Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Jas sum beter i od tebe pepelaska, jas do 6meseci zdravje planiram samo na mleko da bideme
haha ima i beter sestrami do godinka na mleko bea cicase...neznam dali ima vrska toa i sega sto prebira nejade..no koga se dvajcata zaedno..moevo so kopan pilesnki u raka a vnukmi so tenko kaskavalce i dali ke go izede
ah toa dete da mi e edna nedela na gosti samo..
Славицав мислам дека нема друго слично сирење во продавницата, има свежа моцарела ама не сум сигурна за неа дека е соодветна за прво давање. Другите видови се тврди, со зачини и не знам какви ти не сирења, кашкавали Инаку од ова сирење добиваат во вторник, четврток и сабота, работат до 18 часот мислам, сабота пократко
Cel zivot gi mesam pcenkata i pcenicata i taka na moeto na 5 mes i 20 dena mu dadov griz.I ono si jade i taka pominaa 20tina dena dodeka ne mi svrkna deka ustvari grizot ima gluten i deka ne smeev tolku rano da mu dadam.Vo meguvreme ne primetiv nikakvi promeni vo negovoto odnesuvanje,kakanje i sl.Otkako se setiv deka ima grizot gluten ne mu davam povise,a za nekoj den pravime 7 meseci i sega neznam dali da prodolzam da i davam hrana so gluten ili ne?Pomos.Blagodaram.
Lukas blagodaram mnogu,denovive ke pocnam i ja so jogurt.A za glutenot bev izvadena od pamet,ama posto nema nikakvi simptomi ke prodolzam da i davam se nadevam deka se ke bide ok.Pozdrav
После толку размислувања , слушања што како зошто , двоумење и се јавив на докторката на Мартин и ја прашав,и таа како и многу мамички овде ми кажа дека до 6 месеци нема потреба од ништо друго иако сме на адаптирано, ми рече донеси го на 5 и пол кога ќе одиме на вакцина значи на 15 февруари па ќе ти кажам што и како од 5 и пол можеш да почнеш и решив да си ја послушам и да не му се мислам веќе порано од 3 сме им давале вака така ова она, да се научел да јаде па ќе се научи пред него е животот
После толку размислувања , слушања што како зошто , двоумење и се јавив на докторката на Мартин и ја прашав,и таа како и многу мамички овде ми кажа дека до 6 месеци нема потреба од ништо друго иако сме на адаптирано, ми рече донеси го на 5 и пол кога ќе одиме на вакцина значи на 15 февруари па ќе ти кажам што и како од 5 и пол можеш да почнеш и решив да си ја послушам и да не му се мислам веќе порано од 3 сме им давале вака така ова она, да се научел да јаде па ќе се научи пред него е животот
Потпис!
Може ли некоја поискусна мама да ми каже како од прилика треба да изгледа едно дневно мени кога ќе почнеме со дохрана, колку количински да му давам од кашичките, дали пред или после млекото или да му го заменам млечниот оброк со кашичка, од сабајле попладне зеленчук овошје што прво во ист ден или постепено? Уште две недели правиме 5 и по месеца па планирам да почнам со дохрана, фала ви многу
Првин почни со овошје до сабајеле после спиење на гладно на почеток ке јаде по неколку лажичи мене од одма ми јадеше по пола малечка кашаама зависи до детето.По некое време ке почнеш и на пладне да му даваш и така до 6месеци ке дојдете до 3оброка првин пробај да ги научи вкусовите рано вие за мене уште со срека
Колку што памтам јас по мене, некаде околу 6-7 месец фативме мени со јадењето, и тоа вака отприлика- во 9.00 овошна кашичка во 12.00 цицање во 15.00 зеленчукова кашичка во 18.00 цицање во 21.00 млечна ноќна кашичка после, ноќни подои
Ние секогаш денот го почнувавме со овошје, па еве и сега на 2 години тоа го практикуваме. Значи наутро овошна кашичка ( јаболко, банана, крушка, слива, тиква), до ручекот млеко, потоа ручек ( варен зеленчук, неделно воведував по еден нов продукт), повторно млеко до вечера и за вечера некоја млечна кашичка.
Ние имаме скоро 5 и пол месеци педијатарот ми рече може да папа по малку , денес му дадов малку кашичка од морков, кога јас ја пробав ,и се згади а тоа кутрото првиот пат се намурти и после си се наручка со сласт. Ми беше страв да му ја дадам цела наеднаш па неколку лајчиња остатокот попладнево или утре така пишува нареден ден да се потроши , па утре пак ќе му дадам ама домашна. Не ми се верува стигнавме и до папање
Pepeaska na kasickite na hipp tuka pisuva da se pocne so edno lazice , pa dve , pa tri i posle moze poveke. Rokot im e 24 casa vnimavaj jas gi frlav kasickite Tuka e se nescisto i ne se znae od kade se uvezuva a ti mozes najdes i da mu podgotvis se razbira dokolku imas zelba i vreme
Му направив и домашна кашичка од морков го сварив и го пасирав ама не го сакаше се лутеше, дури му ставив и малку млекце ама не сакаше, а готовата кога му ја дадов скоро цела ќе ја изедеше а толку беше грда, некој совет за поубаво да му биде?