од блендерот ладно или топло млекото нема грутки сто посто проверено